Bıçak Sanatı - Forum

DTE-3 Etkinliği

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: DTE 3 ü nezaman yapıyoruz arkadaşlar
« Yanıtla #20 : 05 Şubat 2013, 19:11:44 »
bende varım  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #21 : 05 Şubat 2013, 19:30:21 »
23 Nisan güzel tarih, ben de varım.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #22 : 06 Şubat 2013, 09:47:31 »
Selamünaleyküm uygunsa izninizle bende katılmak isterim.Saygılar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 06 Şubat 2013, 10:10:59 »
Son durumun özeti için ilk mesajı takip edin. burada önemli ayrıntıları vermeye çalışacağız:

http://www.bicaksanati.com/forum/aktiviteler/dte-3-u-nezaman-yapiyoruz-arkadaslar/msg81992/#msg81992
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #24 : 06 Şubat 2013, 21:14:42 »
Bende varım.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 06 Şubat 2013, 23:05:28 »
Benim bıçak hazır gibi  ;D Kabza kısmında bir aksilik olmazsa az bir işi var...

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2013, 19:03:00 »
Ben zaten baştan beri varım listelesek iyi olur sanırım
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2013, 15:23:55 »
Bende varım güzel bir bushcraftla katılmak istiyorum :)Şu an çalışmalara başladım  Nisana kadar anca sonlandırırım heralde:)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 11 Şubat 2013, 15:44:02 »
Önce kuralları netleştirmek için Emre'nin DTE2'deki kuralları açıkladığı mesajını alıntılayayım. Buradan yola çıkarak usulü netleştirelim:

DTE değiş tokuş etkinliğini kısalttım, yazı içinde sürekli uzun uzun yazmak sıkardı açıkçası  :D

Eh yapalım bir tane daha derim ben.

Katılmak isteyenler sadece kendi yaptıkları eserleri ile katılabilirler.
Burada ayarlanacak bir tarih son gün olacaktır. Benim aklımda Aralığın son haftası vardı, bu sayede yılbaşı hediyesi olarak herkes hediye vermiş olur birbirine.

Burada duyurulan tarihin iki hafta öncesinde (yani 27 Aralık duyurulduysa 13 Aralıkta mesela) yine bu alt forumda açılacak DTE-2 için yapılan her eser "DTE bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusunda sergilenecektir. Son tarihten bir hafta kadar önce de bu konu kilitlenecektir, yani konu kapanana kadar katılım serbesttir. Bıçak (ya da başka bir eser - mesela makas, veya çekiç veya balta vs..........) sergilendiği anda eserin sahibi etkinliğe katılmış sayılır. Sergilediğiniz anda bana adresinizi ve telefonunuzu özel mesajla yolluyorsunuz. Konunun içinde eserini sergilemeyen veya adresini ve telefonunu bana yollamayanlar etkinlik dışı kalırlar. Bu konuda daha önce sorun yaşadığımızdan bu önemli, birçok kişinin katıldığı etkinlikte bu adımları atmayanların sadece başka bir yerde paylaştığı bir eserden bahsetmesi veya adresini telefonunu yollamaması konuyu düzenleyen için işleri kabusa dönüştürebiliyor. Bu yüzden adresinizi veya katılacağınız eseri bir şekilde bildiğimi varsaymamanız önemlidir.

Bu "DTE Bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusu kapatılıp katılanlar belli olduğu gece her katılımcıya çekiliş ile bir adres yollanacaktır, bu o katılımcının eserini kazanan talihlinin adresidir. Bu adresi aldıktan sonra mümkün olan en yakın zamanda eserini bu adrese yollaması gereklidir katılımcının.

Adres çekilişi tamamen rastlantısal yapılacaktır, kimin eserinin kime gittiği tamamen belirsiz olacaktır. Size kimden hangi eserin geleceğini de ancak elinize kargo ulaştığında görebileceksiniz.

Etkinliğe katılacak eserlerin sizin elinizden çıkması beklenmektedir, ancak örneğin kılıf ya da süsleme gibi konularda istenirse başkasından yardım alınabilir, bu konu o kadar katı kurallı değil, ancak en azından eserin işçiliğinin büyük bölümünün sizin olması gerekmektedir.

Eser elinize geçtiğinde etkinlik tarihinde açılacak "Yaşasın! DTE Bıçağım geldi" konusuna kimden hediyenizi aldığınızı belirten iki kelam etmeniz iyi olur. Hatta ideali eserin sizin elinizde/evinizde resmi ile birlikte eser hakkındaki kişisel fikirlerinizi de paylaşmanızdır.

Hadi bakalım, umarım geçen seferki gibi keyifli bir etkinliğimiz olur. Herkese başarılar ve bol şanslar..

Unutmadan, bu konuda katılacağını belirten arkadaşlarımız, bundan sonra açılacak "Bıçağım bitti" konusunda resmini paylaşana kadar resmi olarak etkinliğe katılmış sayılmazlar. Bu yüzden bu konuda katılmak istediğini belirten arkadaşlarımız (ben dahil) sadece temennisini dile getirmiş sayılır, hiç bir şekilde katılmaya zorunlu değildir son ana kadar. Ancak burada önce tarih konusunu kesinleştirmemiz gerekmekte. Bence Aralığın son haftası çok şık olurdu. Düşüncelerinizi bekliyoruz...
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 11 Şubat 2013, 15:59:23 »
Önce, güncel olmayan ifadeleri atıyorum, ufak güncelleştirmeler yapıyorum:
DTE değiş tokuş etkinliğini kısalttım, yazı içinde sürekli uzun uzun yazmak sıkardı açıkçası  :D

Eh yapalım bir tane daha derim ben.

Katılmak isteyenler sadece kendi yaptıkları eserleri ile katılabilirler.
Burada ayarlanacak bir açıklanan tarih son gün olacaktır. Benim aklımda Aralığın son haftası vardı, bu sayede yılbaşı hediyesi olarak herkes hediye vermiş olur birbirine.

Burada duyurulan tarihlerde tarihin iki hafta öncesinde (yani 27 Aralık duyurulduysa 13 Aralıkta mesela) yine bu alt forumda açılacak DTE-2DTE-3 için yapılan her eser "DTE bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusunda bu konu altında sergilenecektir. Son tarihten bir hafta kadar önce de bu konu kilitlenecektir, yani konu kapanana kadar katılım serbesttir. Bıçak (ya da başka bir eser - mesela makas, veya çekiç veya balta vs..........) sergilendiği anda eserin sahibi etkinliğe katılmış sayılır. Sergilediğiniz anda bana(kime?) adresinizi ve telefonunuzu özel mesajla yolluyorsunuz. Konunun içinde eserini sergilemeyen veya adresini ve telefonunu bana(kime?) yollamayanlar etkinlik dışı kalırlar. Bu konuda daha önce sorun yaşadığımızdan bu önemli, birçok kişinin katıldığı etkinlikte bu adımları atmayanların sadece başka bir yerde paylaştığı bir eserden bahsetmesi veya adresini telefonunu yollamaması konuyu düzenleyen için işleri kabusa dönüştürebiliyor. Bu yüzden adresinizi veya katılacağınız eseri bir şekilde bildiğimizi varsaymamanız önemlidir.

Bu "DTE Bıçağım bitti - ahan da resimleri" konusu kapatılıp Katılım süresi bitip de bıçağını yayınlamış ve adresini telefonunu bildirmiş olanlar yani katılanlar belli olduğu gece her katılımcıya çekiliş ile bir adres yollanacaktır, bu o katılımcının eserini kazanan talihlinin adresidir. Bu adresi aldıktan sonra mümkün olan en yakın zamanda eserini bu adrese yollaması gereklidir katılımcının.

Adres çekilişi tamamen rastlantısal yapılacaktır, kimin eserinin kime gittiği tamamen belirsiz olacaktır. Size kimden hangi eserin geleceğini de ancak elinize kargo ulaştığında görebileceksiniz.

Etkinliğe katılacak eserlerin sizin elinizden çıkması beklenmektedir, ancak örneğin kılıf ya da süsleme gibi konularda istenirse başkasından yardım alınabilir, bu konu o kadar katı kurallı değil, ancak en azından eserin işçiliğinin büyük bölümünün sizin olması gerekmektedir.

Eser elinize geçtiğinde etkinlik tarihinde açılacak "DTE-3 bıçağım geldi - Yaşasın! DTE Bıçağım geldi" konusuna kimden hediyenizi aldığınızı belirten iki kelam etmeniz iyi olur. Hatta ideali eserin sizin elinizde/evinizde resmi ile birlikte eser hakkındaki kişisel fikirlerinizi de paylaşmanızdır.

Hadi bakalım, umarım geçen seferki gibi keyifli bir etkinliğimiz olur. Herkese başarılar ve bol şanslar..

Unutmadan, bu konuda katılacağını belirten arkadaşlarımız, bundan sonra açılacak "Bıçağım bitti" bu konusunda resmini paylaşana kadar resmi olarak etkinliğe katılmış sayılmazlar. Bu yüzden bu konuda katılmak istediğini belirten arkadaşlarımız (ben dahil) sadece temennisini dile getirmiş sayılır, hiç bir şekilde katılmaya zorunlu değildir son ana kadar. Ancak burada önce tarih konusunu kesinleştirmemiz gerekmekte. Bence Aralığın son haftası çok şık olurdu. Düşüncelerinizi bekliyoruz...
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
Ynt: DTE-3 Etkinliği
« Yanıtla #30 : 12 Şubat 2013, 11:28:07 »
Katılım için işin çoğu size ait olmalı, yani sadece hazır profil üzerinden bıçak yapanlar da tabii ki katılabilir, profil kısmı bıçak yapmanın belki de en kısa süren işidir, geri kalan iş miktarı oranlanırsa bıçağına göre %80-90'a tekabül edecektir.
Ancak daha önce de belirtildiği gibi hazır bir bıçağa kılıf yapmak ve onunla katılmak ya da bir hammadde ile (kabza malzemesi, çelik vs) katılmak mümkün değildir. İnternette satılan hazır kitler ile katılmak sorunlu olabilir, bu kitlerin sorunu bıçağın neredeyse bitmiş olması, sadece kabzanın şekillendirilmesi işinin kalmış olmasıdır. Bir bıçağın sizin eseriniz olabilmesi için en azından, bıçağın karakterinde çok önemli bir rol oynayan taşlamanın sizin tarafınızdan şekilllendirilmiş olması gerekmektedir.

DTE sistemi üzerinde fikrim şudur:
1- Çekiliş tarihi ile kargolama tarhi yakın olmalıdır. Tabii ki sonuçta katılımcıların kargolama imkanı filan devreye giriyor. Ancak 1-2 günü aştığında diğer katılımcılara haksızlık yapılmış oluyor. Yani katılımcıların eline adres geldiği günün ertesinde çekiliş eserinin yollanması çok önemli.
2- Bazı durumlarda kargo firmalarıyla ilgili sorun olabiliyor, bu yüzden çekiliş öncesinde katılımcıların bıçaklarının resimlerini paylaşırken aynı zamanda tercih etmeyecekleri kargo firması veya bulunduğu yere çalışan tek tük kargo firmaları varsa onları konunun içinde bildirmeleri çok yararlı olur. Mesela benim burada Yurtiçi kargo çok kötü çalışıyor bazen 1 hafta beklettikleri oluyor. Bunu ben bıçağımın resmini paylaşırken ortalığa laf atma gibisinden söylemem iyi olur. Sonuçta bana bıçağını yollayacak kişi bu konu içinde bu notu da okuduğundan kargo firmasını buna göre seçebilir.
3- "Bitmek üzere" olan bıçaklar ve "bitirmek üzere" olan katılımcıların son tarihte hala bitmiş bıçağının resmini paylaşmaması durumunda, çekilişi düzenleyen kişi tarafından bu kişilere müsamaha göstermemesi çok önemlidir. Bu durum çünkü çekiliş bittikten sonra da genelde uzayıp, diğer tarafta o bıçağı bekleyene çok ayıp olmaktadır. Millet bıçağım geldi diye paylaşım yaparken bir diğerinin bıçağının hala kargolanmamış olması haksızlık olmaktadır.
4- Aynı şekilde, çekilişi yapan ne kadar yakınınız olursa olsun, hatta yakın bir zamanda adresinizi vs. onunla paylaşmış olursanız olun, önemli değil, mutlaka ama mutlaka her katılımcı bıçak fotografını paylaştığı anda çekilişi düzenleyene adres - telefon bilgisini özel mesajla (email veya SMS yoluyla değil ! ) bildirmesi şarttır. Bunu yapmayanlar adresini paylaşana kadar, bıçağı bitmiş olsa da katılımcı olarak sayılmazlar. Email, tweet, facebook mesajı, sms gibi bir sürü yoldan adres paylaşanlar çekilişçinin işini çok zorlaştıracaktır bu yüzden tek bir yöntemle adresin yollanması gerekmektedir.
5- Çekilişçi konusunda fikrim: bu sefer benim dışımda birisi olsun lütfen :D . Bu seferlik sadece katılımcı olmak istiyorum, çekiliş yapmanın en kötü tarafı sizin kime çıktığınızı biliyor olmanız, bu da süpriz olayını yok ediyor maalesef, şu heyecanla bekleme olayını ben de yaşamak istiyorum :(

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #31 : 12 Şubat 2013, 22:58:03 »
23 Nisan iyi bence de. Aslında 19'u 20'si gibi son tarih kargoya verilirse herkesin eline 23'ünde ulaşmış olur.

23 nisanda kesinleşsin en geç 1 mayısta yayınlayalım. hem işçi bayramı emeklerimiz için anlamlı olur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 13 Şubat 2013, 01:20:49 »
Alıntı
Çekilişe aday bıçağı yayınlamak için son tarihler: 15 Nisan Pazartesi ve 16 Nisan Salı günü içi.

Çekiliş tarihi: 16 Nisan Salı akşamı.

Bu tarihleri değiştirelim mi diyorsunuz?
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2013, 01:22:42 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 17 Şubat 2013, 20:54:34 »
OK, şimdilik belirttiğim tarihlerle devam diyelim.

Katılımcılar demeyeyim de niyetlilerin listesi:

-- yersen135
-- Alim Hakkı
-- Emre Kipmen
-- LCLegend
-- Taner Salar
-- damascus
-- Metin Sakin
-- Sertaç Mezereli
-- genç bıçak
-- deserteagle
-- Sefa Çabuk
-- Kul,elaltı
-- Osman Güney
-- Brac

Bu listeye katılmak isteyen ya da çıkmak isteyen varsa listeyi alıntılayıp mesajında güncellesin. Tabi bu listeyin bir niyet listesi olduğunu unutmayalım. Katılmak için belirtilen zamana dek bıçakğı yayınlamak ve adres telefon bilgisini çekilişi kim yapacak ise ona göndermek gerekli.

Şahsen ben çekilişi düzenlemesi için Sefa'yı aday gösteriyorum.  8)

Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #34 : 17 Şubat 2013, 21:37:43 »
Çekiliş hangi şekilde yapılıyor? İkişer tane çekilip o iki kişi birbirine mi gönderiyor?
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #35 : 17 Şubat 2013, 22:32:46 »
Herkesin ismi listeye yazılır bir de torbaya atılır. Listedeki her isim için torbadan isim çekilir, herkesin kime vereceği belli olur.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #36 : 17 Şubat 2013, 23:16:42 »
     İlk üyelik zamanlarımda gıpta ile baktığım bir etkinlikti,şimdi ben de katılmak istiyorum.

Niyetlilerin listesi:

-- yersen135
-- Alim Hakkı
-- Emre Kipmen
-- LCLegend
-- Taner Salar
-- damascus
-- Metin Sakin
-- Sertaç Mezereli
-- genç bıçak
-- deserteagle
-- Sefa Çabuk
-- Kul,elaltı
-- Osman Güney
-- Brac
-- ercan

(Edit: Listeyi burada güncelledim. -- Eylem)
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2013, 09:31:26 Gönderen: deserteagle »
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #37 : 18 Şubat 2013, 00:15:38 »
Ben de Sefa'yı aday gösteriyim o zaman :) (şu şeytan suratından yapacaktım aslında)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #38 : 18 Şubat 2013, 00:17:45 »
 >:D Bundan mı ?  ^-^

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #39 : 18 Şubat 2013, 11:39:25 »
Niyetlilerin listesi:

-- yersen135
-- Alim Hakkı