Katılım için işin çoğu size ait olmalı, yani sadece hazır profil üzerinden bıçak yapanlar da tabii ki katılabilir, profil kısmı bıçak yapmanın belki de en kısa süren işidir, geri kalan iş miktarı oranlanırsa bıçağına göre %80-90'a tekabül edecektir.
Ancak daha önce de belirtildiği gibi hazır bir bıçağa kılıf yapmak ve onunla katılmak ya da bir hammadde ile (kabza malzemesi, çelik vs) katılmak mümkün değildir. İnternette satılan hazır kitler ile katılmak sorunlu olabilir, bu kitlerin sorunu bıçağın neredeyse bitmiş olması, sadece kabzanın şekillendirilmesi işinin kalmış olmasıdır. Bir bıçağın sizin eseriniz olabilmesi için en azından, bıçağın karakterinde çok önemli bir rol oynayan taşlamanın sizin tarafınızdan şekilllendirilmiş olması gerekmektedir.
DTE sistemi üzerinde fikrim şudur:
1- Çekiliş tarihi ile kargolama tarhi yakın olmalıdır. Tabii ki sonuçta katılımcıların kargolama imkanı filan devreye giriyor. Ancak 1-2 günü aştığında diğer katılımcılara haksızlık yapılmış oluyor. Yani katılımcıların eline adres geldiği günün ertesinde çekiliş eserinin yollanması çok önemli.
2- Bazı durumlarda kargo firmalarıyla ilgili sorun olabiliyor, bu yüzden çekiliş öncesinde katılımcıların bıçaklarının resimlerini paylaşırken aynı zamanda tercih etmeyecekleri kargo firması veya bulunduğu yere çalışan tek tük kargo firmaları varsa onları konunun içinde bildirmeleri çok yararlı olur. Mesela benim burada Yurtiçi kargo çok kötü çalışıyor bazen 1 hafta beklettikleri oluyor. Bunu ben bıçağımın resmini paylaşırken ortalığa laf atma gibisinden söylemem iyi olur. Sonuçta bana bıçağını yollayacak kişi bu konu içinde bu notu da okuduğundan kargo firmasını buna göre seçebilir.
3- "Bitmek üzere" olan bıçaklar ve "bitirmek üzere" olan katılımcıların son tarihte hala bitmiş bıçağının resmini paylaşmaması durumunda, çekilişi düzenleyen kişi tarafından bu kişilere müsamaha göstermemesi çok önemlidir. Bu durum çünkü çekiliş bittikten sonra da genelde uzayıp, diğer tarafta o bıçağı bekleyene çok ayıp olmaktadır. Millet bıçağım geldi diye paylaşım yaparken bir diğerinin bıçağının hala kargolanmamış olması haksızlık olmaktadır.
4- Aynı şekilde, çekilişi yapan ne kadar yakınınız olursa olsun, hatta yakın bir zamanda adresinizi vs. onunla paylaşmış olursanız olun, önemli değil, mutlaka ama mutlaka her katılımcı bıçak fotografını paylaştığı anda çekilişi düzenleyene adres - telefon bilgisini özel mesajla (email veya SMS yoluyla değil ! ) bildirmesi şarttır. Bunu yapmayanlar adresini paylaşana kadar, bıçağı bitmiş olsa da katılımcı olarak sayılmazlar. Email, tweet, facebook mesajı, sms gibi bir sürü yoldan adres paylaşanlar çekilişçinin işini çok zorlaştıracaktır bu yüzden tek bir yöntemle adresin yollanması gerekmektedir.
5- Çekilişçi konusunda fikrim: bu sefer benim dışımda birisi olsun lütfen

. Bu seferlik sadece katılımcı olmak istiyorum, çekiliş yapmanın en kötü tarafı sizin kime çıktığınızı biliyor olmanız, bu da süpriz olayını yok ediyor maalesef, şu heyecanla bekleme olayını ben de yaşamak istiyorum