Atölyede GiyimBir sanayi bölgesinde yaşayınca faydalı mekanları bulmak da zor olmuyor. Geçen sene iş güvenliği ürünleri satan bir mekandan kendime atölyede giymek için önden düğmeli bir önlük, metal burunlu ayakkabı almıştım.
ÖnlükÖnlüğün çok faydasını gördüm. Kıyafetlerin kolları, yenleri temiz kaldı. Üzerimdeki kıyafetleri büyük ölçüde korudu. Ancak zaman içinde gitgide daha da kirli çalışmaya başlayınca önlüğün yetersiz kaldığını gördüm. Düğmeleri birer birer koptuktan sonra da faydası iyice azaldı.
Kıyafetlerim her gün toza ve yağa bulanıyordu. Bundan rahatsız olunca ne yapsam diye düşündüm. Aklıma arkadan bağlanan önlüklerden kullanmak geldi ama bu da kolları kirden korumuyordu. Eski önlük ile birlikte giymek işe yarardı ama bu durumda pantolonum yine de kirlenebilirdi.
Tulum ise bu sıcak havalarda sıkıntı verebilirdi ama her heri örtmesi kıyafetlerimi korumak açısından faydalı olabilirdi. Ben de gittim tulum aldım.
TulumOtuz küsur liraya baştan aşağı giyinmek hiç fena değilmiş. Günlük hayatta da mı kullansam ne?

Önü fermuarlı ve yenleri cırtlı olan tulum üzerime tam geldi. Bunun bir sebebi de bel kısmında lastik olması. Tulumun fermuarını boğazıma kadar çekip, yakasını da kapatınca korunmamış bir tek başım, ellerim ve ayaklarım kalıyor.
EldivenlerAtölyede yerine göre kaynakçı eldiveni ve muayene eldiveni kullanıyorum. Elimi zımpara makinesi ve kesilmeleri karşı, yanmaya karşı kaynakçı eldiveni ile koruyorum. Yapıştırıcılar, asitler vs. tehlikeli kimyasallar ile çalışırken de muayene eldiveni kullanıyorum.
AyakkabıDüzenli olarak giymiyorum ama metal burunlu ayakkabıları tavsiye ederim. Hem 30 lira civarında fiyatlarıyla hesaplı, hem de ayağınıza bir şeyleri devirme korkusuna karşı güven veriyor.