Bıçak Sanatı - Forum

Kamuflaj San Mai Denemeleri

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Kamuflaj San Mai Denemeleri
« Yanıtla #20 : 01 Mart 2013, 20:32:45 »
Harbiden sap tamamlanınca baya bir güzel görünmüş. Bu arada taşlamalar artık farklı geliyor gözüme. Galiba artık bant zımparaya geçiş yaptık :) İşçilik çok güzel olmuş, yakışıklı bir bıçak çıkmış ortaya. Ellerin dert görmesin. Kamuflaj şeklinde malzemeler kesilse ve bunlar çeliğin üzerine puntolarla birleştirilip ondan sonra sıcak kaynak yapılsa daha mı güzel olur acaba. Anladığım kadarıyla şu desenli damascus çalışmaları da bu şekilde yapılıyor. Şu kaynak olayı baya mantıklı ama ben çıkan sonucu çok sevemedim. Birde demir yerine Rasim ustanın kullandığı çeliklerle çalışma yapsan nasıl olur acaba? Biliyorum ha deyince malzeme bulunmuyor ama benimki sadece öneri.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 01 Mart 2013, 20:54:34 »
Hah işte bu beee. Kardeş, şimdi tamam. Şimdi cidden çok güzel.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #22 : 01 Mart 2013, 21:13:22 »
Selam Kardeş bak meyveleri almaya basladik seni tabiiki daha acimasiz elestirecegiz çünkü sen bu işi meslek olarak yapiyorsun yaptiğin her işte kaliteyi daha yükseltmek zorundasin ben onun için diyorum sözde bizler At ,Avrat,Silah diyoruz bu objelere namus kadar değer veriyoruz ama gercekte bir iki civi cakar gibi perçin bir zimparayi çok görüyoruz.Soytürk bu sefer yoluna girmeye başladi artik peşindeyim sana rahat yok ya bicak gibi bicak yapacagiz yada daha güzeli başka yolu yok selamlar
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #23 : 01 Mart 2013, 21:19:24 »
Yok ya daha fazla zımpara olayına katılmıyorum. Soytürk kardeş genelse ağır iç bıçakları yapıyor. Bu tip bıçaklarda da bende bu halde kalması taraftarıyım. Ama vitrinlik veya seyirlik bıçak yapacak ise ki onuda hakkı ile yapar diye düşünüyorum. O zaman bu söylediklerine bende katılırım :)
« Son Düzenleme: 01 Mart 2013, 21:21:09 Gönderen: Salim Türk »

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 01 Mart 2013, 21:31:11 »
    Soyutürk ustam,bıçak kimliğini buldu.Bence hiç dokunma.Kabze bıçağa çok yakıştı. :2up :2up :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #25 : 01 Mart 2013, 21:48:36 »
Soytürk'ün tarzina rustikal deniyor bende tarzi seviyorum ama işçilik konusunda ciddi işler cikarabilecegini ben zaten biliyordum sadece bizden onu esirgemesine takiliyorum.tarzi konusunda diledigi bicaği yapabilir ama bitiriş konusunda daha güzeli bulmamiz birbirimizi yapici elestiri ellerine sağlik demekten daha önemli değilmidir?
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #26 : 01 Mart 2013, 22:10:24 »
Soytürk'ün tarzina rustikal deniyor bende tarzi seviyorum ama işçilik konusunda ciddi işler cikarabilecegini ben zaten biliyordum sadece bizden onu esirgemesine takiliyorum.tarzi konusunda diledigi bicaği yapabilir ama bitiriş konusunda daha güzeli bulmamiz birbirimizi yapici elestiri ellerine sağlik demekten daha önemli değilmidir?

Aynen katılıyorum Kaya arkadaş onun için bende zaten Soytürk kardeşin eleştirileri anlayışla karşılayabileceğini düşünerek eleştiri yapıyorum. Hatta bende bu tarz yaptığı sanmai çalışmasını beğenmediğimi söyleyerek eleştirimi de yaptım. O zaman Soytürk kardeşten bir arada rüstik çalışmadan daha farklı bir çalışma istiyoruz diyelim (şöyle güzel bir kabzalı damascus bowie mesela) ve tatlıya bağlayalım olmaz mı :)

« Yanıtla #27 : 01 Mart 2013, 22:20:17 »
Soytürk, çok etkileyici bir havası var bıçağın, çok beğendim. Ellerine kollarına sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 02 Mart 2013, 14:14:10 »
Soytürk elıne sağlık ustam. kaynak yapmayıpta   sanmaı yaparken kullandığın parçaları  ufak lamalar halınde

yapıştırsan   yada rulman tanelerını bırbırıne bır sıra puntalayıp   bunları profıle ocak kaynağı yapsan..?  bence ıstedığın desenı yakalarsın sen  ;)

bu arada şamot ıle çalışmalar nasıl gıdıyor .?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #29 : 02 Mart 2013, 21:24:09 »
Hah işte bu beee. Kardeş, şimdi tamam. Şimdi cidden çok güzel.

:D   Eyvallah Eylem ustam, beğenmene sevindim  :2up

Selam Kardeş bak meyveleri almaya basladik seni tabiiki daha acimasiz elestirecegiz çünkü sen bu işi meslek olarak yapiyorsun yaptiğin her işte kaliteyi daha yükseltmek zorundasin ben onun için diyorum sözde bizler At ,Avrat,Silah diyoruz bu objelere namus kadar değer veriyoruz ama gercekte bir iki civi cakar gibi perçin bir zimparayi çok görüyoruz.Soytürk bu sefer yoluna girmeye başladi artik peşindeyim sana rahat yok ya bicak gibi bicak yapacagiz yada daha güzeli başka yolu yok selamlar

Teşekkür ediyorum Kaya ustam, elbette ki çıtayı yükseltmek zorundayız ( Bir işi severek yapan herkes bence çıtayı yükseltmek zorunda .) . 

Değerli fikirlerini esirgemediğin içinde ayrıca teşekkür ediyorum  :2up

Yok ya daha fazla zımpara olayına katılmıyorum. Soytürk kardeş genelse ağır iç bıçakları yapıyor. Bu tip bıçaklarda da bende bu halde kalması taraftarıyım. Ama vitrinlik veya seyirlik bıçak yapacak ise ki onuda hakkı ile yapar diye düşünüyorum. O zaman bu söylediklerine bende katılırım :)

Aynen Salim kardeşim, ben yaptığım yada kullandığım bir aleti korkusuzca , endişe duymadan kullanmak isterim. Zaten beni yarı yolda bırakabileceğini düşündüğüm bir aletinde mutlaka yedeğini alırım. Fakat bu alet bir bıçaksa ben onu daha çok kendimden bir parça olarak görüyorum, ne bileyim bir dost , bir arkadaş gibi. Ayrıca vitrinde seyredebileceğim bir bıçak yapacak kadar usta olarak da görmüyorum kendimi. Tekrar sana da değerli fikirlerin için teşekkür etmek istiyorum  :2up

Soyutürk ustam,bıçak kimliğini buldu.Bence hiç dokunma.Kabze bıçağa çok yakıştı. :2up :2up :2up

Teşekkür ediyorum .

Aynen eleştiri bence bir adım ileri gidebilmemiz için şart  :2up

Aynen katılıyorum Kaya arkadaş onun için bende zaten Soytürk kardeşin eleştirileri anlayışla karşılayabileceğini düşünerek eleştiri yapıyorum. Hatta bende bu tarz yaptığı sanmai çalışmasını beğenmediğimi söyleyerek eleştirimi de yaptım. O zaman Soytürk kardeşten bir arada rüstik çalışmadan daha farklı bir çalışma istiyoruz diyelim (şöyle güzel bir kabzalı damascus bowie mesela) ve tatlıya bağlayalım olmaz mı :)

İnşallah Salim kardeşim, kısmetse projede damascus zaten var. Fakt ilk denem başarısız olunca moral babımda birkaç değişik proje çalıştım, en kısa zamanda damascusumuza başlayacağız  8)

Soytürk, çok etkileyici bir havası var bıçağın, çok beğendim. Ellerine kollarına sağlık.

Sefa ustam, bir usta olarak sen beğendin mi olay bitmiştir benim için,çok çok  teşekkür ediyorum.

Soytürk elıne sağlık ustam. kaynak yapmayıpta   sanmaı yaparken kullandığın parçaları  ufak lamalar halınde

yapıştırsan   yada rulman tanelerını bırbırıne bır sıra puntalayıp   bunları profıle ocak kaynağı yapsan..?  bence ıstedığın desenı yakalarsın sen  ;)

bu arada şamot ıle çalışmalar nasıl gıdıyor .?

Fikirler için çok teşekkür ediyorum Taner ustam, inşallah en kısa zamanda deneyeceğim, şamot içinde bir daha teşekkür etmek istiyorum sana fakat fırsatım olmadı , ilk fırsatta bir damascus  yapmam elzem, kısmetse damascustan sonra birşeyler çıkarmaya çalışacağım, tekrar teşekkür ediyorum.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #30 : 06 Mart 2013, 14:43:45 »
helal sana ustam 10 numara işler çıkıyor ellerin dert görmesin.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 06 Mart 2013, 21:45:42 »
Seriye çok güzel bir parça daha eklenmiş. Ellerine sağlık Soytürk, bakalım bunların resimlerini nerelerde göreceğiz? ;)
PRIMUM NON NOCERE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #32 : 06 Mart 2013, 21:46:43 »
helal sana ustam 10 numara işler çıkıyor ellerin dert görmesin.. :)

Sinan ustam senin işlerinin yanında benimkiler biraz sönük kalıyor  :-\  Maşallahı var senin işlerin, İnşallah ileride bizde seninki kadar temiz bıçaklar yaparız  ;) Beğenmene ayrıca çok sevindim, teşekkür ederim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #33 : 06 Mart 2013, 21:48:09 »
Seriye çok güzel bir parça daha eklenmiş. Ellerine sağlık Soytürk, bakalım bunların resimlerini nerelerde göreceğiz? ;)

:D  :D  :D

Teşekkür ediyorum Şafak abi, valla çok onur verici bir durumdu o yaşadığım, İnşallah tekrar nasip olur  :)