Bıçak Sanatı - Forum

Damascus

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
Damascus
« : 05 Mart 2013, 17:06:36 »
Damascus çeliğnin sahtesi yada çakması varmıdır yurtdışı sitelerinde getirebildiğimiz site çok hesaplı
mesela;

http://www.aliexpress.com/item/100-true-Damascus-Bull-Buffalo-Horn-Handle-Hunting-Knife-DKH18/748108237.html

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Damascus
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2013, 17:55:59 »
Çelik Almanya da dövülmüş galiba ama üretim yeri The knife made in CHINA diye yazıyor. Desenlerin takip edersen sanki gerçek gibi duruyor ama nasıl emin olunabilir ki? Çinliler kötü bir çeliği boyayıp yollayabilirler :) Ama bıçak güzel görünüyor.

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2013, 18:11:24 »
Bu bir örnekdi dahalarıda var, fiyatları yalnız, sapın boynuz, ahşap ve diğer materyal oluşuna ve de bıçak boyuna göre biraz artış gösteriyor. yad sabit kalıyor.
işin özeti yaklaşık 30 dolar ile 100 dolar arasında değişiyor.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2013, 18:17:50 »
üstelik ücretsiz kargo seçeneğide var. 1 ayda geliyormuş ama bu fiyata denemeye değer.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2013, 18:22:07 »
Yurt dışından bıçak sipariş eden bazı arkadaşlar sıkıntı yaşamışlar. Forumda bazı yerlerde geçiyordu. İyice bir inceleyin ondan sonra almaya karar verin derim. Bu damascuslarda kullanılan çeliklerde belli değil? Bıçağın albenisi var gerçekten ama elinize nasıl bir kalitede çelik gelecek onun netliği yok.

« Yanıtla #5 : 05 Mart 2013, 18:55:53 »
Görünüşe göre bıçaklar gerçek Damascus. Çelik kalitesini yazmamışlar ancak bu kadar uğraşıp riske gireceklerini hiç sanmam. Sonuçta neredeyse bedava. Ama gelir gelmez, gümrükte takılır veya takılmaz bir şey söylemek zor.

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2013, 20:08:48 »
Güzel bir bıçak yapmışlar ama geçer mi geçmez mi bir şey demek zor, 70tl lik bir kumar olur.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2013, 21:49:07 »
ben daha önce bu siteden 2 defa bıçak almıştım... ikisi de yaklaşık 1 ay içinde elime ulaşmıştı 8)
yalnız burada önerilen satıcılardan mal almayı tavsiye ediyorlar, bunu dikkate almak gerekiyor..(seller's rating ) seçeneği ile sıralayıp tavsiye edilen satıcılardan sipariş verilmesini tavsiye ediyorlar :)

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2013, 08:15:55 »
Görünüşe göre bıçaklar gerçek Damascus. Çelik kalitesini yazmamışlar ancak bu kadar uğraşıp riske gireceklerini hiç sanmam. Sonuçta neredeyse bedava. Ama gelir gelmez, gümrükte takılır veya takılmaz bir şey söylemek zor.
Gümrük olayı takılmıyor hocam çünki 75 avro veya onun karşılığı dolar üzerine çıkarsa gümrüğe takılıyormuş olayı böyle anlatıyorlar ve uygulanmışda.
Birde satıcının güvenilirliğine ve siciline bakılarak alışverişde sorun çıkmıyormuş.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2013, 09:49:33 »
bu fiyata rısk almaya deger bence

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2013, 11:48:42 »
Bence güvenilir satıcı tercih edilirse riski yok, Bora Atalay kardeşimizde 2 defa getirttiğne göre.
Bizler fiyatına göre değerlendiriyoruz sanırım.
fiyat örneğin 40 dolar +ortalama 30 dolar nakliye+ 40 dolar gümrük vergisi+TRsatıcı karı = Türkiyedeki yaklaşık satış fiyatı =130 dolar yada nakliye sıfır =en az 100 dolar
TL cinsinden 180-250 tl olacaktır. 

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2013, 20:19:49 »
Malesef tuekiyede itahl edilmis bi orunu aldigimizda  gercektek kaziklaniyoruz bu gune kadar disardan bisey getirtmedim ama baska bi secenekte kalmiyo

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2013, 01:35:45 »
Gümrük olayı takılmıyor hocam çünki 75 avro veya onun karşılığı dolar üzerine çıkarsa gümrüğe takılıyormuş olayı böyle anlatıyorlar ve uygulanmışda.
Birde satıcının güvenilirliğine ve siciline bakılarak alışverişde sorun çıkmıyormuş.

Sefa ustamızın kastettiği gümrük olayı fiyat ile alakası yok yurt dışından bıçak getirtmek yasak sanırım onu anlatmaya çalışmış
bazı arkadaşlarımızınki sorunsuzca geldi bazıları ise günlerce emniyette durumu izah etmeye çalıştı  sanırım biraz şans işi
şansınız bol olsun neticeyi bizimle paylaşırsınız. 
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2013, 08:39:08 »
Hocam her şey iyide Emniyet işi ne oluyor, bu silah değil, ama yinede mevzuatı bilmiyorum bakmak lazım, diyelimki mutfak bıçağı seti getirttiriyorsun ne yapacaklar emniyet elmi koyacak ancak gümrük mevzuatına aykırı o da parasal bir durum gümrük vergisine değer bir rakam olursa  söz konusu olabilir.
Bütün bunları bilerek söylemiyorum mevzuatıda bilmiyorum tamamen mantıksal yorum.
Bu konuyu kesin olarak aydınlatan birileri varsa ona göre sipariş geçelim.
saygılarımla..

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2013, 22:37:05 »
Hocam her şey iyide Emniyet işi ne oluyor, bu silah değil, ama yinede mevzuatı bilmiyorum bakmak lazım, diyelimki mutfak bıçağı seti getirttiriyorsun ne yapacaklar emniyet elmi koyacak ancak gümrük mevzuatına aykırı o da parasal bir durum gümrük vergisine değer bir rakam olursa  söz konusu olabilir.
Bütün bunları bilerek söylemiyorum mevzuatıda bilmiyorum tamamen mantıksal yorum.
Bu konuyu kesin olarak aydınlatan birileri varsa ona göre sipariş geçelim.
saygılarımla..

Mutfak bıçaklarının mevzuattaki yerini bende bilmiyorum ama bildiğim bir şey var yurt dışından kesici delici alet (bıçak,çakı,muşta,kılıç,v.s.) getirtmek yasak ama getirten yok mu var ama onu da bimiyorum  nasıl olduğunu tamamen şans işi olarak yorumluyorum
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #15 : 11 Nisan 2013, 16:18:12 »
Evet nihayet aşağıdaki linkde yer alan Damascus bıçağını cesaret gösterip gelmeme riskine rağmen 42 doları önemsemeyerek siparişi  23 mart 2013 de verdim ve az önce elime geçti.
http://www.aliexpress.com/item/100-true-Damascus-Bull-Buffalo-Horn-Handle-Hunting-Knife-DKH18/748108237.html
Resimlerini bugün yada bilahire vakit bulduğumda burada yayınlarım.
Fakat resimlerdeki gibi sanki değil yada resimde göz yanılgısı olabilir, çeliğinden bahsetmiyorum, kabze yapısı ve tekniğinden bahsediyorum.
namlu boyu 105 mm
Namlu et kalınlığı : 3mm
kabze hafifi içe dönük ( pek sevmem ) boyu 110 mm.
Ebatlarda sorun yok.
Kabze manda boynuzu deniyor belki doğrudur ama görüntü şeffaf polüüretan madde gibi duruyor,fakat yanılıyor da olabilirim.kabze ince, ele oturuşu hiçde ergonomik değil kabze et kalınlığı 10-11 mm gibi . Aslında güzel gösterişli bir ahşabı tercih ederdim fakat bu bıçak kemik kısmı kolayca çıkar, ahşap bir kabze yapmayı yada iyi bir ustaya ücreti mukabilinde istediğim şekilde yaptırmayıda düşünürüm, formda bu tür ustaların olduğunuda biliyorum, yani açıkça kabze ustası arıyorum. diyebilirim.
damascus çelik tam damascus sanki tabiiki dışarıdan gördüğüm tecrübesiz bir arkadaşınız gözü.
Kılıfı süper tam biçilmiş kaftan, derisi güzel, esnek yumuşak ve gerekli yerleride sert.tabiki ufak kusurlarıda var  deri kılıfın iç yerlerinde punto metal yerleri açıkda duruyor, bıçağın çizilmesine neden olabilir.
Her neyse bunlar benim yorumlarım resimlerini yayınladıkdan sonra da sizlerin yorumlarını beklerim.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2013, 16:53:14 Gönderen: opınel »

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #16 : 11 Nisan 2013, 21:41:15 »
İşte resimler, tabiiki evde çekdiğim amatörce linkdeki gibi macro ve düzgün çekim değil:

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #17 : 13 Nisan 2013, 15:06:53 »
hayırlı olsun cesaret edip aldığınız bıçağınız nihayet elinize ulaşmış. güzel bir bıçak, gayet hoş gözüküyor. :)

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #18 : 13 Nisan 2013, 17:45:27 »
arkadaslar birde buna bakin almanyadan siparis verebiliyoruz gümrükte falan takilma riski yok
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1311.R1.TR11.TRC1&_nkw=damascus+knife&_sacat=0&_from=R40

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #19 : 15 Nisan 2013, 15:21:32 »
Arkadaşlar çok anlamlı yorumlar çıkardınız.  :)
Teşekkürler, resimleri çekip yayınladığıma deydi. :D
Mozambikliye ayrıca teşekkürler..
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 15:23:40 Gönderen: opınel »