Bıçak Sanatı - Forum

Kamuflaj San Mai Denemeleri

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Kamuflaj San Mai Denemeleri
« : 27 Şubat 2013, 20:52:26 »

Tüm ustalarıma ve forumdaşlara selaml ileterek başlamak istiyorum. Kamuflaj desenli bıçak yapma fikri ilk yaptığım san mai yi kurcalarken aklıma geldi. Sağolsun Gökhan ustamın önermesiyle de dövdüğüm bıçağın üzerine kaynakla motif yapma fikri çıktı ortaya. Dün fırsatını bulur bulmaz ilk bıçağı dövdüm. Fakat bütün işler bittikten sonra zımpara olayını abartınca var-yok arası bir san mai çıktı ortaya. Sağ yanak tatmin etse de sol yanak ı ıhh  :( . İlk bıçağımın ölçüleri;

Uzunluk: 29 cm
 Namlu Boyu : 16.cm
 Kalınlık: 7.5 mm
 En :36 mm
 Çelik: 5160
 Sap: Ovengol

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: Kamuflaj San Mai Denemeleri
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2013, 20:53:31 »
    İkinci arkadaşı ise bugün dövdüm. Bu daha farkedilir oldu. Daha tam bitmedi fakat beraber yayınlamak istedim. Bu arkadaşında ölçüleri;

Uzunluk :28 cm
  Namlu : 14 cm
  Kalınlık : 7.5 mm
  En: 31 mm
  Çelik : 5160

Sapını kısmetse yarın yapacağım, bitmiş halini yayınlarım, görüş ve önerilerinizi bekliyorum,selamlar.

NOT: Konu kamuflaj olunca her iki arkadaşıda askeri tarzda yapmaya çalıştım  8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2013, 21:19:45 »
Ellerine sağlık. Ama normal yaptığın sanmai benim daha çok hoşuma gitti. Ayrıca ilk profilini biraz farklı çalışmışsın ama çok fena (çok güzel) duruyor.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2013, 21:55:06 »

İlk olan gerçek san mai di, bunlar ise farklı bir deneme oldu, amaç kamuflaj desenleriydi fakat dilediğim gibi olmadı malesef :(

İlk bıçağın formu banada daha çok hoş geldi , beğenmene sevindim.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2013, 22:14:03 »
     Her ikiside güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2013, 22:20:08 »
     Her ikiside güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

Teşekkür ediyorum.

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #6 : 27 Şubat 2013, 22:30:20 »
Eline saglık ikinci daha güzel olucak galiba, kolaygelsin :)
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2013, 00:07:04 »
Soytürk bicaklar ikiside harika daha titiz calisilmis bir form,sekil uygulamissin.formlardaki özgünlük isciligini daha güzel ifade eder hale gelmis.kabza calismanda ayrica dikkat cekici olmus.kullandigin celikleri degistirerek kontrasti dahada artirabilirsin mesela nikel agirlikli bir celikle 15 n20 gibi kamuflaj efektini daha güclü bir hale getirebilirsin.formlarda yapici anlamda elestirebilecegimiz cok fazla bir olumsuzluk birakmamissin  mutlaka her dusunceye gore farkli dusunceler ortaya cikacaktir.genel olarak fazlasiyla memnuniyet verici bir calisma ben kesinlikle boyle bir bicaga sahip olmak isterdim denilecek bir modeli oturtmaya baslamissin tabii zamanla daha degisik dusunceleride hayata gecireceksin bizde buradan takdirle seyredecegiz Ìnsallah
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2013, 00:12:13 »
hocam bıcaklar guzel olmus elııze saglık  calısmalarınız cok guzel dovme bıcaklar oldum olası benım ıcın cok kıymetli ve anlamlıdır bu guzellerın devamınıda beklerız bılegınıze kuvvet :)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2013, 01:24:10 »
ikinci bicagada haksizlik etmemelisin oda cok güzel bilhassa kabza tutus ve namlunun yukari durusu bu modelin üzerine gitmelisin bence
birde kullandigin pimleri az daha kalin kullanacak olursan bicak daha baba duracak gibi geliyor

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2013, 08:52:35 »
Kardeşim ellerine sağlık her ikisi'de birbirinden güzel eline emeğine sağlık  :2up :2up :2up (Yalnız kamufhaj işi beni sarmadı  ;)namluya yaptığın kaynak içten çatlak oluşturabilir Benim bildiğim kadarı ile bu tür kaynaklar görsel olarak belki ama sağlamlık !!!!!.Kamufiaj işini damascus türü bir çalışma ile deneyebilirsen daha sağlıklı olur. ;D

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2013, 11:40:03 »
Eline saglık ikinci daha güzel olucak galiba, kolaygelsin :)

Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.

Soytürk bicaklar ikiside harika daha titiz calisilmis bir form,sekil uygulamissin.formlardaki özgünlük isciligini daha güzel ifade eder hale gelmis.kabza calismanda ayrica dikkat cekici olmus.kullandigin celikleri degistirerek kontrasti dahada artirabilirsin mesela nikel agirlikli bir celikle 15 n20 gibi kamuflaj efektini daha güclü bir hale getirebilirsin.formlarda yapici anlamda elestirebilecegimiz cok fazla bir olumsuzluk birakmamissin  mutlaka her dusunceye gore farkli dusunceler ortaya cikacaktir.genel olarak fazlasiyla memnuniyet verici bir calisma ben kesinlikle boyle bir bicaga sahip olmak isterdim denilecek bir modeli oturtmaya baslamissin tabii zamanla daha degisik dusunceleride hayata gecireceksin bizde buradan takdirle seyredecegiz Ìnsallah

Beğenmene sevindim Kaya ustam, tüm iyi dileklerin içinde çok çok teşekkür ediyorum .

hocam bıcaklar guzel olmus elııze saglık  calısmalarınız cok guzel dovme bıcaklar oldum olası benım ıcın cok kıymetli ve anlamlıdır bu guzellerın devamınıda beklerız bılegınıze kuvvet :)

Teşekkür ediyorum. Darısı sizlerin başına  :2up

ikinci bicagada haksizlik etmemelisin oda cok güzel bilhassa kabza tutus ve namlunun yukari durusu bu modelin üzerine gitmelisin bence
birde kullandigin pimleri az daha kalin kullanacak olursan bicak daha baba duracak gibi geliyor

Ustam açıkcası benide pimler rahatsız etti, bıçağa göre ince kaldılar, fakat; hani film repliği varya " Hele bir sor bakalım ; niye ? "  :)  Malzeme biliyorsun sertleştirlmiş makas çeliği. Her ne kadar birkaç saat dövsemde bu arkadaş sertliğini kolay kolay bırakmıyor. Normal matkap uçları banamısın demiyor. Elimde de birtek 4 mm elmas uç var. O sebeple :)  Fakat bu 2. de kaynakla delikleri büyütmeyi düşünüyorum.

Kardeşim ellerine sağlık her ikisi'de birbirinden güzel eline emeğine sağlık  :2up :2up :2up (Yalnız kamufhaj işi beni sarmadı  ;)namluya yaptığın kaynak içten çatlak oluşturabilir Benim bildiğim kadarı ile bu tür kaynaklar görsel olarak belki ama sağlamlık !!!!!.Kamufiaj işini damascus türü bir çalışma ile deneyebilirsen daha sağlıklı olur. ;D

Aslında sırada damascus vardı fakat birden bu kamuflaj fikri aklıma gelince sırada bir değişiklik yaptım. Çatlama olacağını sanmıyorum, zira kaynak yaparken çelikte sıcaktı,  sağlamlık olarak da zaten benimde amacım görsellikti tabi ki de gerçek san mai bence de daha sağlam . Değerli yorumun içinde teşekkür ediyorum Rasim ustam  :2up

Kaya

• 2867
« Yanıtla #12 : 28 Şubat 2013, 13:42:04 »

Ustam açıkcası benide pimler rahatsız etti, bıçağa göre ince kaldılar, fakat; hani film repliği varya " Hele bir sor bakalım ; niye ? "  :)  Malzeme biliyorsun sertleştirlmiş makas çeliği. Her ne kadar birkaç saat dövsemde bu arkadaş sertliğini kolay kolay bırakmıyor. Normal matkap uçları banamısın demiyor. Elimde de birtek 4 mm elmas uç var. O sebeple :)  Fakat bu 2. de kaynakla delikleri büyütmeyi düşünüyorum.

Soyturk elmas matkap icin cok kolay nalburdan aldigin bir iki liralik elmas matkapta is görür bileyleyebilirsen yanliz elmas matkapta dikkat edilmesi gereken olay kesici elmas saftin ucuna lehimlenmistir bu lehimin isinma dereceleri 400lü derecelerdir delerken mutlaka bolca sogutma yaparsan hicbir sorun yasamadan deliklerini delme imkanin olur tabii iyi bileyli bir matkapla bunun icin kendin yapamiyorsan tornaci bir arkadasindan yardim alabilirsin ben sahsen bütün elmas matkaplarimi bileyledim elmas egeyle sorunsuz sulu celiklere delik acabiliyorum tabii iyi sogutarak en son yeni bir elmas matkap buldum 800 dereceye kadar dayanan lehimle tutturulmus azda pahali idi kullanimda digerinden cok fazla farki olmadi temel olarak beton matkapuclarina wolfram türevi bir malzeme kullaniliyor eger biraz kalitelisi olursa sorun yasamadan delik delebilirsin

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #13 : 28 Şubat 2013, 19:59:50 »

Soyturk elmas matkap icin cok kolay nalburdan aldigin bir iki liralik elmas matkapta is görür bileyleyebilirsen yanliz elmas matkapta dikkat edilmesi gereken olay kesici elmas saftin ucuna lehimlenmistir bu lehimin isinma dereceleri 400lü derecelerdir delerken mutlaka bolca sogutma yaparsan hicbir sorun yasamadan deliklerini delme imkanin olur tabii iyi bileyli bir matkapla bunun icin kendin yapamiyorsan tornaci bir arkadasindan yardim alabilirsin ben sahsen bütün elmas matkaplarimi bileyledim elmas egeyle sorunsuz sulu celiklere delik acabiliyorum tabii iyi sogutarak en son yeni bir elmas matkap buldum 800 dereceye kadar dayanan lehimle tutturulmus azda pahali idi kullanimda digerinden cok fazla farki olmadi temel olarak beton matkapuclarina wolfram türevi bir malzeme kullaniliyor eger biraz kalitelisi olursa sorun yasamadan delik delebilirsin

Önerilerin için teşekkür ediyorum Kaya ustam. Yanlız burdaki nalburlarda öyle ha dedin mi elmas uç bulamıyorsun, hele 2-3 liralık mümkün değil  ::)  Beton matkaba gelince bunu daha önce Sefa ustam da paylaşmıştı,  fakat alıp denemedim.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2013, 20:40:34 »
Çok güzel soytürk ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

• 2867
« Yanıtla #15 : 01 Mart 2013, 00:24:32 »
Kusura bakma Soytürk
Sürç-i lisan etti isem af ola..

Kaya

• 2867

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 01 Mart 2013, 20:05:07 »
Kusura bakma Soytürk
Sürç-i lisan etti isem af ola..

Rica ederim Kaya ustam, ne demek sürçü lisan, bütün önerilere herdaim açığım, hatta keyif alıyorum aynen devam  :2up  :2up  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 01 Mart 2013, 20:05:44 »
Çok güzel soytürk ellerine sağlık

Teşekkür ediyorum Mehmet ustam  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #19 : 01 Mart 2013, 20:10:30 »

Bugün 2. arkadaında sap işleri bitti ve görücüye çıkmaya hazır. Sapta gül ağacı kullandım. Bu arada sapı bitince gözümde çok daha hoş geldi, lütfen görüş ve önerilerinizi esirgemeyin  ;)
« Son Düzenleme: 01 Mart 2013, 20:27:59 Gönderen: Soytürk Dönmez »