Bıçak Sanatı - Forum

TÜRK BURGUSU

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
TÜRK BURGUSU
« : 01 Mart 2013, 11:17:34 »
İlk Türk burgusu damascus bıçak  çalışmam. Gökan ustayla yaptığımız Türk burgusu çalışmasının ürünü. Boy 26 cm. Namlu 14 cm. Kabze 12 cm. Sap manda boynuzu. Tüm forum dostlarımın beğenisine sunuyorum  eleştirilerinizi  ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
« Son Düzenleme: 01 Mart 2013, 11:25:17 Gönderen: RSM57 »

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: TÜRK BURGUSU
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2013, 11:40:56 »
   Rasim ustam,çok güzel olmuş ellerinize sağlık. :2up :2up :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2013, 12:29:30 »
Rasim Abi resimler cok küçük bu cok önemlı bir konu büyük resim isteriz.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2013, 12:33:28 »
                      Har iki ustayı da tebrik ediyorum ,bir çırpıda önemsiz bir şey gibi anlattığınız
                    eser literatüre girecek bir çalışma  , ellleriniz dert görmesin...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2013, 13:07:55 »
Rasim ustam ellerin dert görmesin. Ustalığınızı konuşturmusunuz yine. Sizin yaptığınız bu çalışmalarda renk farkının bu kadar belirgin olmasına bayılıyorum. Hakikaten seyirlik olmuş onun için daha büyük resim lütfen. Haddim olmayarak bir öneri getirmek istiyorum. Balçak ve kabzanın arkasındaki kısımda kullandığınız malzeme yanılmıyorsam namlu ile kullanılan malzemenin aynısı. Keşke bilhassa arkadaki kısmı perçin değilde sıcak kaynak yapsaydınız bir bütün olarak görülürdü. Olmasa da olur tabi  :) 

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2013, 14:04:19 »
Çok çok güzel olmuş ustam eline sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2013, 14:11:19 »
Harika  olmuş ,  ustam çok güzel bir aşamaya geldiniz damascusta  ,  tebrik ederim.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2013, 15:57:56 »
Rasim Abi konu Türkiye'de ilklerden birini temsil etmesi adina memnuniyet verici eğer bana darilmazsan bir ikide yapici elestri yapicam balcak biraz daha islenip hafifletilse  ,agirlik genel olarak kabza tarafina kaymis gibi kabzada kullanilan malzemelerde agirligi daha çok geriye kaydirmis gibi .damastta güzel bir motif cikmis görünüyor.ama biraz daha ince bir motif olsaydi cok hos gorünürmüs diye düşundüm .elinde imkanlarinin olmasi buyuk sans belki küçük bir ihtimal ama Achim Wirtz ,Schweikert gibi damast ustalariyla da calisma imkaniniz olsa sizdende patlamali damast ,suyolu ,gözyasi gibi motifleri gorebilsek ustacim seni belkide yoracagiz ama senden ricamiz tam gaz denemelere devam etmen bizde burda kontaklari kurmaya calisiyoruz ama Türkiye'de organizasyon yapabilmek az da olsa ihtimal gozüküyor burdan ufak bir müjde vermiş olalim engellemelerde olsa zorluklar ve gücluklerde olsa bir gün yurdumuzdada celik işçiliği hakettigi değer bulacaktir.elestirilerimi lütfen yapici olarak kabul edin yoksa elinize sağlik vs diyerek sizi frenlemek istemiyorum.önü çok açik  geleceği olan çok yetenekli bir ustasiniz ihtiyac duyulan bilgileride literatüre kazandirabilmek adina siz ustalarimiza büyük görevler düsmekte...
« Son Düzenleme: 01 Mart 2013, 16:07:25 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ZUHRAT

• 115
  • İYİLİK İYİDİR.
  • Meslek: biyolog
  • Yer: van
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2013, 16:53:14 »
son zamanlarda gördüğüm en güzel şam çeliği.damascus söylemek istemiyorum cünkü bu bizim sanatımız:)  :)

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2013, 17:48:46 »
ellerinize sağlık çok güzel olmuş

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2013, 18:44:03 »
Resim gibi olmuş Rasim ustam , ellerine sağlık.  Naçizane fikrimi sorarsan ; gerçeği resimlerinden daha güzel derim.

not: bildiğim kadarıyla bu çeliği ilk sen suladın. ( yoksa Gökhan yapmışmıydı , hatırlamadım ) Nasıl oldu , ağzı tutacak gibi mi , ne diyorsun ?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2013, 19:56:33 »
   Rasim ustam,çok güzel olmuş ellerinize sağlık. :2up :2up :2up

Sağol Ali ustam teşekkürler

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2013, 19:58:38 »
Rasim Abi resimler cok küçük bu cok önemlı bir konu büyük resim isteriz.
Kaya siteye büyük resim yüklenmiyor. Büyük resimleri başka yerden yükleyip sana bildireceğim.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #13 : 01 Mart 2013, 19:59:38 »
                      Har iki ustayı da tebrik ediyorum ,bir çırpıda önemsiz bir şey gibi anlattığınız
                    eser literatüre girecek bir çalışma  , ellleriniz dert görmesin...
[/quote

Çok teşekkür ederim Ercan kardeşim

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2013, 20:08:59 »
Rasim ustam ellerin dert görmesin. Ustalığınızı konuşturmusunuz yine. Sizin yaptığınız bu çalışmalarda renk farkının bu kadar belirgin olmasına bayılıyorum. Hakikaten seyirlik olmuş onun için daha büyük resim lütfen. Haddim olmayarak bir öneri getirmek istiyorum. Balçak ve kabzanın arkasındaki kısımda kullandığınız malzeme yanılmıyorsam namlu ile kullanılan malzemenin aynısı. Keşke bilhassa arkadaki kısmı perçin değilde sıcak kaynak yapsaydınız bir bütün olarak görülürdü. Olmasa da olur tabi  :)

Salim ustam çok teşekkür ederim.Resimleri başka yeden yükleyip linki bildireceğim. Evet balçak ve kabza aynı malzeme kabza arkasın farklı tasarladım ama olmadı çok sert normalize olmuyor ve işleyemedim :'( o yüzden bu şekilde yapmak zorunda kaldım. Aslında kaynak işini hiç düşünmedim olabilirdi yinede çok teşekkür ederim ;D

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #15 : 01 Mart 2013, 20:09:52 »
Çok çok güzel olmuş ustam eline sağlık.

Çok teşekkür ederim Eylem kardeşim sağol

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #16 : 01 Mart 2013, 20:10:45 »
Harika  olmuş ,  ustam çok güzel bir aşamaya geldiniz damascusta  ,  tebrik ederim.

Teşekkürler ustam sağol

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #17 : 01 Mart 2013, 20:16:41 »

Ellerine emeğine sağlık Rasim ustam, malzemeye su verdin mi? Zaten sertti fakat merak ettim  ::)

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #18 : 01 Mart 2013, 20:25:48 »
Rasim Abi konu Türkiye'de ilklerden birini temsil etmesi adina memnuniyet verici eğer bana darilmazsan bir ikide yapici elestri yapicam balcak biraz daha islenip hafifletilse  ,agirlik genel olarak kabza tarafina kaymis gibi kabzada kullanilan malzemelerde agirligi daha çok geriye kaydirmis gibi .damastta güzel bir motif cikmis görünüyor.ama biraz daha ince bir motif olsaydi cok hos gorünürmüs diye düşundüm .elinde imkanlarinin olmasi buyuk sans belki küçük bir ihtimal ama Achim Wirtz ,Schweikert gibi damast ustalariyla da calisma imkaniniz olsa sizdende patlamali damast ,suyolu ,gözyasi gibi motifleri gorebilsek ustacim seni belkide yoracagiz ama senden ricamiz tam gaz denemelere devam etmen bizde burda kontaklari kurmaya calisiyoruz ama Türkiye'de organizasyon yapabilmek az da olsa ihtimal gozüküyor burdan ufak bir müjde vermiş olalim engellemelerde olsa zorluklar ve gücluklerde olsa bir gün yurdumuzdada celik işçiliği hakettigi değer bulacaktir.elestirilerimi lütfen yapici olarak kabul edin yoksa elinize sağlik vs diyerek sizi frenlemek istemiyorum.önü çok açik  geleceği olan çok yetenekli bir ustasiniz ihtiyac duyulan bilgileride literatüre kazandirabilmek adina siz ustalarimiza büyük görevler düsmekte...

Kaya kardeşi her şey için çok teşekkür ederim Kaya ben her türlü  eleştiri diyelim övgü diyelim yada nasihat diyelim.Adını her ne koyarsa koyalım ben  hepsine saygı duyarım ve kesinlikle alınmam. Kaya balçak biraz kaba düştü evet ama denge tam ;D Motifler evet daha ince olabilirdi. Damascum motifleri hakkında fazla bilgim yok yardım alabileceğim dergi yada kitap olursa daha farklı çalışmalarım tabi'ki olacak. Bİz bu işe yeni başladık durmak yok devam ;D Tekrar her şey için teşekkürler

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
« Yanıtla #19 : 01 Mart 2013, 20:27:33 »
son zamanlarda gördüğüm en güzel şam çeliği.damascus söylemek istemiyorum cünkü bu bizim sanatımız:)  :)

Çok teşekkür ederim kardeşim bu zaten Türk burgusu