Bıçak Sanatı - Forum

Giyim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Giyim
« : 30 Temmuz 2010, 15:45:49 »
Atölyede Giyim

Bir sanayi bölgesinde yaşayınca faydalı mekanları bulmak da zor olmuyor. Geçen sene iş güvenliği ürünleri satan bir mekandan kendime atölyede giymek için önden düğmeli bir önlük, metal burunlu ayakkabı almıştım.

Önlük

Önlüğün çok faydasını gördüm. Kıyafetlerin kolları, yenleri temiz kaldı. Üzerimdeki kıyafetleri büyük ölçüde korudu. Ancak zaman içinde gitgide daha da kirli çalışmaya başlayınca önlüğün yetersiz kaldığını gördüm. Düğmeleri birer birer koptuktan sonra da faydası iyice azaldı.

Kıyafetlerim her gün toza ve yağa bulanıyordu. Bundan rahatsız olunca ne yapsam diye düşündüm. Aklıma arkadan bağlanan önlüklerden kullanmak geldi ama bu da kolları kirden korumuyordu. Eski önlük ile birlikte giymek işe yarardı ama bu durumda pantolonum yine de kirlenebilirdi.

Tulum ise bu sıcak havalarda sıkıntı verebilirdi ama her heri örtmesi kıyafetlerimi korumak açısından faydalı olabilirdi. Ben de gittim tulum aldım.

Tulum

Otuz küsur liraya baştan aşağı giyinmek hiç fena değilmiş. Günlük hayatta da mı kullansam ne?  ;D

Önü fermuarlı ve yenleri cırtlı olan tulum üzerime tam geldi. Bunun bir sebebi de bel kısmında lastik olması. Tulumun fermuarını boğazıma kadar çekip, yakasını da kapatınca korunmamış bir tek başım, ellerim ve ayaklarım kalıyor.

Eldivenler

Atölyede yerine göre kaynakçı eldiveni ve muayene eldiveni kullanıyorum. Elimi zımpara makinesi ve kesilmeleri karşı, yanmaya karşı kaynakçı eldiveni ile koruyorum. Yapıştırıcılar, asitler vs. tehlikeli kimyasallar ile çalışırken de muayene eldiveni kullanıyorum.

Ayakkabı

Düzenli olarak giymiyorum ama metal burunlu ayakkabıları tavsiye ederim. Hem 30 lira civarında fiyatlarıyla hesaplı, hem de ayağınıza bir şeyleri devirme korkusuna karşı güven veriyor.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: Giyim
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2010, 14:40:47 »
Guclu zimpara makinalarinda bol eldivenler oldukca tehlikeli olabiliyor , tezgah dogal olarak seride cok yakin oldugundan eldiven serit ve tezgah arasina kaptirilabiliyor. Gerci eldivensiz calismak da cok zor. Ben silikon kapli ucuz eldivenlerden mumkun oldugunca dar olanlarini kullaniyorum. Isi yalitimlari da fena degil, dusuk devirlerde ise yariyorlar. Her bicakta bir tanesi kullanilmaz oluyor.

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2010, 15:25:30 »
Geçen hafta parmak derimi bir anda incelttim. Deri neyse ki az aşınmıştı. Acıdan çok yanma hissettim. Ondan sonra kaynak eldivenini giydim. Parmaklarımı da doğal olarak tepsi ve şerit arasından uzak tutmaya çalışıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2010, 16:47:51 »
Açıkçası su sıcaklarda tulum vs, hepsini bir kenara attım. Şort ve kolsuz t-shirt'ten başka seçenek yok. Hatta ayıp olmasa mayoyla çalışırım  ;) En büyük sorun kıvılcımlardan t-shirt'lerin hep aynı noktasının delik deşik olması.

Geçen hafta ben de en hızlı ayarda dönen keskin 40 kum seramik banta 1 saniyeliğine işaret parmağımı dokundurdum. Parmağımın boyu birkaç milim kısalıverdi, hiç tavsiye etmem, acısı hiçbişeye benzemiyor. Ancak en kötüsü bantın kenarının attığı derin kesikler, hem gerçekten çok derin oluyor hem de kolay kolay kapanmıyor. Buna karşı en önemli tedbir bence tam konsantrasyon. Makina başında:
1) Aceleden
2) Dikkat dağılmasından
3) Yorgunluktan sakınınız. Hiç şakası yok. Ben elimde ufak tefek yaralar olmasından çok gocunmuyorum, eldiven giyseydim elimde yara açan olaylar eldiveni ve elimi kaptırma noktasına gelebilirdi, bunun yerine 3-5 yarayı öpüp başımın üstüne koyarım  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2010, 17:42:53 »
Gözlük, maske, şort, çay, pipo

benim atölye çalışma kreasyonum  8)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2010, 23:27:05 »
Mehmet bey size bir öneri
pipo seviyorsanız bıçak yapma alet ve kabiliyetlerinize uygun bir ürün
http://www.pipomarket.com/catinfo.asp?cid=91

ben en kısa zamanda perpaya uğrayıp almayı planlıyorum :)
şöle 2000 zımparayla kendi tasarımım olan bi pipo güzel olur gibi ;)
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2010, 00:22:33 »
Metin hakikaten çok ilginç bir ürün. :2up
gidip bakılıp yerinde bir tane seçilebilir, şu model ilgimi çekti gibi

Teşekkür ederim  C:-)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2010, 09:33:47 »
2 hafta kadar önce sütün matkapta çalışırken elimde muayene eldiveni vardı. hem elimi sıkıca sarması, hem toz vesaireden koruması hem de rahat hareket etmeme mani olmamasından dolayı genelde ne iş yaparsam yapayım bu eldivenleri kullanyıorum. sütun matkapla sap için kullanacağım gül ağacını delerken eldiveni farkettim, aklıma güvenlik kuralları geldi, üşendim, "bana bişey olmaz" dedim :2up ve tam bunu aklımdan geçirirken uç eldiveni kaptı ve benim elimi hızla geri çekmem dolayısı ile yırtılan parça matkabı durdurdu. en düşük devirde çalışan bir matkap bile elimi sıkıca kavrayan eldiveni kendisine dolayabildi.

dikkat etmek gerektiği kesin.

bu pipo uygulaması gerçekten çok ilginç ve eğlenceli olmuş. Teşekkürler Metin :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2010, 21:27:25 »
Bir ara eskişehirli bir arkadaşım lüle taşı getirmişti
onunla denemem olmuştu çok eylenceli sabun gibi ıslatınca maket bıçağı ile çok kolay işleniyo.
bu gül ağcı işlenmemişi ilk fırsatta alıp denemeyi düşünüyorum istanbul'a dönünce 
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2010, 15:15:30 »
...
Makina başında:
1) Aceleden
2) Dikkat dağılmasından
3) Yorgunluktan sakınınız.
...

1. maddeye uymamaktan dolayı bu öğlen işaret parmağımı kesmiş bulunmaktayım. Tırnağın az altında 1-2 cm boyunda bir şerit zımpara kesiği... Cüzdanımda yara bandı yokmuş. Arabadaki ilkyardım çantası durumu kurtadı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2010, 15:43:46 »
Oyy, acımıştır da o  ;)
Eh onları gururla taşıyacaksın artık  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2010, 15:47:39 »
bence de cok acimistir , gecmis olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2010, 15:53:54 »
Sağolun  :)
Ellerimdeki çocukluktan kalma 8-10 iz hâlâ görünür iken buna gerek yoktu aslında...  Bu bir bakıma eski derslerin hızlı bir tekrarı gibi oldu.  :-\
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2010, 15:56:45 »
İşim bu yarayla bölünmeseydi 2 saatte haftasonu kullanacağım bıçağı yapacaktım. Micarta sapı zımparalarken oldu bu. Geriye perçinleri şişirmek, bileme, sapın zımparası kaldı.
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #14 : 06 Ağustos 2010, 16:14:24 »
Benim elimdeki en derin yara , yine bir zimpara makinasi yuzunden ama Emre'nin yukarida siraladiklarinin disinda bir sebepden olusmustu ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #15 : 06 Ağustos 2010, 16:26:28 »
Herkeze geçmiş olsun.. :)

Ben de şu anda, zımpara yapmaktan oluşan ellerimdeki su toplamış bölgelerin iyileşmesini beklemekteyim. :'(

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #16 : 31 Temmuz 2011, 18:00:25 »
belki buda işe yarayabilir

BIÇAK KESMEZ ELDİVEN

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #17 : 31 Temmuz 2011, 18:36:57 »
Zımparada  yontulmaz  olanı da  var mı  Mert   ;)
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 31 Temmuz 2011, 20:05:39 »
ben zımpara kulanırken eğer el ile calışacaksam pakistan malı gayet yumşak deri eldiven kulanıyorum zımpara sürtse dahi 2mm kalınlıktan dolayı bir sorun yaşanmıyor 2mm olduğuna bakmayın gayet iyi ama gelede aparatla çalıştığım için eldivene gerek lkalmıyor.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 31 Temmuz 2011, 21:52:08 »
 :)59m/sn ıle çalışanlara pek fayda etmıyor   :D  tırnkları kesmeyı unuttum artık. taşlamayaparken gıdıyorlar..

Allah verede parmağı yontmasak..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)