Yiyecekte de kullanacağınızdan dolayı bence paslanmaz bir çelikle çalışın derim. Scandi taşlama bir bıçak istediğiniz için bilemesi de kolay bir çelik olmalı bence. Bıçağı önce karton veya mukavvadan yapın bence. böylelikle basit bir şekilde şekillendirirsiniz. Tamam deyince elindeki mukavvayı şablon olarak kullanırsınız. Beğendiğiniz bıçağın resmini yazıcıdan çıktısını alıp şablon çıkarmanız da mümkün. Bu iki seçeneği birleştirerek de gönlünüze göre bıçak kalıbını çıkartırsınız. Bundan sonrası da en önemlisi bence acele etmemek. Özellikle ilk bıçakta. Benim yaptığım gibi ilk bıçaklarda çok hatalar olabilir ama birkaç bıçaktan sonra güzel bıçaklar çıkmaya başlıyor. Tabi bu bütün yazdıkların bencelerim
Ustalarımız çelik konusunda daha iyi yardımcı olacaktır.
taşlama dediğiniz bilevleyerek parlatma olayı sanırım ? bir keresinde kuru bir meyve dalını ekmek bıçağıyla yontuyordum da ne göreyim ! :O bıçağın ağzı kırılmış

küçük küçük eğrilmiş

esnek olmasından ve paslanmamış olmasından dedim ki bu bir çelik

şimdi eti kalın bir bıçak yaptık diyelim. bu kalınlık ağız eğrilmelerini de engeller mi ? ağız ince olacak yine .. şablon bakıyorum çeliği yardımlarınızla bulabilirsem derhal başlayacağım

benceleriniz zekice