Sertac bravo cok guzel bir form olmus yanliz öndeki pim biraz cikinti kalmis görünüyor fotodan yoksa kullandigin ahsap namlu formu ciddi derecede hosuma gitti.harika bir is cikarmissin Alkislarim...
Çok güzel.Kabzedeki desenler harika.Ellerine sağlık.
gercekten guzelbi calısma plmus artık uzerındekı kucuk delıklerde nazarlıgı olsun
Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?
sertaç eline sağlık , pim dışında söylenecek söz bulamıyorum , biraz uzun kalmış gibi....ama yine de güzel bir işçilik çıkartmışsın...tebrikler
Ellerine sağlık Sertaç gayet güzel olmuş. Oldukça hızlı yol alıyorsun. Eminim pek yakında çok daha güzellerini göreceğiz.
Helal olsun Sertaç kardeşim ellerine sağlık
eline sağlık Sertaç 900 derecede su vermenin sanırsam yapıdaki kromun tam anlamıyla çözülememesinden dolayı paslanmazlığı etkileniyor.
Alıntı yapılan: enemymortar - 24 Şubat 2013, 13:32:53Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.
Sertaç Ellerine sağlık. Çok iyi gidiyorsun kardeşim. Bu bıçağı anneye mi yaptık? Ama sana tavsiyem hala hızlı gidiyor gibisin. Zımpara yaparken her zımpara numaranı yükselttiğinde bir önceki zımpara çiziklerini yok etmeye çalış. 1500 grite kadar zımpara yapmışın ama kabzaya doğru çizikler duruyor hala. Perçinleri de biraz sert vurmuşsun galiba. Perçinler yamulmuş. Ondan dolayı perçinler bozuk görünüyor. Birde taşlama açısı belli olsaydı çok daha güzel görünecekmiş. Bu kadar yorum yapıyorum çünkü çalışmanı taktir ederek takip ediyorum. Durmadan devam.
Alıntı yapılan: SertacMezereli - 24 Şubat 2013, 13:34:45Alıntı yapılan: enemymortar - 24 Şubat 2013, 13:32:53Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.Östenit noktasına çıkmamışsınız paslanmazlar 1020 -1050 arası ama bıçak güzel olmuş ellerinize sağlık ,kök zytin bir başka olmuş çok beğendim
Alıntı yapılan: Salim Türk - 24 Şubat 2013, 18:34:34Sertaç Ellerine sağlık. Çok iyi gidiyorsun kardeşim. Bu bıçağı anneye mi yaptık? Ama sana tavsiyem hala hızlı gidiyor gibisin. Zımpara yaparken her zımpara numaranı yükselttiğinde bir önceki zımpara çiziklerini yok etmeye çalış. 1500 grite kadar zımpara yapmışın ama kabzaya doğru çizikler duruyor hala. Perçinleri de biraz sert vurmuşsun galiba. Perçinler yamulmuş. Ondan dolayı perçinler bozuk görünüyor. Birde taşlama açısı belli olsaydı çok daha güzel görünecekmiş. Bu kadar yorum yapıyorum çünkü çalışmanı taktir ederek takip ediyorum. Durmadan devam.Teşekkür ederim abi. Bıçak sahipsiz aslında belki bi talihlisi çıkar. Genelde akşamları çalışma fırsatım oluyor ışık yetersiz kaldığı için bazı yerlere dikkat edemiyorum.Ama bundan sonra daha dikkatli olurum.Taşlama açısı görünmüyor çünkü sırta kadar devam ediyor nerdeyse birde ağzı flap zımpara ile açtım o yüzden. Alıntı yapılan: genç bıçak - 24 Şubat 2013, 18:55:45Alıntı yapılan: SertacMezereli - 24 Şubat 2013, 13:34:45Alıntı yapılan: enemymortar - 24 Şubat 2013, 13:32:53Emeğinize sağlık güzel görünüyor. Bu çelik için 1020 derece civarında 20 dk öneriliyor. 900 derecede yaptığınız ısıl işlem sonunda eğe testini geçebildiniz mi ?Sağolun.1020 derece oldugunu biliyorum ancak şartlar gereği 900 derece civarı yaptım işlemi.Ona rağmen çok güzel sertleşti testi geçti.Östenit noktasına çıkmamışsınız paslanmazlar 1020 -1050 arası ama bıçak güzel olmuş ellerinize sağlık ,kök zytin bir başka olmuş çok beğendimBilgi için teşekkürler ısıl işlemi kömürde yaptığım ve hala iyi bir körüğüm olmadığı için biraz zor oluyor.