Bıçak Sanatı - Forum

Geleneksel Türkiye Bicak Kolleksiyonculari ve Sanatkarlari Bulusmasi

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
buda Arkadasim Torsten`in yaptigi wootz celigi ergitme kazani
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Yatağan'a yayladaki fırının açıldığı bir zaman gidelim. Hatta bıçak festivalinden biraz önce gidip ocakları önceden yakar eğleniriz. Fuar zamanı da köşklere oturup muhabbetimizi yaparız. Eğer becerebilirsem ailemi de getiririm. fırında çok güzel pide yapıyorlar. Demedi demeyin.

Oraya birbiriyle muhabbet etmek,  bir araya gelmek ve kamp yapmak isteyen "insanlar" olarak gidersek işler sağlıklı yürüyebilir. Büyük organizasyonuz biz, biliyoruz, aştık diye gitmemeliyiz. Orda elimizi sallasak hayatını atölyede geçiren ustalara çarpar çünkü. Samimi, rahat bir ortam herkes için daha konforlu, daha üretken olacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Tatara'yı kaçıran insan olarak bende olsun nasıl olursa olsun diyorum :)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Hele ben ne çok şey kaçırdım. Gerçi daha da fazlasını kaçırmaktan halen de korkuyorum.  O:-)
Namık Kemal
Instagram'da ben

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Hele ben ne çok şey kaçırdım. Gerçi daha da fazlasını kaçırmaktan halen de korkuyorum.  O:-)

+1

Bende üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım  ^-^

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Bursa da, Yatağan da bıçakçılık anlamında bu buluşma için uygun yerler. elde ne var? Bursa'da Turgut Usta'nın atölyesi imkanı, Yatağan'da da biraz daha doğa ve başka bıçakçılar imkanı. ortalama 20 kişilik bir buluşma olacağını düşünürek hareket edersek, Bursa'da konaklama ile atölye arasında zaman kaybı olabilir. Yatağan'da yaylada böyle bir etkinlikte zamandan tasarruf etmiş oluruz diye düşünüyorum. tabi bunlar sadece sesli düşünmeler...

not: ayrıca böyle bir buluşmaya etkinliğine siyasi veya dini bir misyonu olan herhangi kurumun/grubun sponsorluğu(!) bana sıcak gelmiyor. belediyeleri bundan biraz muaf tutabiliriz belki... yapılacak olan çalışma zaten kültür ve haber olarak bir değer taşıyacağı için dileyen gelir, görür, destekler, değerlendirir...
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2013, 12:54:52 Gönderen: emin albayrak »
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Bence sponsor tamamen kendi cebimiz olmalı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Gercekten cok güzel bir fikir , Türkiye sınırları icinde neresi olursa olsun katılmaktan ve üzerime düşeni yapmaktan mutluluk duyarım :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
Bence sponsor tamamen kendi cebimiz olmalı.

Eylem bey ile aynı fikirdeyim kendi kendimizin sponsoru olalım gerekirse ortak bir bütçe oluşturalım
(misafirlerin gelmesi ağırlanması v.s. gibi) hiç bir kuruluşa,kimseye yapacağımız işlerde reklam malzemesi olmayalım derim ben.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
yatağandaki festival tarihi nedir acaba? ve yaylada ne tür imkanlar mevcut? toplam zaman olarak da, 2 gün kendi içimizde 2 gün de festival başlangıcında olmak üzere 4 günlük bir zaman az mı olur çok mu olur?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Fikirler güzel.Başarmak için büyük emek ister.Yatağan bıçak festivali,ağustos ayı ilk haftası olabilir.

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
Bursa da, Yatağan da bıçakçılık anlamında bu buluşma için uygun yerler. elde ne var? Bursa'da Turgut Usta'nın atölyesi imkanı, Yatağan'da da biraz daha doğa ve başka bıçakçılar imkanı. ortalama 20 kişilik bir buluşma olacağını düşünürek hareket edersek, Bursa'da konaklama ile atölye arasında zaman kaybı olabilir. Yatağan'da yaylada böyle bir etkinlikte zamandan tasarruf etmiş oluruz diye düşünüyorum. tabi bunlar sadece sesli düşünmeler...

not: ayrıca böyle bir buluşmaya etkinliğine siyasi veya dini bir misyonu olan herhangi kurumun/grubun sponsorluğu(!) bana sıcak gelmiyor. belediyeleri bundan biraz muaf tutabiliriz belki... yapılacak olan çalışma zaten kültür ve haber olarak bir değer taşıyacağı için dileyen gelir, görür, destekler, değerlendirir...

evet  buna bende katiliyorum siyasetide baska misyonuda katmak cok yanlis olur buradaki herkesin tek birlesme amaci bicak.zaman gazetesini sponsor olarak degil bizi reklam etmesi icin teklif etmistim,teklifimi geri cekiyorum  :)
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Bu arada şu anda sadece fikir yürütme aşamasındayız. Bu iş olur mu nelere bağlı ve bu koşullar sağlanıyor mu diye iyice bir tarttıktan sonra "tamam böyle bir şey var." denilebilir.

Örneğin yaylada biz ne yapacağız, kaç çadırla, nasıl bir ekipmanla gideriz ve yayla bizim bu sürecimize müsait mi diye bilmemiz gerek. Orada kamp yapabilecek miyiz?

Ayrıca Bursa'da da imkanları araştırmalıyız. Kalış için kamp yapabilmek çok büyük bir avantaj. Hatta çalışma ortamımıza yakın bir kalış ancak kampla pratik ve hasaplı olur. Bursa'da da biraz daha izole, kuytu ortamda çalışma imkanımızı araştırmak lazım. Kalabalık bir buluşmaya uygun mekanları hedeflemek gerek.

Bu yıl her nerede yapacaksak ertesi yıl farklı yerde yapmamız daha dengeli olur diye düşünüyorum. Bir yıl Bursa'da, bir yıl Yatağan'da, bir yıl Antalya'da yaparak her yıl görülecek ayrı bir gökyüzü altında buluşmak daha keyifli olacaktır. Her yıl aynı yerde yapmamak, forumun sektöre bakışı açısından da bir denge olacaktır. Üstelik herkesin her yere ulaşımı belki mümkün olamasa da yıllardan biri sizin şanslı yılınız olabilir.

Namık Kemal
Instagram'da ben

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Kaya ustam böyle bir organizasyon yapılması çok iyi olur . Eğer İstanbul  düşünülürse bende atölyeme'le  katkıda bulunmak isterim. Beraber damascus denemeleri yapabiliriz.

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Bendeniz de atölyemde her türlü yardım etmeye hazırım bant zımpara,ve kalıp atölyesi ile her türlü bıçakları yapabiliriz. 8)
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt

[/quote]

Boyle bir faaliyet geleneksel ismi ile anilacaksa her sene disiplinle ayni yerde ve yaklasik ayni zamanlarda yapilmali insanlar aklindan hemen subat ayi ikinci haftasi bicakcilik bulusmasi var demeli o acidan boyle bir organizasyon bulundugu ile bir anlamda zenginlik katacagi dusuncesindeyim
Mesela Macaristan'da son bir kac senedir yapilan böyle bir bulusmanin haberleri Almanya'da bicak magazin dergilerinde cikiyor ve ben daha gitmedim ama her sene  2500 ,3000 kisinin katildigi söyleniyor .Bizim Türkiye'miz cok daha güzelini haketmis ve bu iste bir haylide gec kalinilmistir.
Gelinen durumu degerlendirecek olursak  Bursa,Denizli ve İstanbul illerimiz bu ise talip görünüyor.
Yanilmiyorsam Bütün forumdaslarimizda imkanlari dahilinde bu konuyu onayliyor.
Bence artik harekete gecelim ve yüreginde bu işin eksikliginden sızı duyan insanlarin yaralarina artik bir parmak ilac sürelim
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2013, 21:48:14 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Ben de Antalya önerisinde bulunacaktım aslına bakarsanız, ama burada ne yazık ki atelye olanağım olmadığından sözünü etmedim. Nerede olursa olsun önemli değil, söylemeye gerek yok sonuçta üzerimize düşen ne tür destek olursa seve seve yerine geitiririz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Sefa yarın senle bir görüşelim. Aklımda bir şeyler var. Olurluğunu bir konuşuruz
Namık Kemal
Instagram'da ben

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
Daha önce böyle buluşmalar yapmış olan biri olarak ilk seferi çok zor gibi görünür. Fakat kediyi öldüren meraktır. İşte bu merak sayesinde bu buluşma nerde olursa olsun mutlaka gerçekleşmeli. Üsteli ne kadar planlama yaparsak yapalım mutlaka eksiklikler olacaktır. Her yıl daha iyiye gideceği aşıkar. Denemeden eksikler ortaya çıkmayacağı gibi kaynaşmada daha zor olacaktır. Bence nerde olacağından ziyade ne zaman olacağıdır.
Saygılar.