Bıçak Sanatı - Forum

Görünmez kaza - Mora clipper

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: Görünmez kaza - Mora clipper
« Yanıtla #40 : 10 Ocak 2013, 09:37:33 »
Kaya bey, bilgiyi ithalatçı firmanın sitesinden buldum, Mora bıçaklarını alıntı yaparak anlatmışlar,dolayısıyla bilgi sahibi değilim, karbon bıçak keskin onu deneyerek biliyorum ancak sertliği konusunda ancak sizden veya bilgi sahibi arkadaşlarımızdan bir şeyler öğrenebiliyoruz, sizin söylediğinize göre bu ürün 58HRC ye ulaşamıyor mu, yoksa 58 in üzerinde bir yerde mi? You tube da Adamlar kütük kesiyorlar,inanamadım:)
Teşekkür ederim.
YUCELMORE

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #41 : 10 Ocak 2013, 10:47:30 »
Kaya bey, bilgiyi ithalatçı firmanın sitesinden buldum, Mora bıçaklarını alıntı yaparak anlatmışlar,dolayısıyla bilgi sahibi değilim, karbon bıçak keskin onu deneyerek biliyorum ancak sertliği konusunda ancak sizden veya bilgi sahibi arkadaşlarımızdan bir şeyler öğrenebiliyoruz, sizin söylediğinize göre bu ürün 58HRC ye ulaşamıyor mu, yoksa 58 in üzerinde bir yerde mi? You tube da Adamlar kütük kesiyorlar,inanamadım:)
Teşekkür ederim.

Keskinlik ve sertlik ikiside birbirinden bambaska bakirida keskinlestirebilirsiniz
Kullanilan celik Uhb 20c yalniz bu celik Almanya üretimi degil İsvecte yapilan bir celik ayni celik bir cok
İskandinav bicaklarinda kullaniliyor.Nami diger1095 dedigimiz sertliklerin uzerine cikabiliyor demek istedim sonra menevis,temperleme islemiyle yumusatilip kirilganligini azaltip esneklik kazandiriliyor
Ayrica kütük kesilmesi sasilacak bir mesele değil ki tarih boyunca insanlar marangozlukla ugrasmislar
Bence bicak hadisesinin keskinligini bir olcude anlamak icin bir marangoz rendesi ile calisilmasini oneririm.biraz rende güzel ahsap kokusu = körlenen bicak ,taş yeniden bileyleme  boylece cok korlenme cok bileme  . Bilgi,Deneme ve tekrar insani usta yapar ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #42 : 10 Ocak 2013, 10:52:45 »
Bu bolümde konu kirliligi gibi oldu  Özür...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #43 : 10 Ocak 2013, 11:27:28 »
Kaya bey, aslında satın alınması önerilen bıçağın çelik yapısını yazışıyoruz, konu kirliliği değil,tam olarak konunun içindeyiz. Çeliğin dışında ayrı, merkezinde ayrı çelik kullanılmış, 1095 de ayrı, yabancı forumlarda sizi destekler nitelikte. "M6" olgusundan bahsediliyor. Nedir, ne değildir? Mora bu bıçakta bu derece kaliteli çeliği bu kadar ucuza ne için kullanmış? o da ayrı bir tartışma konusu. Bundan daha iyi reklam olmaz..
Selamlar.
YUCELMORE

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #44 : 10 Ocak 2013, 12:04:17 »
Mora'yı kılıftan çıkarmayı başaramadım

https://vimeo.com/57009446

bıçağın kabı neden şeffaf beyaz? oysa orjinal sitesinde öyle değil malesef!! nedense bu ülkede hiçbir şeyin birebir aslını bulamayacak mıyız? buyrun inceleyin http://www.moraofsweden.se/products/construction
Videodaki bıçak 2010-2011 yılı serisine ait şeffaf kılıflı linktekiler 2012 yılına ait siyah kılıflı. Bıçaklarda tasarım değişikliğine gidilmese de kılıflarda renk ve tasarımı firma ara ara değiştiriyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Kaya

• 2867
« Yanıtla #45 : 10 Ocak 2013, 12:27:11 »
Celik kendi ülkesinde imalat oluyor .ve iskandinav ülkelerinde bicak kullanimi bir gelenek
Orada bicagin sadece namlusu aliniyor sap kisinin kendi tarafindan yapiliyor .ben o kategoride encok helle namlulari seviyorum helle ler sizin dediginiz gibi iki parcali celikten 
Bileylemeleri cok keyifli keskinlik cilgin
Bir namlu icin 8 , 10 euro cok degil  gerci helleler biraz daha pahali o
İyibir tommi puukko da  harika olur
Size bir tavsiye her sey iyi bir celik demek degil celige hakim ustada gerekir .ayrica ustanin o gun keyfinin yerinde olup suyu ve menevisi iyi tutturmasida gereklidir onunlada bitmiyor sonra iyi bir biley
Yani kullanim bicaklarinda pahali bir bicaga gerek yok ama is koleksiyon ise o zaman o baska bir konu

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #46 : 10 Ocak 2013, 13:20:26 »
 :2up
YUCELMORE

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #47 : 10 Ocak 2013, 13:46:01 »
tommi puukko ve helle'ler gerçekten harika görünüyorlar. ilk fırsatta ufarak bir puukko almak niyetindeyim.
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

Kaya

• 2867
« Yanıtla #48 : 10 Ocak 2013, 15:36:03 »
puukko bir namlu yapmakla ise baslayin derim ama illa alacam diyorsaniz  sadece namlu alip kendi kabzenizi yapmaniz. benim birkac hediyem olmustu cok etkileyici oluyor bu arada Eka larida unutmamak lazim
guzel ben dogada gezmekten hoslandigim icin mora cok plastik bir bicak bana mutfak cekmecesinde hic kullanilmayan ileri geri elaltinda mesgul edenplastik bicaklari animsatiyor ayrica kabza rontgen resimlerini incelediginiz zaman o kadar keskin bir bicaga yakismiyor zevk meselesi mora seven mora sever .saygi duymak lazim .iskandinav ülkelerinde ilkokul elisciligi derslerinde puukko bicak yapmayi ogreniyorlar tabiki cok marka ve güzel bicaklarinin olmasi normal

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #49 : 13 Ocak 2013, 14:04:44 »
Meşhur bauhaus (kılıfta ki bauhaus markasını ben sildim) mora clipper :)

Gerçekten çok keskin hatta gördüğüm fabrikasyon bilenmiş en keskin bıçak diyebilirim,üstünde ki lekeler bir tane elma kestiktikten sonra oldu, ama böyle bir keskinlik için değer :)

Kılıf konusunda beninde fikrin kolay çıktığı yönünde,ama belde takılıyken yada yolda yürürken falan çıkmaz,gene de bir emniyet lazım...

Alırken ordaki satıcıyla biraz konuştuk,onlarda tam olarak ne sattıklarını bilmiyorlar,hatta markayı hiç bilmiyorlar :)

image sharing

picture hosting

host images

birde başka konuyu da burda paylaşmak istedim,tam bıçağın olduğu bölümün arkasında kurban bayramı için getirdikleri bileme taşlarını gördüm,biraz inceledim,kombine Alman malı bir taş,bana göre su taşı ama satıcı ısrarla yağ taşı dedi,bir tane bulunsun diye aldım,

Sonra evde üstün Almanca'mla (google translate sağolsunsun :)  ) evrensel bileme için su taşı olduğu ortaya çıktı,henüz denemedim,ama komik bir fiyatı var,kombine su taşı arayıp ihtiyacı olana kaçırmasın..

Hediyesi 9,5 tl :)

image ru

picture hosting

picture hosting

image

online photo storage
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2013, 14:22:32 Gönderen: BLACK08 »

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #50 : 13 Ocak 2013, 16:20:34 »
neyle sildiniz bauhaus yazısını, benim de aklıma gelen ilk işlerden biri o oldu.
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #51 : 13 Ocak 2013, 16:30:17 »
neyle sildiniz bauhaus yazısını, benim de aklıma gelen ilk işlerden biri o oldu.

Zımpara :),sadece elinizle dokununca belli oluyor birazda parladı,oda çok sorun değil..

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 13 Ocak 2013, 23:15:30 »
Bülent hocam,
Aynı taştan ve aynı markanın grit'i daha yüksek bir taşını daha almıştım vakti zamanında. Maalesef el yatkınlığım yok ama yine de nacağı ve mutfak bıçaklarını kağıt kesecek kıvama getirebiliyorum. Tek kötü yanı biraz boyut olarak küçük olması...

Bauhaus yapısı bıçaktan bir tane almak şart oldu...Arabanın tamir çantasında dursun...

morethanhuman

• *
  • 34
  • Kasım Aydemir
  • Meslek: Aşçı
  • Yer: İstanbul-Adana-Miami
« Yanıtla #53 : 05 Mayıs 2013, 16:40:30 »
Uzun zaman geçmiş üstünden ama yine de öncelikle geçmiş olsun.

Bauhaus kılıfıyla benim az önce bulduğum Moralarınnın kılıfları farklı sanırım fiyatlar aynı mı bauhausla ?

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=17&altkategori1=776

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #54 : 05 Mayıs 2013, 16:46:10 »
Uzun zaman geçmiş üstünden ama yine de öncelikle geçmiş olsun.

Bauhaus kılıfıyla benim az önce bulduğum Moralarınnın kılıfları farklı sanırım fiyatlar aynı mı bauhausla ?

https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=17&altkategori1=776
Kılıf farklılığı bauhausun kırmızı renk istediğindendir. Bıçak olarak normal clipperla bir farkı yok.Bauhaustaki fiyat 17.5 tl . 45tlye satan siteler yurtdışından  getirirken gümrük vergi kar payı derken o fiyatlara çıkıyor yurtdışı fiyatı 9-10 dolar civarı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #55 : 03 Eylül 2013, 02:14:49 »
ben gittim bulamadım Bauhaus da. bu bıçak ve bileme taşı tam olarak hangi reyonda duruyor acaba?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #56 : 03 Eylül 2013, 09:24:31 »
Iskarpelaların olduğu yerde bulmuştum.
Okinawian

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #57 : 03 Eylül 2013, 10:02:15 »
İstanbul'dakinde en son kasalara yakın raflara koymuşlardı ama çok vakit geçti.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #58 : 03 Eylül 2013, 10:08:59 »
Teşekkürler, tekrar bakayım bi :)

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
« Yanıtla #59 : 03 Eylül 2013, 16:55:55 »
kasaların  yanına  bakın  .Ben  cumartesi günü  aldım.19.5 lira  diye hatırlıyorum.