Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak Bıçağı

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Mutfak Bıçağı
« : 17 Şubat 2013, 19:58:57 »
Bir mutfak bıçağı yaptım giresun bıçağını anımsatması ve ergonomik kullanımı olduğundan bu bıçağı yaptım .Beğenilirse üretmeye devam edeceğim
Çelik T7 Mo Namlu 125 mm Toplam boy 230 mm ,en 34 mm
sap orman gülü,perçinler 4,5 mm aliminyum  Kalınlık 2,5 mm,sap balmumu ile kaplandı (sefa hocanın yöntemi)
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2013, 20:17:21 »
Bu bıçakta birde paslanmaz balçak olsa nasıl olur acaba? Genel form olarak tam doğrama bıçağı olmuş. Tam taşlama yapılmış herhalde değil mi? Bende şef bıçağı çizmiştim ama bu bıçakları görünce vaz geçtim galiba :) Biraz daha çalışmalıyım anlaşılan. Ellerinize sağlık ben böyle bir formda bıçağı seve seve kullanırdım.

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2013, 20:23:40 »
   Mehmet bey ellerinize sağlık .gayet güzel görünüyor. :2up

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #3 : 17 Şubat 2013, 20:48:07 »
   T7 Denen çeliğin teknik özellikleri nedir.  c    cr    si    s     Mo      Mg      Benzeri.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2013, 20:58:55 »
Bu bıçakta birde paslanmaz balçak olsa nasıl olur acaba? Genel form olarak tam doğrama bıçağı olmuş. Tam taşlama yapılmış herhalde değil mi? Bende şef bıçağı çizmiştim ama bu bıçakları görünce vaz geçtim galiba :) Biraz daha çalışmalıyım anlaşılan. Ellerinize sağlık ben böyle bir formda bıçağı seve seve kullanırdım.
Teşekkür ederim.Paslanmaz balçak olabilirdi ama ben bu bıçaktan sürekli yapacağım zaman balçak sıkıntı olur yavaşlatır imalatı 1 tane olasa yapardım
   Mehmet bey ellerinize sağlık .gayet güzel görünüyor. :2up
Teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #5 : 17 Şubat 2013, 21:03:12 »
   T7 Denen çeliğin teknik özellikleri nedir.  c    cr    si    s     Mo      Mg      Benzeri.
T7MO
4109   C 0,65/0,75
Cr 14,0/16,0
Mo 0,50/0,80   101   104   1060 °C   59-61 HRC   56-58 HRC   X70CrMo15   440A

X70CrMo15 çekik açılımı bu yukarda ise çelikle ilgili tüm değerler ve ısıl işlem sonrası aldığı sertlik yazılı
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2013, 21:05:31 »
Arkadaşlar aşşağıdaki linkte ısıl işlem tablosuda var isteyen bakabilir
http://ascpaslanmazcelik.com/isil-islem-TR.html
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

aliata

  • ***
  • 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2013, 21:13:55 »
   Mehmet bey çizelge için teşekkür ederim.
t7 yanlış anlamadıysam 440a muadili gibi görünüyor.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #8 : 17 Şubat 2013, 21:21:26 »
   Mehmet bey çizelge için teşekkür ederim.
t7 yanlış anlamadıysam 440a muadili gibi görünüyor.
Rica ederim.Evet değerler aynı fransız çeliği.günlük kullanım bıçaklarında iyi iş görüyor ama özel bıçakta zaten D2 tercihim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #9 : 17 Şubat 2013, 21:50:05 »
Benim fotoğraftaki EDCye benzemiş biraz.Elinize sağlık güzel olmuş. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #10 : 17 Şubat 2013, 22:42:18 »
Benim fotoğraftaki EDCye benzemiş biraz.Elinize sağlık güzel olmuş. :)
Teşekkür ederim etc ye göre biraz uzun sanırım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #11 : 17 Şubat 2013, 22:48:33 »
Benim fotoğraftaki EDCye benzemiş biraz.Elinize sağlık güzel olmuş. :)
Teşekkür ederim etc ye göre biraz uzun sanırım

Evet uzun ancak şekil olarak çok benziyor.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #12 : 18 Şubat 2013, 07:15:21 »
Evet doğru benziyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #13 : 18 Şubat 2013, 09:07:58 »
Ustam ellerin dert görmesin bu iş'de güzel olmuş :2up

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #14 : 18 Şubat 2013, 09:44:39 »
Ellerine sağlık ustam çok güzel olmuş.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #15 : 18 Şubat 2013, 15:03:12 »
eline sağlık ustam tam şef bıçağı :) çelik seçimi ise böyle bir bıçak için yerinde bir karar olmuş.   :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #16 : 18 Şubat 2013, 15:09:56 »
Mehmet ustam bu arada namluyu biraz daha uzatsan nasıl olur? olmadı faklı boylarda seçenek sunabilirsin. Ben bıçağı kullanırken diklemesine keserek kullanıyorum. Benim gibi kullanan için yeterli olur belki ama diğer türlü (namlu ucunu sabit tutarak) kesim yapanlar için biraz daha uzun tutabilirsin diye düşünüyorum. 

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #17 : 18 Şubat 2013, 15:50:57 »
Ustam ellerin dert görmesin bu iş'de güzel olmuş :2up
Teşekkür ederim ustam
Ellerine sağlık ustam çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim
eline sağlık ustam tam şef bıçağı :) çelik seçimi ise böyle bir bıçak için yerinde bir karar olmuş.   :2up
Teşekkürler
Mehmet ustam bu arada namluyu biraz daha uzatsan nasıl olur? olmadı faklı boylarda seçenek sunabilirsin. Ben bıçağı kullanırken diklemesine keserek kullanıyorum. Benim gibi kullanan için yeterli olur belki ama diğer türlü (namlu ucunu sabit tutarak) kesim yapanlar için biraz daha uzun tutabilirsin diye düşünüyorum. 
Teşekkür ederim,bunu mutfak bıçağı olarak yaptım şef bıçağı için biraz uzun yapıyorum buralarda lahana doğrarlar çorbalık onun için bu boy idaal siparişe göre boy şekil yapıyoruz zaten
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

eumite

  • ***
  • 48
  • Meslek: MONTAJ
  • Yer: istanbul
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #18 : 22 Şubat 2013, 21:15:18 »
elinize saglik hayet hos ve işlevsel gozukuyor

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #19 : 22 Şubat 2013, 23:51:20 »
elinize saglik hayet hos ve işlevsel gozukuyor
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''