Herkeze selamlar, uzun süredir forumu takib ediyordum. Bir bıçak yapmak için kendi imkanlarımla çalışdım şu an geldiğim noktayı sizinle paylaşmak istedim. çelik DIN 1.4110 bir arkadaşım üzerinde dövme denemeleri yapmış ondan aldım o yüzden hala üzerinde çekiç izleri var (muhtemelen dövmeye pek uygun değildir) . Henüz ısıl işlemi yapmadım ( arkadaşımın ocağında göz kararı ile yağ veya suda yapacağız , tabi bu işlem de bu çellik için muhtemelen uygun olmayabilir ama olsun). yuvarlak bir ege ile sırtına desen çalışması bile yaptım

kabzasını kuruttuğum bir erik dalından yapmayı düşünüyorum fakat bu konuda sorularım olacak. deliklerini 4 mm lik hss uçla açtım.pirinç pimim de 4 mm. kabza yı sunfix diye bi epoksi yapıştırıcı ile yapıştırmayı düşünüyorum.

Buda bıçağımı yaparken kullandığım malzemeler

( birkaçta zımpara var). Kesme taşlarını bir somun ile matkaba baglayarak çalıştım . ( gozluk ve eldiven kullandım )

birinci sorum kabzayı sefa ustanın yazdıgı bir iletiden öğrendigim gibi zeytinyağı, balmumu, çam terebentini karışımını yapıp yağlamayı düşünüyorum . Acaba bıçak ile birleştiği yerlere (yani alt kısmına) de sürersem epoksinin yapışmasını engeller mi. Stabilize edilmiş kabzeler epoksi ile birleşmemsinde bir sorun cıkarıyormu ?

ikinci sorum daha once hiç pim çakmadım . tam olarak nasıl yapılacağını da bilmiyorum. Yani kabzeleri zımparalayıp uygun şekle soktuktan sonra pimlerin ucunu kac mm fazladan kesicem ? yani bir pim çekici ile emre ustanın balçak perçini vidyorundaki gibi şişirmeme gerekiyormu? pimim 4 mm delik de 4 mm. konik havşam falanda yok. acaba yuvarlak torpu ile biraz delikleri genişletmem lazımmı?

yardımlarınız için teşekkürler. bitince inşallah resmini yayınlarım. Bu arada ankara da ikinci bıçağım için D2 lama veya 1095 çelik temin edebilecegim bir yer bilen veya yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa sevinirim. Teşekkürler.