Bıçak Sanatı - Forum

BıçakLar - 32 Kısım Tekmili Birden

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Bıçak'Larım ( 32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN )
« Yanıtla #160 : 13 Kasım 2010, 23:40:17 »
67. victorinox The Original Swiss Army Knives  Craftsman[/
:2up yaklaşık olarak yedi senedir günlük kullandığım çantamda eşlik eder bana, bence ne kullanışlı modellerden biri :-\

Soytürk gerçekten de harika bir model ve ekipman desteği daha iki günde işime yaramaya başladı ^-^
bir tane de '' CyberTool Lite '' modelini sipariş etmiş bulundum bunu almadan önce, başka bir yere..
şimdilerde onun da gelmesini bekliyorum , hangisi daha kullanışlı (benim açımdan) bir karar veririm artık  :(

bu modeldeki extra büyüteç ve el feneri cazip gelmişti bana, gelince onu da paylaşırım burada.
gerçi web sayfası bu modeli daha çok elektronikçilere önermiş ama bakalım artık....

« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 20:51:47 Gönderen: emin albayrak »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #161 : 14 Kasım 2010, 00:29:47 »
bu arada bir site
victorinox un usb belleklerinin kişisel şifresini kırabilene
100,000 euro vaad edildiğini yazıyor ???
   ??? ???

http://vsa-watches.blogspot.com/search/label/Secure

Break the Victorinox code and win £100,000 !
Calling all computer whizzes, programming champions and coding kings: imagine a storage device that thinks it’s a hard drive and is completely un-hackable. Don’t think it is possible? Prove Victorinox wrong by breaking the code and win £100,000.
The Secure Pro is the new biometric encrypted storage device created by Victorinox, makers of the iconic Swiss Army Knife. It will be making its first European appearance on 25th March 2010 in Victorinox’s flagship store in London and is just begging to be tested to its limit. The live contest, taking place over two days, will give each participant two hours to try to access the hardware, with a £100,000 prize to anyone who is successful.
US experts were unable to beat the Secure Pro when it was previewed at the global CES Show in Las Vegas, can their European peers prove more successful?
Full entry details can be found at http://www.playthefuture.co.uk/. The event is open to anyone who thinks they have the programming power to break the code!
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 20:52:57 Gönderen: emin albayrak »

« Yanıtla #162 : 14 Kasım 2010, 00:35:57 »
Şu İsviçreliler kesinlikle müthiş uyanık adamlar ^-^ her birşeyi düzenli ve tertipli yaptıkları gibi, reklamını da tastamam yapıyorlar ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #163 : 14 Kasım 2010, 00:40:13 »
Hocam kendi yaptıkları reklam yetmiyor ,
bir de burada bana bedava reklam yaptırıyorlar (ne bedavası üzerine para veriyorum yahu  :'(  )
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2010, 01:05:41 Gönderen: mehmetşentürk »

« Yanıtla #164 : 14 Kasım 2010, 01:13:34 »
 :)) :))

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #165 : 14 Kasım 2010, 11:03:35 »
69: victorinox spartan glossy white

Namlu: The martensitic stainless steel alloy used for the cutting blades is optimized for high toughness and corrosion resistance and has a composition of 15% chromium, 0.60% silicon, 0.52% carbon, 0.50% molybdenum, and 0.45% manganese and is designated X55CrMo14
Kabza: PVC
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:21:35 Gönderen: mehmet kişisi »

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #166 : 14 Kasım 2010, 16:00:24 »
wenger ve victorinox piyasada var eyvallah elinde  dışı sedefli yada boynuzlu olan varmı yada esk tip ama çok eski tip birde bunların alman işi olanları vardır elinde onlardan olan varmı aklıma gelmişken birde ispanyol aitor bu tip  elinde olan varmı

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #167 : 14 Kasım 2010, 23:54:08 »
Benim rahmetli Dedem'in Babası ya da Babamın Dedesi veyahut ta Büyük Dedem dee: '' Bre bu wenger ve victorinox denen gavur imalı bıçaklar piyasada vaaar, Eyvallaaah '' demişler vakti zamanında, ve de buna binaen almamışlar, (hani bol bulunuyor ya, ne değeri var ki,, ondan dolayı),,,,, Tam da bu sebepten bugün bende de doğal olarak yok ''eski tip ama çok eski tip''.

Ben de yeni modelleri alıyorum,
bakalım torunlara ve torunlardan sonrakilere bırakmayı başarırsak, artık onlar da her birine yetecek miktar kalınca, e bir de merak varsa,
''Dedemiz bırakmış bize , bizde var '' diyecekler...   8)
kemik veya sedef gibi olanlar sipariş verildi yakında yola çıkacaklar , elimize ulaşırsa yayınlar inceleriz burada beraberce..
aitoru böyle özel kılan nedir ?  ::)

Kalın sağlıcakla ^-^

Not: bu arada sedef, yada kemik, ya da eski, sizde varsa lütfen paylaşınız bizimle ki, gözlerimiz bayram etsin Bayramda,

İYİ BAYRAMLAR size ve de TÜM FORUM ARKADAŞLARIMIZA  ^-^

bu arada aitor ile ilgili bir link http://www.sakwiki.com/tiki-index.php?page=Aitor
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:23:07 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #168 : 16 Kasım 2010, 00:30:30 »
Victorİnox rüzgarına biraz ara verip 1 - 2 başka bıçakları sıraya koyayım dedim...
maksat victorinox enflasyonu oluşmasın, sıkıntı yapar  8)

70: Spyderco Centofante 3 ~ C66BK

dizayn,Frank Centofante.

namlu: VG10
(VG-10 stands for V Gold 10 ("gold" meaning quality), or sometimes V-Kin-10 (kin means "gold" in Japanese), and is a quality cutlery grade stainless steel produced in Japan. Takefu Special Steel co.,Ltd, based in Takefu, Fukui Prefecture, Japan (former cutlery/sword-making center of Echizen) originally designed VG-10 stainless steel.

VG-10's initial market was aimed at Japanese chefs, but found its home in sport cutlery. However, Spyderco which produced some of its most famous models (Delica, Endura, Police...) from VG-10 steel in Japan, resulting in a larger market for the steel.

Almost all VG-10 steel knife blades are manufactured in Japan.

[edit] Composition
From manufacturer's website:

VG-10 is a unique formulation of steel with a high carbon content. It contains various amounts of one or more of the following: Chromium, Vanadium, Molybdenum and Cobalt. High-quality kitchen cutlery, like chefs' knives, are usually what is made with VG-10. VG-10 is considered a "super steel," because it is designed to maintain sharpness and durability without becoming brittle, a major fault normally associated with exceptionally hard steel. This quality is ideal when extreme sharpness is desired, as most other steels will not take or keep an edge like VG-10. In addition to its exceptional edge retention, being a stainless steel, VG-10 is also surprisingly corrosion resistant (generally high-carbon steels are more prone to rust). This is mainly due to its fairly high chromium content.

VG-10 chemical makeup:

Carbon:1.0% Chromium:15.0% Molybdenum:1.0% V:0.2% Cobalt:1.5%
VG-10 should not be confused with VG-1 stainless steel.

[edit] Applications
VG-10 is used many machine made damascus knifes as KAI Shun, [Sumikama Kasumi] or CHROMA HAIKU Damascus. And most knives of Hattori and Hiro use this steel. )

Kabza: FRN ( Fiber Katlıkı Naylon)

seki-city . japon imlatı  :2up
Kaliteli bir çelik, ve kaliteli bir hizmet, zengin bir ailenin kızı, ama hizmette kusur yok  ;D

If you move in custom knife industry circles and/or attend knife shows you will have heard of Frank Centofante. In addition to being a celebrated and longtime custom knifemaker Frank is a past President of the Knifemaker's Guild, a strong voice in the cutlery world and a revered and respected craftsman. Collaborating on knife designs with him is something Spyderco has been fortunate enough to do several times. Our latest offering is the Centofante 3 gentleman's folder.

The Centofante 3 has a thin-profiled, lightweight FRN handle. Two channels are furrowed out of the handle for better grip and a Palladium silver Spyderco bug is inlayed into its surface. For added security and convenience the back-lock is positioned midway on the spine and David Boye Dent is cut from the locking lever. The VG-10 blade has both a hollow-grind and swedge-grind with non-sharpened spine serrations (jimping) to hold the thumb steady when cutting. A black steel pocket clip positions for tip-up/down, right-hand carry.

buyrun gogıl çevirisine  :D
ve / özel bıçak sanayi çevrelerinde taşırsanız veya katılmak bıçak size Frank Centofante duymuş olacak gösterir. Bir ünlü ve uzun süreli özel knifemaker Frank olmasının yanı sıra Knifemaker's Guild, çatal dünyada güçlü bir ses ve bir saygı ve saygın usta bir geçmişe Başkanıdır. Onunla bıçak tasarımları Ortak bir şey Spyderco yeterince birkaç kez yapmak şanslı olmasıdır. En son teklif Centofante 3 beyefendinin klasördür.

Centofante 3 ince profilli, hafif FRN kolu vardır. Iki kanal ve daha iyi kavrama için idare bir Palladium gümüş Spyderco hata yüzeyi içine inlayed olduğunu dışarı kırıştı vardır. Daha fazla güvenlik ve rahatlık için arka-lock kilitleme kolu kesilir omurga ve David Boye Dent üzerinde yarıda konumlandırılmış. VG-10 bıçak hem içi boş ve swedge-olmayan-sharpened omurga çentikler ile eziyet çektirmek (jimping) keserken sabit başparmak tutmak zorundadır. tip-up/down için siyah çelik cep klibi pozisyonları, sağ taşırlar.

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:25:33 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #169 : 16 Kasım 2010, 00:43:16 »
Aynı modelin düz kesici ağızı olanı centofante 4 modeli de bulunabiliyor (bu ben de yok)..

« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 20:55:00 Gönderen: emin albayrak »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #170 : 17 Kasım 2010, 00:14:59 »
koleksiyonun 70 numaralı parçası olan, spyderco centofante 3 ü nasıl bulabileceğini ve satın alabileceğini soran bir arkadaş için bu linkleri veriyorum,
arzu edenler faydalanabilir..

( ben istanbul mercan daki bir av mağazasından görerek satın aldım,)

http://www.hepsiburada.com/Liste/spyderco-centofente-3-caki/ProductDetails.aspx?productId=spormyd4770&categoryId=1307144

http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1966

her iki satıcıdan da ürün aldım, herhangi bir sorun yaşanmıyor,
yine de tüm internet alışverişleri için her zaman
''kapıda ödeme''
yada
''sanal kart''
ile ödeme yapmakta fayda var ..
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2010, 00:39:33 Gönderen: mehmetşentürk »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #171 : 17 Kasım 2010, 01:51:13 »
71. FOX FOREST.1500.OL

dizayn, FOX CUTLERY . Made in Italy
http://www.foxcutlery.com/en/category/3/pocket_knives.html?first=18
NAMLU: N690.CO stainless steel
HRC58-60
KABZA: OLIVE BURL
ZEYTİN YUMRUSU (YADA KÖK)

İtalyan malı FOX üretiminin nadide bıçaklarından,
çok kaliteli bir namlu ve çok temiz işçilik, zeytin ağacı kabza Güzelliğine değer katmış,
örgü lılıf kemere ister yatay ister dikey takılmaya uygun tasarlanmış.
kaliteli bir ergonomi ve çok keyfli bir kesme,,
farkını kullanmadan anlamak çok zor  :)

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:30:42 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #172 : 17 Kasım 2010, 01:57:41 »
bu arada üzerindeki logo yazma yöntemi nedir acaba?

bilen arkadaşlar bilgisini paylaşırsa sevinirim. :)
fotoda logo üzerinde görülen çizik gibi detaylar silme bezinin temizlik sırasında logoya zımparaya takılmış gibi takılıp kalan kumaş artıkları,
logo üzerindeki beyazlık zannedersem boya fakat iyi tutunuyor.. ??
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:31:33 Gönderen: mehmet kişisi »

Berke Boyacı

« Yanıtla #173 : 17 Kasım 2010, 02:19:54 »
Son paylaşımdaki arkadaşı satın almak istesem :))) Kaça patlar mehmet abi...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #174 : 17 Kasım 2010, 03:13:17 »
Son Fox Cutlery çakıyı pek sevdim  :2up Eh normal - yumru hastası olarak  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #175 : 17 Kasım 2010, 10:23:42 »
Son paylaşımdaki arkadaşı satın almak istesem :))) Kaça patlar mehmet abi...

Bana arkası 2 adet ITRİ Buhuruzade Mustafa Efendi  resimli para + 1 adet Mimar Kemaleddin resimli para + 1 adet  te Aydın Sayılı resimli paranın toplamına mal oldu (senin tabirinle) patlamıştı, Berke.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #176 : 17 Kasım 2010, 10:27:07 »

Normalde Zeytin yumrusu gelmiyormuş, standart zeytin deseni geliyormuş kabzanın ağaç dokusu,
böyle 1 tane gelmiş, desen karışık diye kimse de satın almamış, 1 adet böyle bekliyormuş (beni 8)  )
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 23:32:06 Gönderen: mehmet kişisi »

« Yanıtla #177 : 17 Kasım 2010, 11:12:09 »
Sonunda SAK resimlerine son verip 2 harika çakı paylaşmışsınız :D
Fox tabi bambaşka :) Fox'un karambitini almaktan son anda vazgeçmiştim. :)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #178 : 17 Kasım 2010, 11:30:16 »
TT maalesef S.A.K resimlerine son veremedim henüz, :'(
sadece biraz ara molası verdim gibi bir durum var  ;D

FOX un karambitleri de çok güzel
resimdeki her ikisi de N690CO stainless çeliğinden imaldir.

Fakat sizin karambit bence :2up
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 20:57:00 Gönderen: emin albayrak »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #179 : 17 Kasım 2010, 12:03:33 »

Normalde Zeytin yumrusu gelmiyormuş, standart zeytin deseni geliyormuş kabzanın ağaç dokusu,
böyle 1 tane gelmiş, desen karışık diye kimse de satın almamış, 1 adet böyle bekliyormuş (benii 8)  )
Eşek hoşaftan ne anlar demişler  :)) Bu tactical camiasının estetik anlayışıyla da alakalı galiba. Ancak asıl neden yumruların düz ahşaptan 3 - 5 kat daha pahalı olması olmalı  ;)

Kipmen Sanat web sitesi