Bıçak Sanatı - Forum

SAMSUNDA ck67 , ck 75, NEREDEN BULUNUR

halit55

• *
  • 60
  • Meslek: öğrenci
SAMSUNDA ck67 , ck 75, NEREDEN BULUNUR
« : 24 Aralık 2012, 21:00:50 »
S.A . http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=8629 şu konudan esinlenerek bıçak yapmaya karar verdim. matkabım var fakat ondan başka motorlu el aletim yok . eğe ve testere kullanarak yapmış adam helal olsun. bana da kullanabileceğim malzeme önerebilirmisiniz ? yani en azından suyunu veya yağını vermeden önce yumuşak olsun biraz. ve en önemlisi. samsunda nerede bulurum ?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: SAMSUNDA ck67 , ck 75, NEREDEN BULUNUR
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2012, 21:11:52 »
Öncelikle hoşgeldiniz. Bende de elektrikli alet olarak sadece ufak bir el matkabı var. Bütün işleri eğe ve zımpara ile yapıyorum. Böyle benim gibi bu sitede iş yapan pek çok arkadaş var ve hatta büyük ustamız Sefa Ustamız da en güzel veya özel işlerini neredeyse hiç makine kullanmadan yapıyor. Çelik tedariği konusunda elinde fazla çelik varsa Özgür Ustamız ve ya diğer ustalarımız yardımcı olacaktır. Su verilmemiş bir çelikte çalışmanızı öneririm. Isıl işlem konusunda da Taner Ustamız var ona ısıl işleme gönderebilirsiniz. İşleme için birkaç eğe ve zımpara yeterli. Bunun hakkında sitede çok fazla bilgi de var zaten. Yine de takıldığınız nokta olursa bütün ustalarımız yardımı esirgemiyecektir. Öncelikle nasıl bir bıçak istediğinize ve nerede ne amaçla kullanacağınıza karar verirseniz yapacağınız bıçak konusunda çelik tavsiyeleri de verilecektir. Şimdiden kolay gelsin.

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2012, 21:18:39 »
Öncelikle hoşgeldiniz. Bende de elektrikli alet olarak sadece ufak bir el matkabı var. Bütün işleri eğe ve zımpara ile yapıyorum. Böyle benim gibi bu sitede iş yapan pek çok arkadaş var ve hatta büyük ustamız Sefa Ustamız da en güzel veya özel işlerini neredeyse hiç makine kullanmadan yapıyor. Çelik tedariği konusunda elinde fazla çelik varsa Özgür Ustamız ve ya diğer ustalarımız yardımcı olacaktır. Su verilmemiş bir çelikte çalışmanızı öneririm. Isıl işlem konusunda da Taner Ustamız var ona ısıl işleme gönderebilirsiniz. İşleme için birkaç eğe ve zımpara yeterli. Bunun hakkında sitede çok fazla bilgi de var zaten. Yine de takıldığınız nokta olursa bütün ustalarımız yardımı esirgemiyecektir. Öncelikle nasıl bir bıçak istediğinize ve nerede ne amaçla kullanacağınıza karar verirseniz yapacağınız bıçak konusunda çelik tavsiyeleri de verilecektir. Şimdiden kolay gelsin.
yahu çok sağolasın . benim aklımda survival amaçlı kullanabileceğim , dağ bayır bıçağı adıyla forumda da bahsedilen bıçak. serdar kılıç' tan etkilenmiş de olabirim. kısaca ; hem odun kırabileceğim hem de domates doğrayabileceğim bir bıçak yapmayı planlıyorum. boyu hakkında forumu eşelerim tekrardan ama ellerim biraz büyük ve kesici kısmının da sap kısmına oranla uzun olması iyi olabilir. çok teşekkür ederim :)

« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2012, 21:22:05 »
Diğer mesajınızı, içerik olarak bununla aynı olduğu için kaldırdım bilginize...
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2012, 22:20:49 Gönderen: sefaçabuk »

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2012, 21:29:18 »
Diğer mesajınızı, içerik olarak bununla aynı olduğu için kaldırdım  ;) bilginize...
farkettim eyvallah :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2012, 21:35:04 »
Yiyecekte de kullanacağınızdan dolayı bence paslanmaz bir çelikle çalışın derim. Scandi taşlama bir bıçak istediğiniz için bilemesi de kolay bir çelik olmalı bence. Bıçağı önce karton veya mukavvadan yapın bence. böylelikle basit bir şekilde şekillendirirsiniz. Tamam deyince elindeki mukavvayı şablon olarak kullanırsınız. Beğendiğiniz bıçağın resmini yazıcıdan çıktısını alıp şablon çıkarmanız da mümkün. Bu iki seçeneği birleştirerek de gönlünüze göre bıçak kalıbını çıkartırsınız. Bundan sonrası da en önemlisi bence acele etmemek. Özellikle ilk bıçakta. Benim yaptığım gibi ilk bıçaklarda çok hatalar olabilir ama birkaç bıçaktan sonra güzel bıçaklar çıkmaya başlıyor. Tabi bu bütün yazdıkların bencelerim :) Ustalarımız çelik konusunda daha iyi yardımcı olacaktır.

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #6 : 24 Aralık 2012, 22:13:48 »
Yiyecekte de kullanacağınızdan dolayı bence paslanmaz bir çelikle çalışın derim. Scandi taşlama bir bıçak istediğiniz için bilemesi de kolay bir çelik olmalı bence. Bıçağı önce karton veya mukavvadan yapın bence. böylelikle basit bir şekilde şekillendirirsiniz. Tamam deyince elindeki mukavvayı şablon olarak kullanırsınız. Beğendiğiniz bıçağın resmini yazıcıdan çıktısını alıp şablon çıkarmanız da mümkün. Bu iki seçeneği birleştirerek de gönlünüze göre bıçak kalıbını çıkartırsınız. Bundan sonrası da en önemlisi bence acele etmemek. Özellikle ilk bıçakta. Benim yaptığım gibi ilk bıçaklarda çok hatalar olabilir ama birkaç bıçaktan sonra güzel bıçaklar çıkmaya başlıyor. Tabi bu bütün yazdıkların bencelerim :) Ustalarımız çelik konusunda daha iyi yardımcı olacaktır.
taşlama dediğiniz bilevleyerek parlatma olayı sanırım ? bir keresinde kuru bir meyve dalını ekmek bıçağıyla yontuyordum da ne göreyim ! :O bıçağın ağzı kırılmış :D küçük küçük eğrilmiş :) esnek olmasından ve paslanmamış olmasından dedim ki bu bir çelik :) şimdi eti kalın bir bıçak yaptık diyelim. bu kalınlık ağız eğrilmelerini de engeller mi ? ağız ince olacak yine .. şablon bakıyorum çeliği yardımlarınızla bulabilirsem derhal başlayacağım :) benceleriniz zekice :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #7 : 24 Aralık 2012, 22:35:57 »
Çelik konusunda Özgür arkadaşla iletişime geçin bence. Elinde size göre çelik vardır diye umuyorum. Scandi ağız bir bileme türüdür. Aşağıdaki resimde bununla alakalı resim var. Dağ bayır bıçakların olmazsa olmaz bileme türü bence. Hem sizin isteğinize uygun tipte bu gibi görünüyor. Özellikle ağaç kesme, yontma da diğer bileme tiplerine göre oldukça başarılıdır. Et meyve istediğinizi de kesebilirsiniz.

Forumda "Bushcraft" veya "Dağbayır" diye aratma yaparsanız. Tüm adımları ile yapılışı hakkında çok fazla bilgi var.

samet bayraktar

• 101
  • Meslek: mobilya satışı
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 25 Aralık 2012, 09:33:43 »
iyi günler ben ck 75 susuz izmirden sezgintay diye bi firmadan getirttim. kilosu 5 tl civarı istediğiniz ölçüde kesip gönderiyorlar. hatta ellerinde 1.4125 varmış pazlanmaz kilosu 22 tl civarı bi bakın derim.
demir tava gelir ; kömür biter.
akıl başa gelir ; ömür biter ... !

« Yanıtla #9 : 25 Aralık 2012, 20:06:02 »
1.4125, 440C ye nin muadilidir, eminmisiniz ellerinde olduğuna? Telefonu varmıdır.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #10 : 25 Aralık 2012, 20:23:17 »
1.4125, 440C ye nin muadilidir, eminmisiniz ellerinde olduğuna? Telefonu varmıdır.

valla sezgintay ise inan mayın ve o parayı vermeyin derim başkada birşey demem
bana 1,4125 diye gönderdi 1,2083 cıktı bende geri gönderdim
istanbuldaki bütün çelikçiler tanır arkadaşı yok çekmez kimseye  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

samet bayraktar

• 101
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2012, 09:26:19 »
ben daha önce ck 75 susuz aldım bi sorun çıkmadı giyotinde kesip gönderdiler. 4125 yeni sipariş ettim bunun 4125 olup olmadığını nasıl anlarız.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2012, 10:59:34 »
ben daha önce ck 75 susuz aldım bi sorun çıkmadı giyotinde kesip gönderdiler. 4125 yeni sipariş ettim bunun 4125 olup olmadığını nasıl anlarız.

zaten karbon çeliklerde sıkıntı olmaz bu konuda sıkıntı cıkmaz
ama paslanmaz olayında dikkatli olmak en güzeli özelden mesaj attım
bir iki parça alıcaksanız fazlada mebla turmuyorsa  alın test edin derim ama plaka halinde alacaksanız rakamlar ciddi olacaktır analiz ettirmek mantıklı olacaktır.

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2012, 11:19:00 »
SAMSUNDA ???

banka aracılığı ile alışverişte dilim bir kere yandı çekiniyorum. hem de hepsiburada com dan....
ne paramı geri alabildim ne de ürünümü . 

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2013, 14:20:46 »
iyi günler ben ck 75 susuz izmirden sezgintay diye bi firmadan getirttim. kilosu 5 tl civarı istediğiniz ölçüde kesip gönderiyorlar. hatta ellerinde 1.4125 varmış pazlanmaz kilosu 22 tl civarı bi bakın derim.
aradım ve 30 cm boy 6 cm en 6 mm kalınlıkta bir parça istedim 15 lira + kdv dedi. benim hesabıma göre bu parça yarım kiloya denk geliyor nasıl oldu abicim bu iş ben mi yalnış anladım ? dün gece kültür mirasımızı bulduk hemde şehir merkezinde :D sıcak demirci çok yaşlı  bir adam varmış bugün oraya gidip sorucam inşallah çelik var mı diye . ama bulamam gibi geliyor . Neden yarım kiloya 15 lira istedi ki bu adam ? 4 mm olsa ne kadar olur dedim birşey değişmez dedi. adamın konuşması bana yakın ve samimi geldi fakat sen 5 dedin adam yüzde bilmem kaç zam yaptı :D

samet bayraktar

• 101
« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2013, 16:01:46 »
05327644889 halil özsezgin ck 75 susuz kilosu 5 tl ben 3*40*270 mm 15 parça aldım 30 tl ödedim fiyatta yanlış anlama vardır.

ümit

• **
  • 64
  • Meslek: depo sorumlusu
  • Yer: samsun
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2013, 18:06:22 »
Samsun merkezde necatibey okulunun yanında murat usta var bıçak yapar mı bilmem

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2013, 19:14:55 »
Samsun merkezde necatibey okulunun yanında murat usta var bıçak yapar mı bilmem
en yakın zamanda uğrarım fakat gitmediğim yer kalmadı umarım bulunur

halit55

• *
  • 60
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2013, 19:19:04 »
05327644889 halil özsezgin ck 75 susuz kilosu 5 tl ben 3*40*270 mm 15 parça aldım 30 tl ödedim fiyatta yanlış anlama vardır.
acaba tek parça diye mi öyle fiyat verdi ? belki de 1,5 lirayı 15 diye okudu :D ben yarın tekrar arayayım tükkanı kapatmışlardır herhalde akşam akşam cepten arayıp da rahatsız etmeyeyim. 2-3 parça alayım da bari hiç yoktan bi 10 lira tutsun. kargo ücreti ne kadar oluyor ? 2 kilo malzemeyi ne kadara gelir ? kargocular da bir alem boyu büyükse boya göre ağırlığı çoksa ağırlığa göre fiyat veriyorlar :D

« Yanıtla #19 : 01 Ocak 2013, 20:07:14 »
300X60X6 mm parça yarım kilodan fazla gelir ( yaklaşık 847 gr)  ;)