Bıçak Sanatı - Forum

bıçak sapındaki izler..

tzcn23

  • **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
bıçak sapındaki izler..
« : 21 Ocak 2013, 17:31:54 »
s.a arkadaslar el yapımı olarak aldıgım bıçagımın sapı ahşap fakat sap kısmında çekiç izleri var  bazı bölgelerde
su resımlerde  birazcık gözüküyor bunları zımpr ile düzeltebilirmiyim sapı tutan çivilere bi zararı olurmu


birde bıçagn ağız kısmını acarken bir kısmını bozmuşlar  bu duzeltilebilrmi? ve agızın  ustu ayna gibi parlak kendimi gorebiliyorum :) bu ileride kaybolursa tekrar aynı parlaklıgı nasıl saglarım ?

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2013, 21:07:28 »
  kendınızı tanıtmanız ,sorularınıza daha çabuk cevap almanızı kolaylaştıracaktır  ;)  tanımadığımız yenı uyemız olan kişilerin soruları helekı ılk mesajda ıse , çok geç cevaplanır yada cevapsız kalır...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2013, 10:22:24 »
Hoş geldiniz.

Bence önce yeterince kullanıp eskitin bu arada da size önerilecek yöntemleri dandik bir mutfak bıçağının sapında deneyin. Eliniz alıştıktan sonra buna girişirsiniz. Hem belki kullanmaya başladıktan sonra bu tür ufak kullanım izlerini önemsemezsiniz.  ;)

Bıçağı yapan kimdir merak ettim. Paylaşabilirseniz sevinirim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tzcn23

  • **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2013, 14:30:01 »
Hoş geldiniz.

Bence önce yeterince kullanıp eskitin bu arada da size önerilecek yöntemleri dandik bir mutfak bıçağının sapında deneyin. Eliniz alıştıktan sonra buna girişirsiniz. Hem belki kullanmaya başladıktan sonra bu tür ufak kullanım izlerini önemsemezsiniz.  ;)

Bıçağı yapan kimdir merak ettim. Paylaşabilirseniz sevinirim.
hoşbulduk teşekkur ederim.. bıçağı  bu tur malzemeler satan bıçaktır çakıdır balta ve bunun gibi el aletleri satan bir dükkandan aldım oradakı çoğu alet el yapımı ordan elime göre uygun rahat olar bir bıçak seçtim izleri pek önemsemedim açıkcası ama belki basit bir yöntemi vardırda halledebilirim diye burada sormak istedim..

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2013, 15:50:36 »
Bıçakta bir damga görmeyince garipsedim. O yüzden yapanı sordum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

doctore

  • ***
  • 203
  • Yer: kayseri
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2013, 17:00:48 »
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2013, 17:12:15 »
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 17:16:21 Gönderen: s_türk »

alim hakkı

  • ***
  • 149
  • Meslek: astsubay
  • Yer: Artvin
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #7 : 22 Ocak 2013, 18:23:19 »
parlaklığı zımpara ile geri getirebilirsin 2000 kum olmalı daha doğrusu 2000 kuma sırayla gitmeli
Ahlakçıların hep uygulamak istedikleri o hakkı reddediyoruz, tek tek bireyleri ''bir ideal adına'' sakatlamayı...

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #8 : 22 Ocak 2013, 18:34:32 »
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?


Sayın Doctore bukonuda biraz muzdarip sanırım o açıdan yerlimalı bıcaklara yaklaşım acısı malesef ilerliyen dönemlerde düzelir diye umuyorum Güzel ülkemizde cok kaliteli çeliklerden çok kaliteli bıcak yapam ustalarımız var!  allaha şükür

bu arada bıcağınızın üzerindeki izleri cok derin değilse zımpara yaparak gayet güzel düzeltebilirsiniz kabzaya gelince cok derin değilse resimlerden kabzanın etli olduğu görülüyor ufak ufak zımpara işiyle ışıl ışıl olur iyi günlerde kullanın
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 18:36:09 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tzcn23

  • **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #9 : 22 Ocak 2013, 19:22:27 »
ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...
bu konuda haklısınız önem yok mesleye saygı azalmış gibi belkide biz gereken önemi vermedigimiz için bu şekilde..

Bıçakta bir damga görmeyince garipsedim. O yüzden yapanı sordum.
evet damga  iz veya işaret yok asılında ben sevmiyorum o tarz şeyleri öğle olunca bıçagı sahiplenemiyorum  bu hoş sade bir bıçak diye terçih ettim kim yaptı nasıl bir usta hiçbir fikrim yok ..

ülkemizdeki bıçak işçiliği çok güzel özetleyen bir bıçak resmi koymuşunuz..o yüzden kafaya takmaya gerek yok gayet normal bir durum aynı hataları ve ciddiyetsizlikleri erişen de,sürmene çakılarında,maraş çakılarında,yatağan çakılarında da görürsünüz o yüzden biz böker,carl schlieper,ontario,wenger,burgbowel ve adını sayamadığım markalardaki kaliteyi yakalamamız için on fırın ekmek yememiz gerekir. derinse izleri yoketmeye çalışıken sap formunu bozarsınız o şekilde kullanın ve mümkün olduğu kadar yerli işlerden uzak durun derim selamlar...


Keşke genelleme yapmasaydınız. Bu forumda üretilen ürünlerin %99'u yerli üretim. Bıçakları ticari amaçla yapmayan üyeleri de bu genellemenin dışına alsak bile (Sefa usta gibi) foruma üye olan ve bu işi ticaret olarak yapan ustalarımız var. İlk aklıma gelen Gökhan usta var http://www.bicaksanati.com/forum/mercek-altinda/damasteel-(-hz-muhammet'in-corabi-deseni-)/msg80783/#msg80783 , Bursalı ustalarımızdan Turgut usta http://www.bicaksanati.com/forum/katlanir-namlu/buda-benden-3212/ Foruma üye olup olmadığını bilmiyorum ama Mogan bıçakçılıktan Turhan usta var. Bunun gibi daha başka güzel örneklerde vardır. Bu ustalarımızın yaptığı işlere de kötü diyebilirmisiniz?


Sayın Doctore bukonuda biraz muzdarip sanırım o açıdan yerlimalı bıcaklara yaklaşım acısı malesef ilerliyen dönemlerde düzelir diye umuyorum Güzel ülkemizde cok kaliteli çeliklerden çok kaliteli bıcak yapam ustalarımız var!  allaha şükür

bu arada bıcağınızın üzerindeki izleri cok derin değilse zımpara yaparak gayet güzel düzeltebilirsiniz kabzaya gelince cok derin değilse resimlerden kabzanın etli olduğu görülüyor ufak ufak zımpara işiyle ışıl ışıl olur iyi günlerde kullanın
evet bıçak  sapı etli izler de fazla derin degil bıçak nasıl kalıtelimi bilmiyorum ama benim işimi görecegi kesin :) ama sizin bahsettiginiz ustalar eminim anadolunun birçok yerinde bu işin hakkını veren ustalar var ama  zamanla kaybolup gidiyorlar yada  kendi çapında sessis sedasız  mesleğni sürdürüyorlar

parlaklığı zımpara ile geri getirebilirsin 2000 kum olmalı daha doğrusu 2000 kuma sırayla gitmeli

bilgi için teşekkurler ...

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #10 : 22 Ocak 2013, 19:55:47 »
Bazı şeylerde arz talep meselesi. Ne kadar para o kadar köfte :) Siz en ucuzu olsun diye diretirseniz bu seferde üretici al sana deyip kötü çelik ve kötü işçilikle bıçağı üretir. Burada bıçak yapanlar maliyetleri az çok biliyordur.

tzcn23

  • **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #11 : 22 Ocak 2013, 20:02:24 »
Bazı şeylerde arz talep meselesi. Ne kadar para o kadar köfte :) Siz en ucuzu olsun diye diretirseniz bu seferde üretici al sana deyip kötü çelik ve kötü işçilikle bıçağı üretir. Burada bıçak yapanlar maliyetleri az çok biliyordur.
  tabiki fiyata göre malzeme verilir ona göre kalıte yapılır ama  madem satıyorsun bi emek harçıyorsun düzgün yap sagını solunu çarpıtma ki en kotusu boyleyse en iyisi  harika densin yapılan işe önem verilmeli bence maliyeti ne olursa olsun

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2013, 20:05:02 »
Yok bence tam tersi madem kötü malzeme o zaman işçilikle de kötü olduğu belli olması daha iyi. Böylece alırken işçilikten en azından kalitesi anlaşılır. Çok kötü bir çeliğe çok iyi işçilik yapılarak satılırsa görünüşüne aldanarak zaten o ürünü alırsınız.

tzcn23

  • **
  • 80
  • Meslek: paramedik
  • Yer: istanbul
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2013, 20:17:45 »
Yok bence tam tersi madem kötü malzeme o zaman işçilikle de kötü olduğu belli olması daha iyi. Böylece alırken işçilikten en azından kalitesi anlaşılır. Çok kötü bir çeliğe çok iyi işçilik yapılarak satılırsa görünüşüne aldanarak zaten o ürünü alırsınız.
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence

Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #14 : 22 Ocak 2013, 20:20:04 »
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Kesinlikle +1

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #15 : 22 Ocak 2013, 20:52:49 »
İşçilik miktarı, hedeflenen ve sınırlı bir fiyat varsa tabii ki sınırlanacaktır. Ne de olsa kalitenin bir sonu ucu olmadığından her bıçağı bir gün bitirip teslim etmek zorundasınız. Ancak işçiliğin, emeğin sınırlanması da bıçağın yapım amacına ve hedeflenen göre belirlenebilir. Bir bıçağa çok zaman ayıramayacaksanız -atıyorum- 400 kumdaki perdahı düzgün yaparsanız o malı kimse kafanıza fırlatmaz. Ancak zaman sınırlı diye 120'den sonra cilaya başlarsanız bıçaktan anlamayan bile anlar bir garipliğin olduğunu...

Bu bıçakta da namlunun düz kısmı cilalanmış ancak taşlamanın üstüne denk gelen bir hat da üstünkörü yapılan dışbükey taşlamayı örtmek için maskelenip moplanmış. Ucuz mutfak bıçaklarında gördüğümüz bir yöntem...
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2013, 20:55:01 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #16 : 22 Ocak 2013, 21:19:38 »
sizin dediginiz gibi olacaksa o adam usta sayılmaz o zaman bu ucuz bunu kötü yapayım, bu kaliteli o yüzden bu güzel olsun .ben boyle bi mantıkla çalışanlara usta diyemem usta malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmalıdır bence
Kesinlikle +1


Zaten gerçek usta neden kötü malzemeyle binbir emek harcayıp bir bıçak yapsın ki? Sefa ustam siz çok kötü bir çelikle bile bile çalışır mısınız? Ben acemi biri olarak kötü bir çelikle asla çalışmak istemem açıkçası. Piyasada ki şikayet ettikleriniz de zaten gerçek ustalar yapmamıştır. Bilmeyerek iş yapıyorlar. Bıçağa bakınca zaten ne kadar emek harcandığını anlarsınız herhalde. Benim söylemek istediğim kötü görünümlü bir bıçağa baktığınızda kafanızda bir soru işareti olsun ve almadan önce bir daha düşünün. 

Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #17 : 22 Ocak 2013, 21:23:30 »
Yok benim katıldığım konu doğru işçilik yapılması konusunaydı, elbette işini bilen birisi zaten başlangıçta neden kötü bir çelikle başlasın. Yani desteklediğim düşünce kötü çelik iyi işçilik kısmı değildi  ;)

doctore

  • ***
  • 203
  • Yer: kayseri
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #18 : 22 Ocak 2013, 21:27:14 »
hayır anlamadığım nokta  cevap yazıyoruz neden siliniyor çok ilginç!!

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: bıçak sapındaki izler..
« Yanıtla #19 : 22 Ocak 2013, 21:31:40 »
Yok benim katıldığım konu doğru işçilik yapılması konusunaydı, elbette işini bilen birisi zaten başlangıçta neden kötü bir çelikle başlasın. Yani desteklediğim düşünce kötü çelik iyi işçilik kısmı değildi  ;)


Yanlış anladım galiba :) Aynen katılıyorum. tzcn23 arkadaşa da bir yere kadar hak veriyorum. Sloganımız iyi malzeme iyi işçilik :)