Bıçak Sanatı - Forum

Geleneksel Türkiye Bicak Kolleksiyonculari ve Sanatkarlari Bulusmasi

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Selam Arkadaslar bu kadar bicak resmi Gördükten sonra bu bicaklari elimize alma kurcalama üzerinde tartisma sanatcilarla sahsen tanisma, malzeme alma zamani gelmedimi? böyle bir bulusmaya ev sahipligi yapacak sehir ve katilimcilar ariyoruz.Ben kendi adima buradan Steigerwald"i, Wolf Borger`i, Juergen Schanz`i, Metin Anan`i,Alfred Dobner`i,Solingen emektarlarindan Birkac daha ustamizi, davet ettim ve memnuniyetle kabul edebileceklerini söylediler,malzeme getirmeleride  olasi, bulusmada bicak, malzeme degis tokusuda mümkün olabilecekse böyle bir girisime kim destek vermek istemez burada tartisalim isterim. Kapinin önünde tatara olmasini bekleyen ,mangalda bir seyler pisirebilecek Masraflar icin bilet alan,satan bicak hastalari ve bu konuyu tartisip ortaya koyabilecek
GÖNÜLLÜLER ARANIYOR.....................
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2013, 23:58:59 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
ve böyle bir bulusma olsaydi Türkiyeden en cok Sefa Hocamin kiliclarini,bicaklarini,Taner Usta`nin hamonlarini,Ibrahim Usta`nin ,Turgut Aydemir`in ürünlerini,Soytürk`un dövme islerini aklima gelmeyen bir cok bicakseverin amatör ruhla ortaya koymus oldugu degerli seyleri görmek isterdim

Fikri ortaya attın, şimdi olgunlaşmasını beklemek gerekecek  ;)

Muharrem

• 119
  • dalında uzman...
  • Meslek: İnşaat
  • Yer: Ankara
Bir acemi olarak bu buluşma her nerde ve nezaman olacak ise maddi ve manevi bütüm güçümle desteklemeye hazırım. Yeterki bir şeyler öğrenelim görelim alalım tabi tanışalım ve sohbet edelim.
Saygılar..

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Kaya bu müthiş bir şey olur,fakat ilk olduğu için neyin ne şekilde yapılması gerektiği hususunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa onların fikirleri ile daha iyi şekillenir diye düşünüyorum.Bu konuda bendeniz elimden gelen yardım ve gayreti göstermeye hazırım,inşallah güzel bir sonuca bağlanır.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Kaya

• 2867
İbrahim Ustam bu bir bulusma maksatli organizasyon fuar gibi falan degil arkadasca bir ortam olabilir . mangal,ocak falan derken abartmiyorum mutlaka herkesin daha tecrübeli olan ustalarina soracagi sorular var, ve görsel öğrenme gibi olmuyor.Ve eger birkac kisiyide davet edeceksek onlarin bekledigi sey cok büyük değil bir masa ve sandalye gerisi dert değil bizim en cok hoşumuza gittigi gibi olabilir.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Fikir çok güzel elbette ama ilk can alıcı soruyu ben sorayım:

Türkiye'de mi yoksa Almanya'da mı olacak/olsa bu buluşma?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ibrahim 6360

• 407
Fikir çok güzel elbette ama ilk can alıcı soruyu ben sorayım:

Türkiye'de mi yoksa Almanya'da mı olacak/olsa bu buluşma?
Emin benim basliktan anladigim kadari ile Turkiye'de olmasi gerekiyor gibi algiliyorum

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Bir soruda benden organizasyonun Türkiye ayağını hakettik diyelim gelen ustaların uçak ve konaklaması nasıl olacak ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
Ben hic bir fuara veya bulusmaya giderken yol mazot veyatren parasini kimseden talep etmedim.bence Türkiye'ye böyle bir vesile icin gelmek bile büyük sans olacaktir ama yaninda misafirlerle ilgilenmek isteyenlere ozel bir yasak yok isteyen raki icmeye davet eder isteyen camiye.
Hmm tabii temiz konaklama imkani icin yardimci olunabilir.Bu masraflari sizin karsilayacaginiz anlamina gelmez degilmi .icinde geleni misafirde etmek isteyebilir gayet dostca bir yaklasim olur.
Boyle bir bulusma bir takim iliskilerin dogup olgunlasmasina  faydali olacagini kimse inkar edemez bu durum yeni bir pazar olabilecegi düsüncesi ile insanlara Türkiye'yi daha cazip hale getiriyor.

ibrahim 6360

• 407
Öyle anlaşılıyor ki bu faaliyet Türkiye'de gerçekleşecek.O halde benim de bir sorum olacak,eğer bu güzel düşünce Türkiye'de olacaksa hangi güzel şehrimizde olabilir.Bunun da önceden planlanması ve organize edilmesi gerekir zira toplantının yapılacağı şehre dışarıdan gelecek dostlarında Almanya'dan gelecek olan dostlar ile aynı durumda olacağını düşünüyorum,sonuçta toplantıya gelecek olan tüm dostlar aynı şeylere ihtiyaç duyacaklar.Bunu da iyi organize etmek lazım ki kimseyi üzmeyelim.

Kaya

• 2867
İnsiyatif verilmez ,alinir.
Ben burdan bir kac arkadasimizin Bursa'da İstanbul'da Ankara'da olsun demesini bekliyorum.
Para istemiyoruz tabiiki böyle bir faaliyetin masraflari olacaktir herkese göre değisir.
Eğer harekete geçmezsek
Dubai bicakseverler toplantisi,yada Azerbeycan bicak sanatlarlari  fuari diyerek anlatir dururuz.

Sizce en uygun sehirler nereleri ve nedenn

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
sa.hocam cok guzel olur,dimiski dunyasinda nami olanlara bizimde varligimizi tanitmak demek,yeni bir devleti bir kac tane buyuk devletin tanimasiyla dunyada taninmasi gibi birsey olur,taninmis oluruz biraz daha.biraz abartmis olsamda.vede memleket alaninda da kendimizi tanitmis yani bu islerle ugrasan emek veren ustalarimizi oldugunu,ve bunlardan haberi olmayan meraklilari bu ise cekmek icin cok guzel bir firsat oldugunu soylemek istedim(cumle uzun oldu toparlayamadim ya)
ben encok satan(1milyonu gecti) zaman gazetesini cagirtmaya calisayim, siz zamani soyleyin(kapak olamaz ama pazar eki cok ragbet goruyor.cok hos olur)
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
hocamin dedigi gibi isteyen rakiya isteyen tekkeye  :)
tek amacimizin demir oldugunu gostermis oluruz boylece...
   herkese sunulmaz bu ic...
     sofiler haram demis buna yar doldurur ben icerim sarap benim kime ne...
     ehline helaldir naehline haram...biz iceriz bize yoktur vebali
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
Kaya bey bence çok iyi bir konuya değindiniz. Böyle bir buluşma aslında form içinde zamanı gelmiş bir gerekliliktir bu birliktelikte üretim olacak mı yoksa fuar gibi sergimi olacak bu organizasyonu bursa da olma fikri oluşursa bundan onur duyarım sergi olacaksa tarihi bir mekan ayarlaya bilirim üretim olacaksa  mekanım emrinizdedir yalnız diğer arkadaşlardan zımpara makinası propan ocak gibi konularda yardım almam mümkün olursa ben seve seve   mekanımın ve kendimin form üyelerinin emrinde olduğumu söyleye bilirim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Kaya bey bence çok iyi bir konuya değindiniz. Böyle bir buluşma aslında form içinde zamanı gelmiş bir gerekliliktir bu birliktelikte üretim olacak mı yoksa fuar gibi sergimi olacak bu organizasyonu bursa da olma fikri oluşursa bundan onur duyarım sergi olacaksa tarihi bir mekan ayarlaya bilirim üretim olacaksa  mekanım emrinizdedir yalnız diğer arkadaşlardan zımpara makinası propan ocak gibi konularda yardım almam mümkün olursa ben seve seve   mekanımın ve kendimin form üyelerinin emrinde olduğumu söyleye bilirim.
işte bu ustadım allah razı olsun hava alanından bursaya kadar olan yolculukta benden :)
atölye muhabbeti bence iyi olur derim masaları falan ayarlarız dışarı ufak bir mangal çelikler elimizde tanerde inşallah propan ocağı getirir ama propan tüp lazım bizim araçlar alamaz
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Kaya

• 2867
Ustam Harika bir teklif bu bulusma bizim icin olacagi icin keyif alacagimiz bir organizasyon seklinde olmasi önemli Bursa`ya davetiniz cok ince ve yerinde bicak ve Bursa  birbiri icin oldukca anlamli iki isim benim icin sizi atölyenizde ziyaret büyük bir fantezi olur ama tarihi bir mekanda yapilmasi muhtemel bir sergi niteliginde toplanti Türkiye capinda ses getirip kamuoyu olusturabilir, nihayeti buna hepberaber karar verelim.Uluslararasi bir isme sahip olmasida cok hos  bence beni kinamayin her ikiside ilgi cekici
Özgür`cüm senin teklifinde harika Kardesim
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2013, 23:04:13 Gönderen: Kaya »

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
güzel bir eylem planı ustaların buluşması vede bıcakseverlerin yanyana gelmesi ayrı bir güzellik eğer bursa konusu olmaz veya herhangi bir aksaklık olursa denizli yatağanda organizsyonu ayarlamaya calışırım gerci belediyeler artık kendi başına iş yapamaz hale geldi ama elimizdeki imkanları yatağan olarak zorlayabilimiyiz bilmiyorum konuyu araştırıp detaylı bilgi edinmeye calışayım

Kaya

• 2867
Abdurrahman Usta`m Denizli Yatagan icin Almanya`da Türkiye`nin Solingeni diye bahsediyorlar.
Cok hos duygulandim :(

Kaya

• 2867
Aramizda en son yaptigimiz ufak bir bulusmadan bir kac kare