Ben Yatağanı alıyorum, bakıyorum pimler kaba, eğeyi-zımparayı vuruyorum, biraz pasta...Budur diyorum. Usta canından bezmiş, pimini biraz eksik bırakmış diye gülüyorum...
Elbette yabancı çakılar arasında efsane olanlar var, ücreti de ona göre, bir Sivas, Malatya veya Yatağanı 15tl ye alıyorsunuz, Opinelin karbonunu 16tl ye alıyorsunuz, öte yandan yabancı çakıyı 250tl ye alıyorsunuz. Opinelin eksik kalır tarafı yok. Bir kere alacaksanız ve kullanacaksanız problem yok ancak aynı zamanda kolleksiyonerseniz defalarca alacaksınız...Maddi olarak Allah kolaylık versin.
Çelik ülkemiz için en büyük problem. 1095 arıyorum 4034vs. var. İyi ama 1095 alacağım. yok. Esas sorun burada, bulduğumuz an, kendi biletimizi kendimiz keseceğiz. Makastan abuk sabuk yaptığım bıçaklar bana daha çok haz veriyor. Geçen gün Mora nın Bauhausta satılan 17,50 tl lik bıçağını da çok konuştuk. Parlak bir sapı yok, karbon ve balta gibi kullanabiliyorsunuz. Kalite ise işte 17,50tl ye kalite. Orjinal isveç malı...
Yerli o kadar kalitesiz değil, ararsanız bulursunuz, yabancı o kadar değil, ikinci eli bile pazarda 110 tl ye alıcı buluyor ama Çin malı. Onun yerine 15 tl lik opineli ya da sivasın ikilisini tercih ederim, sertifikası da var.
Selamlar.