Bıçak Sanatı - Forum

İşte Son Nokta Bu...

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
Ynt: İşte Son Nokta Bu...
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2013, 01:16:11 »
Fabrikanın genel müdürü arkadaşım. En son konuşmamız şu şekilde oldu. Bıçak profilin son zımpara ve parlatma işlemi bittikten sonra ( daha önce hiç denemedim dedi) tüfeğin metal kısmına yaptığımız kemik meneviş kaplamayı yapalım dedi. Nasıl yapıldığını sordum. Amerikadan bufalo kemiği toz hale getirilmiş bir şekilde geliyor dedi. Bir takım kimyasallar ile bir su hazırlanıyor ve çelik isıl işleme tabi tutmak amacı ile fınında ısıtılıyor ( örneğin 1000 derece tabi atıyorum tam rakamı bilmiyorum ama yakın çünkü aynı anda su verme işlemi de yapılıyor. Yani su verirken suya katılan kimyasallar ve kemik tozu ile kaplamada yapılıyor da diyebiliriz.) ısınan metal karışım suya batırılarak hem kaplama hem su verme işlemi yapılıyor. Bu işlemi evde yapıp yapamayacağımızı bana kemik tozu vermesinde sakınca oldup olmadığını sordum. Sakıncası yok ama belli oranlarada çok hassa bir karışım olduğunu en ufak değişikliğin kaplamanın rengine etki ettiğini ( kullanılan suyun bile ) ve doğru sonucu almak zor ama ben profilleri yollarsam benim için kaplama yapabileceğini (hemde ısıl işlem yani) söyledi. Böylelikle kendisinde tecrübe etdeceğini söyledi.
 Şimdi sorun şu ki ben benim hiç profilim yok hatta ilk bıçağımı yapmaya yeni başladım. Yarın gidip bora bıçak ile görüşeceğim hazır profil verirler ise onu yollayacağım. Elinde hazır profili olan varsa bana yollaya bilir beraber deneme yaptıra bilirim. Saygılar .  Not : irtibat için 532 317 0863
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2013, 01:17:48 Gönderen: Muharrem »

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2013, 01:17:08 »
fazlaca güzel :) gönül isterdi ki damascustan altıgen bir namlu yapıp göndereyim ... ama gönülün her istediği de olmuyor :) kazasız belasız avlar dilerim
Eyvallah ...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 24 Ocak 2013, 01:41:34 »
Gerçekten de kemik içeren bir usül varmış.

Bu sayfaki (http://en.wikipedia.org/wiki/Bluing_%28steel%29) "Color case hardening" başlığına bakınız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #24 : 24 Ocak 2013, 02:02:40 »
Aynen bu doğru.
Bu çok ünlü italyan markaları ( Beretta ) yapıyorlar ama kemik tozu olmadığı için solisyon ile yapılanlar bir müdded sora (3-5 yıl gibi) çıkıyor ve siliniyor. Bu kemik tozu ile yapılan ömür boyu garantili. Tabiki bu av tüfeğinde her türlü yağ ve yağ sökücü kimyasala maruz kaldığı hade. Bıcak için daha uzun süre geçerlidir.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #25 : 24 Ocak 2013, 16:09:35 »
con enteresan surf yaparken görmüstüm ama kemikle oldugunu bilmiyordun basbaya kemik bu yav
http://www.knifenetwork.com/forum/showthread.php?t=51516
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #26 : 24 Ocak 2013, 20:04:32 »
Evet ama pek güzel bir desen ve reng çıkmamış onda. Tüfek bitsin resimleri paylaşırım burdan.

bezoaribex

• *
  • 4
  • Meslek: Hakim
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #27 : 31 Ocak 2013, 12:07:11 »
Güzel tüfekler olacağı belli. Bende de bir kaç tüfek için lüks(5 no ve yukarısı) kundaklık var ama zaman bulup ta iyi bir ustaya ölçü aldırıp yaptıramadım.Öylece bekliyorlar. Maraşta kundaklık ceviz işi ile uğraşan bir arkadaşım var(Blaser'e Mauser'e felan çalışıyor) bazen çağırır gel abi ceviz seyredelim diye. Gider oturur ceviz seyrederim. "Ceviz Seyretme" kavramını oluşturduk:))

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #28 : 31 Ocak 2013, 13:21:09 »
Güzel tüfekler olacağı belli. Bende de bir kaç tüfek için lüks(5 no ve yukarısı) kundaklık var ama zaman bulup ta iyi bir ustaya ölçü aldırıp yaptıramadım.Öylece bekliyorlar. Maraşta kundaklık ceviz işi ile uğraşan bir arkadaşım var(Blaser'e Mauser'e felan çalışıyor) bazen çağırır gel abi ceviz seyredelim diye. Gider oturur ceviz seyrederim. "Ceviz Seyretme" kavramını oluşturduk:))
+1     kesinlikle katılıyorum bu kavrama, bir aralar bu konuya kafayı bozmuş biri olarak, ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum....  :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #29 : 31 Ocak 2013, 18:24:31 »
Muharrem kardeş valla şimdiden muhteşem görünüyor artık bitirinde şunlaerın son halinin fotoğraflarını görelim merakla bekliyoruz.Şimdiden hayırlısı olsun.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #30 : 31 Ocak 2013, 20:46:26 »
+1     kesinlikle katılıyorum bu kavrama, bir aralar bu konuya kafayı bozmuş biri olarak, ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum....  :)
Gayet iyi bir meslek..  :2up :2up :2up :2up :2up
Ceviz Seyrediciliği.... :2up :2up :2up

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #31 : 31 Ocak 2013, 20:47:44 »
Muharrem kardeş valla şimdiden muhteşem görünüyor artık bitirinde şunlaerın son halinin fotoğraflarını görelim merakla bekliyoruz.Şimdiden hayırlısı olsun.
Eyvallah..
Bu gün yarın gelirler.. Hemen paylaşım yaparım...

Kaya

• 2867
« Yanıtla #32 : 31 Ocak 2013, 22:36:36 »
İyi ve bolca resim isteriz mümkünse profesyonel bir yardim alirsaniz daha iyi konuyu paylastiginizdan beri aklimda

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
« Yanıtla #33 : 02 Şubat 2013, 01:16:33 »
İyi ve bolca resim isteriz mümkünse profesyonel bir yardim alirsaniz daha iyi konuyu paylastiginizdan beri aklimda
Eyvallah   :2up :2up :2up :2up

Kaya

• 2867
« Yanıtla #34 : 02 Şubat 2013, 01:20:07 »
 ;)

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...