Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak bıçağı.

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Mutfak bıçağı.
« : 24 Şubat 2013, 12:28:24 »
Merhaba.Uzun zamandır bekleyen yaptığım bıçağı bugün bitirebildim.Bir kaç yerde hatalar oldu ama düzeltmek istemedim.
Çelik 1,4109 kalitesinde 0,70 karbon oranına sahip paslanmaz çelik.Sapta kök zeytin kullanıldı.Perçinler pirinç.
Namlu  yüzeyi 1500 grite kadar kabze ise 500 grite kadar  zımparalandı.900 derece civarında su verildi pürmüz ile menevişlendi.
Namlu üstünde küçük siyah oluklar oluştu iğne ucu girecek kadar küçük neden bilmiyorum.
Namlu 13 cm
Kabza 11 cm
Kalınlık 3 mm

Diğer fotoğraflar için.  https://picasaweb.google.com/107995507867589728561/MutfakBCag
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2013, 12:37:15 »
Sertac bravo cok guzel bir form olmus  yanliz öndeki pim biraz cikinti kalmis görünüyor fotodan yoksa kullandigin ahsap namlu formu ciddi derecede hosuma gitti.harika bir is cikarmissin
Alkislarim...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2013, 12:41:54 »
      Çok güzel.Kabzedeki desenler harika.Ellerine sağlık. :2up

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2013, 12:45:42 »
Sertac bravo cok guzel bir form olmus  yanliz öndeki pim biraz cikinti kalmis görünüyor fotodan yoksa kullandigin ahsap namlu formu ciddi derecede hosuma gitti.harika bir is cikarmissin
Alkislarim...

Teşekkür ederim abi.Fotoğraftan öyle görünüyor yoksa düzgün.Pimlerde biraz sıkıntı oldu ama düzeltebildiğim kadar düzelttim.

      Çok güzel.Kabzedeki desenler harika.Ellerine sağlık. :2up

Teşekkür ederim.Kök zeytin çalışmasıda güzel olan bir ahşap.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2013, 13:17:50 »
gercekten guzelbi calısma plmus artık uzerındekı kucuk delıklerde nazarlıgı olsun  :2up

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2013, 13:31:13 »
gercekten guzelbi calısma plmus artık uzerındekı kucuk delıklerde nazarlıgı olsun  :2up

Teşekkürler öyle olsun bakalım. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

enemymortar

  • ***
  • 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2013, 13:32:53 »
Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2013, 13:34:45 »
Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?

Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2013, 13:52:09 »
sertaç eline sağlık , pim dışında söylenecek söz bulamıyorum , biraz uzun kalmış gibi....
ama yine de güzel bir işçilik çıkartmışsın...tebrikler

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2013, 13:55:24 »
sertaç eline sağlık , pim dışında söylenecek söz bulamıyorum , biraz uzun kalmış gibi....
ama yine de güzel bir işçilik çıkartmışsın...tebrikler

Teşekkür ederim.Aslında pim uzun değil, delik biraz geniş olmuş o yüzden öyle görünüyor.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

LCLegend

  • Şafak Karslıoğlu
  • ***
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2013, 14:23:43 »
Ellerine sağlık Sertaç gayet güzel olmuş. Oldukça hızlı yol alıyorsun. Eminim pek yakında çok daha güzellerini göreceğiz.
PRIMUM NON NOCERE

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2013, 14:41:18 »
Ellerine sağlık Sertaç gayet güzel olmuş. Oldukça hızlı yol alıyorsun. Eminim pek yakında çok daha güzellerini göreceğiz.

Teşekkür ederim abi. Umarım görürüz. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Low-maker TC Cem

  • ***
  • 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2013, 15:22:33 »
Helal olsun Sertaç kardeşim ellerine sağlık  :2up  :2up
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #13 : 24 Şubat 2013, 15:23:22 »
Helal olsun Sertaç kardeşim ellerine sağlık  :2up  :2up

Sağol abi :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #14 : 24 Şubat 2013, 15:24:25 »
eline sağlık Sertaç  :) 900 derecede su vermenin sanırsam yapıdaki kromun tam anlamıyla çözülememesinden dolayı paslanmazlığı etkileniyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #15 : 24 Şubat 2013, 15:43:32 »
eline sağlık Sertaç  :) 900 derecede su vermenin sanırsam yapıdaki kromun tam anlamıyla çözülememesinden dolayı paslanmazlığı etkileniyor.

Teşekkür ederim.O noktalar karbon yanmasıda olabilir diye düşünüyorum.Ustalarımız daha iyi bilir tabi. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #16 : 24 Şubat 2013, 18:34:34 »
Sertaç Ellerine sağlık. Çok iyi gidiyorsun kardeşim.  :2up :2up :2up  Bu bıçağı anneye mi yaptık? Ama sana tavsiyem hala hızlı gidiyor gibisin. Zımpara yaparken her zımpara numaranı yükselttiğinde bir önceki zımpara çiziklerini yok etmeye çalış. 1500 grite kadar zımpara yapmışın ama kabzaya doğru çizikler duruyor hala. Perçinleri de biraz sert vurmuşsun galiba. Perçinler yamulmuş. Ondan dolayı perçinler bozuk görünüyor. Birde taşlama açısı belli olsaydı çok daha güzel görünecekmiş. Bu kadar yorum yapıyorum çünkü çalışmanı taktir ederek takip ediyorum. Durmadan devam.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #17 : 24 Şubat 2013, 18:55:45 »
Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?

Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.
Östenit noktasına çıkmamışsınız paslanmazlar 1020 -1050 arası ama bıçak güzel olmuş ellerinize sağlık ,kök zytin bir başka olmuş çok beğendim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #18 : 24 Şubat 2013, 20:54:38 »
Sertaç Ellerine sağlık. Çok iyi gidiyorsun kardeşim.  :2up :2up :2up  Bu bıçağı anneye mi yaptık? Ama sana tavsiyem hala hızlı gidiyor gibisin.
Zımpara yaparken her zımpara numaranı yükselttiğinde bir önceki zımpara çiziklerini yok etmeye çalış.
1500 grite kadar zımpara yapmışın ama kabzaya doğru çizikler duruyor hala. Perçinleri de biraz sert vurmuşsun galiba.
Perçinler yamulmuş. Ondan dolayı perçinler bozuk görünüyor. Birde taşlama açısı belli olsaydı çok daha güzel görünecekmiş.
Bu kadar yorum yapıyorum çünkü çalışmanı taktir ederek takip ediyorum. Durmadan devam.

Teşekkür ederim abi.  Bıçak sahipsiz aslında belki bi talihlisi çıkar. Genelde akşamları çalışma fırsatım oluyor ışık yetersiz kaldığı için bazı yerlere dikkat edemiyorum.
Ama bundan sonra daha dikkatli olurum.Taşlama açısı görünmüyor çünkü sırta kadar devam ediyor nerdeyse birde ağzı flap zımpara ile açtım o yüzden. :)

Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?

Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.
Östenit noktasına çıkmamışsınız paslanmazlar 1020 -1050 arası ama bıçak güzel olmuş ellerinize sağlık ,kök zytin bir başka olmuş çok beğendim

Bilgi için teşekkürler ısıl işlemi kömürde yaptığım ve hala iyi bir körüğüm olmadığı için biraz zor oluyor.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak bıçağı.
« Yanıtla #19 : 24 Şubat 2013, 22:11:53 »
Sertaç Ellerine sağlık. Çok iyi gidiyorsun kardeşim.  :2up :2up :2up  Bu bıçağı anneye mi yaptık? Ama sana tavsiyem hala hızlı gidiyor gibisin.
Zımpara yaparken her zımpara numaranı yükselttiğinde bir önceki zımpara çiziklerini yok etmeye çalış.
1500 grite kadar zımpara yapmışın ama kabzaya doğru çizikler duruyor hala. Perçinleri de biraz sert vurmuşsun galiba.
Perçinler yamulmuş. Ondan dolayı perçinler bozuk görünüyor. Birde taşlama açısı belli olsaydı çok daha güzel görünecekmiş.
Bu kadar yorum yapıyorum çünkü çalışmanı taktir ederek takip ediyorum. Durmadan devam.

Teşekkür ederim abi.  Bıçak sahipsiz aslında belki bi talihlisi çıkar. Genelde akşamları çalışma fırsatım oluyor ışık yetersiz kaldığı için bazı yerlere dikkat edemiyorum.
Ama bundan sonra daha dikkatli olurum.Taşlama açısı görünmüyor çünkü sırta kadar devam ediyor nerdeyse birde ağzı flap zımpara ile açtım o yüzden. :)

Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?

Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.
Östenit noktasına çıkmamışsınız paslanmazlar 1020 -1050 arası ama bıçak güzel olmuş ellerinize sağlık ,kök zytin bir başka olmuş çok beğendim

Bilgi için teşekkürler ısıl işlemi kömürde yaptığım ve hala iyi bir körüğüm olmadığı için biraz zor oluyor.
Körükte 900 dereceyi nasıl gördün
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''