Güzel çalışmalar Eylem, daha önce nedense farketmedim bu konuyu, kusura bakma, "yeni iletileri göster"e tıklayıp hep son yazılanları takip ediyorum her gün ama nedense senin konu bu kısımda çıkmamış, sanırım forumun bir "bug" ı...
Zımpara makinesine alışmak bir miktar zaman ister farkettiğin üzere. Tavsiyem ilk başlarda herhangi bir yardımcı düzenek kullanmadan eli alıştırmak. Bir diğer tavsiyem de "taşlama eşiği"ni önce 4-5 milimlik bir yuvarlak eğe ile yapman. Bu eşiği bant zımparada yakalamak çok zordur ilk başlarda. Taşlamayı yaparken eğe oyuğunu bir başlangıç noktası olarak alıp eğim ile eğe oyuğunu yavaş yavaş birleştirmek. Bu sayede iki tarafta birbirine tıpatıp aynı eşiğin olur ve zımpara makinesinde tutturamayacağın kadar düzgün olur...
Tam taşlamada en önemli hususlardan biri de sırtta burna doğru olan incelmenin düzgün bir şekilde ilerlemesi, ilk denemelerde yaptığım (hala da bazen yapıyorum) en sık hata taşlama eşiğinin sırtta da farkedilmesi, yani eşiğin zımpara makinesinde bıçağın genişliğinden daha fazla yükselmesi.... Sanırım bu ikinci denemende sözkonusu olmuş (tabii bıçağın kabzasında aşındırıp durumu kurtarabiliyorsun ama bu seferde bıçak istediğinden daha ince oluyor)...
Birinci denemede ise eğimi verirken sanırım eşiği oluşturamayıp geniş bir rampa haline dönüşmüş. Bu da çok sık olan bir sorun. En önemli mesele taşlamayı eşik noktasında kesin olarak başlatmak bunun ötesine geçmemek. Bunu serbest elde çalışırken yapmak farkına vardığın gibi çok zor bir olay. Bütün mesele zımpara makinesinin karşısındaki vücut pozisyonu ve kolların vücudun iki yanına yapıştırılması. Kollarla değil vücudunla taşlama yapmalısın, bu denemende bariz farkettiğim sorun bu durum, kolların-bileklerinle taşlama yapmışsın anladığım kadarıyla, 3-5 denemeden sonra senin gibi mühendis adam hemen kavrayacaktır bunu en güzel nasıl yapacağını
Devamını bekliyoruz, eline sağlık