Fabrikanın genel müdürü arkadaşım. En son konuşmamız şu şekilde oldu. Bıçak profilin son zımpara ve parlatma işlemi bittikten sonra ( daha önce hiç denemedim dedi) tüfeğin metal kısmına yaptığımız kemik meneviş kaplamayı yapalım dedi. Nasıl yapıldığını sordum. Amerikadan bufalo kemiği toz hale getirilmiş bir şekilde geliyor dedi. Bir takım kimyasallar ile bir su hazırlanıyor ve çelik isıl işleme tabi tutmak amacı ile fınında ısıtılıyor ( örneğin 1000 derece tabi atıyorum tam rakamı bilmiyorum ama yakın çünkü aynı anda su verme işlemi de yapılıyor. Yani su verirken suya katılan kimyasallar ve kemik tozu ile kaplamada yapılıyor da diyebiliriz.) ısınan metal karışım suya batırılarak hem kaplama hem su verme işlemi yapılıyor. Bu işlemi evde yapıp yapamayacağımızı bana kemik tozu vermesinde sakınca oldup olmadığını sordum. Sakıncası yok ama belli oranlarada çok hassa bir karışım olduğunu en ufak değişikliğin kaplamanın rengine etki ettiğini ( kullanılan suyun bile ) ve doğru sonucu almak zor ama ben profilleri yollarsam benim için kaplama yapabileceğini (hemde ısıl işlem yani) söyledi. Böylelikle kendisinde tecrübe etdeceğini söyledi.
Şimdi sorun şu ki ben benim hiç profilim yok hatta ilk bıçağımı yapmaya yeni başladım. Yarın gidip bora bıçak ile görüşeceğim hazır profil verirler ise onu yollayacağım. Elinde hazır profili olan varsa bana yollaya bilir beraber deneme yaptıra bilirim. Saygılar . Not : irtibat için 532 317 0863