Bıçak Sanatı - Forum

BıçakLar - 32 Kısım Tekmili Birden

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Bıçak'Larım ( KoLeKSiyoN ? )
« Yanıtla #140 : 07 Kasım 2010, 11:14:04 »
Mehmet bey, sanırım victorinoxun mali destekçisi sizsiniz :D, şaka biryana bende gördüğüm her modeline sahip olmak istiyorum ama engelliyorum kendimi. İlk olarak 1982 yılında almanyada bir arkadaşımda gördüm ve bende almıştım. Türkiye'ye kesin dönüş yaptığımızda çakıda cebimdeydi fakat birkaç sene sonra nasıl olduğunu anlamadığım sekilde kayboldu evden :'(. Aradan yıllar geçmesine rağmen nezaman aklıma gelse evi, çatıyı bir umut bulma hevesiyle tarumar ederim. Bak gine aklıma geldi dur ben birdaha bakayım bir :-[

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #141 : 07 Kasım 2010, 13:40:53 »
  :)  :D  :))

Hadi kolay gelsin Soytürk,
İnşallah bulursun bu seferki eşelenmede,

Bana kalırsa birisi onu talan etmiştir ya neyse..

(bu arada oturduğumuz zaman koltukların minderlerinin yanlarından ve arkalarından koltuğun içlerine kaçan birçok malzememi bilirim. )
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #142 : 07 Kasım 2010, 13:49:37 »
Soyturk Bey umarım bulursunuz. Ben pek öyle bıçak kaybetmem. Ama çatı arasını karıştırmaya bayılırım. Geçenlerde bir Victorinox'ta ben buldum. Eski bir tütün kutusunda yanında  "Güle güle kullan" yazan bir notla birlikte. Muhtar çakmağı ve ustura ile birlikte dedemin  bana yaptığı 3. sürpriz oldu bu. Üstelik vefatından 10 yıl sonra.  O:-)

Mehmet Abi iri bıçakları pek sevmiyorsun sanırım. Av bıçağı ve bowie tarzları falan. Ayrıca ben bu konu hiç bitmesin istiyorum.  :P Pek bitecek gibi de görünmüyor  :2up

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #143 : 07 Kasım 2010, 19:28:28 »
Dedenin sürprizi (sürprizleri) süpermiş gerçekten.
Güle güle kullan o zaman sen de o çakıyı.

evet galiba ben çakıları daha çok seviyorum, fakat büyük av bıçağı boyutunda çakılarım da var,
büyük bıçaklarım konunun başında bir miktar vardı. (kukri-av vs..)
konu devam eder herhalde daha uzunca bir süre, dileklerin için de ayrıca teşekkür, ben de isterim konu sürekli devam ede...
Konuya yenileri de eklenecek alınmaya devam edildikçe, ki daha şu anda bile sırasını bekleyenler var  :2up
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2010, 07:41:31 Gönderen: mehmetşentürk »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #144 : 07 Kasım 2010, 19:41:18 »
63: victorinox . Pocket knives with lock blade  Dual Pro One Hand

victorinox dizayn,

Namlu: X55CrMo14
The martensitic stainless steel alloy used for the cutting blades is optimized for high toughness and corrosion resistance and has a composition of 15% chromium, 0.60% silicon, 0.52% carbon, 0.50% molybdenum, and 0.45% manganese and is designated

Kabza: siyah kısımlar yumuşak kauçuklu bir malzeme (böylece ele daha iyi tutunması planlanmış)
            kırmızı kısımlar sert PVC? galiba (malzemeyi tam olarak bilmiyorum  ::)  )

Victorinox Dual Pro – fast and safe!
When it comes to using multitools, speed is crucial. Being able to help others when they need it most is becoming increasingly important. In military use, when out in the car or when trying to rescue someone in a life-or-death situation – speed and safety are the number one priorities. The new Victorinox Dual Pro can be opened quickly and easily and is ready for use straight away. And besides looking good, the two-component handle in red and black also ensures an excellent grip. All parts and tools have undergone thorough testing. Both blades can be deployed in an instant, can be opened wearing gloves and are suitable for both right-handed and left-handed users. Both one-hand blades and the strong screwdriver (crate opener) are fixed in position when open thanks to the liner lock mechanism. This is the first time that Victorinox has used this mechanism with a special curved blade, which enables the user to cut through belts and ropes safely and quickly.

sitedeki ingilizce yazıyı olduğu gibi copy-paste yapıyorum, kusura bakmayın,
türkçesini isteyene google vs. çeviri(translate) programlarını tavsiye ederim..
google nin çeviri programıyla tercüme ettirdiğimizde aşağıdaki gibi bir paragrafla karşılaşıyoruz ki, hiç anlamamaktan iyidir herhalde, bilemiyorum artık...)

Victorinox Çift Pro - ve güvenli! Hızlı multitools kullanırken gelir bu hız çok önemlidir. onlar en giderek önem kazanmaktadır gerektiğinde başkalarına yardım etmek için güçlü olmak. askeri kullanımda, dışarı arabada ya da bir yaşam ya da ölüm durumda kimse kurtarmaya çalışırken zaman - hız ve güvenliği bir numaralı öncelikleri. Yeni Victorinox Çift Pro hızlı ve kolay açılabilir ve hemen kullanıma hazırdır. Ve iyi görünümlü yanı sıra, iki bileşenli siyah ve kırmızı da mükemmel bir tutuş sağlar kolu. Tüm parçalar ve aletler kapsamlı test uygulandı. Her iki kanatlı bir anda dağıtılabilir, eldiven giyen açılabilir ve her ikisi de sağ ve sol elli kullanıcıları için uygundur. Hem de tek elle bıçaklar ve güçlü tornavida (sandık açacağı) pozisyonunda sabit olduğunda liner kilit mekanizması açık teşekkürler. Bu Victorinox kemerler ve halatlar güvenli ve hızlı bir şekilde kesmek için kullanım sağlayan özel bir eğri bıçak, bu mekanizma kullanılmış olduğu ilk kez.

1.   large lock blade for one hand opening and wavy edge
2.   curved one-hand blade with wavy edge
3.   strong 6 mm screwdriver with
4.   - wire stripper
5.   reamer, punch
6.   Key ring inox
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 12:31:33 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #145 : 07 Kasım 2010, 20:17:33 »
64: victorinox . Pocket knives with lock blade  Swiss Soldier's knife 08

The martensitic stainless steel alloy used for the cutting blades is optimized for high toughness and corrosion resistance and has a composition of 15% chromium, 0.60% silicon, 0.52% carbon, 0.50% molybdenum, and 0.45% manganese and is designated

Kabza: siyah kısımlar yumuşak kauçuklu bir malzeme (böylece ele daha iyi tutunması planlanmış)
            yeşil kısımlar sert PVC

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:45:35 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #146 : 08 Kasım 2010, 23:18:55 »
65: victorinox . Pioneer Range, Alox

Kabza: sertleştirilmiş ALÜMİNYUM

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 12:38:00 Gönderen: mehmet kişisi »

« Yanıtla #147 : 08 Kasım 2010, 23:44:26 »
SAK rüzgarı esmeye devam ediyor :D
Sanırım hiç durmayacak ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #148 : 09 Kasım 2010, 08:10:45 »
 :D :D

S.A.K Victorinox ruzgarının ardından ufak bir wenger meltemi gelecek gibi duruyor atmosfer  8)

« Yanıtla #149 : 09 Kasım 2010, 18:46:24 »
Ben de de emektar bir Wenger var, hala her durumda çalışır ^-^ Zaten Wenger de artık victorinox un oldu, satın aldılar bildiğim kadarıyla.

« Yanıtla #150 : 09 Kasım 2010, 19:10:15 »
Ben de de emektar bir Wenger var, hala her durumda çalışır ^-^ Zaten Wenger de artık victorinox un oldu, satın aldılar bildiğim kadarıyla.
Aynen öyle oldu hocam, Wenger aynı isimle üretime devam edecek ama Victorinox SAK hükümdarı olarak kalacak :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #151 : 09 Kasım 2010, 23:37:11 »
Doğrudur her iki firma da yıllarca isviçre ordusunun resmi üretici tedarikçisi olarak iş yapmış,
geçtiğimiz yıllarda victorinox , wengeri satın almış ve markayı yok etmeyeceğini üretimine devam ettireceğini açıklamış.

Bu arada ben venger i daha çok beğeniyorum, kullanım tecrübesiyle sabittir.

history victorinox
http://www.victorinox.com/content/history_page

histoy wenger
http://www.wenger.ch/history

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 12:38:35 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #152 : 11 Kasım 2010, 19:49:15 »
65: victorinox . The Original Swiss Army Knives  Climber phosphor

Kabza: fosforlu malzemeden yapılmış olan kabza karanlıkta mükemmel parıldayıp hatta ışık veriyor,  sert PVC

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:47:39 Gönderen: mehmet kişisi »

« Yanıtla #153 : 11 Kasım 2010, 22:14:49 »
Vallahi onca çakının, bıçağın üzerine dayanamıyıp da bir Victorinox Rescue edinirsem bütün suç sizindir Sn.Şentürk  :)
Nedir bu yahu bitmez tükenmez bir SAK propagandası :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #154 : 12 Kasım 2010, 11:59:27 »
Vallahi onca çakının, bıçağın üzerine dayanamıyıp da bir Victorinox Rescue edinirsem bütün suç sizindir Sn.Şentürk  :)

AMMANNNN.
almayın sakın,
uzak durun, bir tane bile alınca bulaşıyor, hastalık bulaştımıydı tedavisi yok  :'(
bu arada rescuenin (daha çok trafik kazalarına yönelik bir rescue) cam kesme ve kırma hariç tüm ekipmanı fazlasıyla Dual Pro One Hand   ta var. ( İLAVE tribüşon ve konserve açacağı  O:-)  )
benim sıralamada bakınız no 63

rescue modeli 176,.. vs TL iken one hand dual pro aklımda doğru kaldıysa 100tl nin altında, ki bunda her iki bıçak ta kilitlenebiliyor.
tavsiye ederim,
TABİİ rescue tool un havası ve kılıfı ayrı......
bu arada ben de meraklandım, rescuenin akşamları parladığını hiç görmedim... fakat bu akşam dikkatlice bakarım, biraz ışığa tutup fosfor var mı kontrol ederim, yoksa sadece sarı renk bir kabza mı bilmiyorum.. fosforlu olsa iyi olur  8)

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:49:09 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #155 : 12 Kasım 2010, 20:28:49 »
66. victorinox. The Original Swiss Army Knives  Spartan Lite
14 fonksiyon

Kabza: şeffaf şeker kırmızısı. sert PVC
karanlıkta acil lazım olduğunda cebinizde faydalı oluyor,
bazen de merdiven ışığı yanmayan apartmanlarda

With its bright white LED and practical Phillips screwdriver, the classic «Officer’s Knife» is more versatile than ever.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:51:02 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #156 : 12 Kasım 2010, 20:57:07 »
victorinox The Original Swiss Army Knives  Craftsman
24 fonksiyon

Kabza: high glossy classic victorinox red.  (kırmızı :) .) sert PVC
Eylem bahsedince incelemiştim,,
Bu handyman'deki türbüşonu çıkarıp yıldız tornavida koyunca bendeki craftsman oluyor.

Handyman dan daha hoş ve kullanışlı gözüktü, bugün gördüm alayım mı derken kırmızı deri kılıfı da görünceeee..

« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:54:46 Gönderen: mehmet kişisi »

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
Ynt: Bıçak'Larım ( 32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN )
« Yanıtla #157 : 13 Kasım 2010, 11:47:30 »
Bu arada bunca bıçağın hepsini her şartta her zaman kullanamıyorum, doğal olarak.
içlerinden bazı bıçakları almak isteyip te düşünenler ya da yalnızca merak edenler olursa
bıçak hakkında daha detaylı bilgi ve detay fotosu yollayabilirim, her zaman  C:-)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #158 : 13 Kasım 2010, 18:17:41 »

AMMANNNN.
almayın sakın,
uzak durun, bir tane bile alınca bulaşıyor, hastalık bulaştımıydı tedavisi yok  :'(
 :)) :)) :)) :))
bu arada rescuenin (daha çok trafik kazalarına yönelik bir rescue) cam kesme ve kırma hariç tüm ekipmanı fazlasıyla Dual Pro One Hand   ta var. ( İLAVE tribüşon ve konserve açacağı  O:-)  )
benim sıralamada bakınız no 63
rescue modeli 176,.. vs TL iken one hand dual pro aklımda doğru kaldıysa 100tl nin altında, ki bunda her iki bıçak ta kilitlenebiliyor.
tavsiye ederim,
TABİİ rescue tool un havası ve kılıfı ayrı......
bu arada ben de meraklandım, rescuenin akşamları parladığını hiç görmedim... fakat bu akşam dikkatlice bakarım, biraz ışığa tutup fosfor var mı kontrol ederim, yoksa sadece sarı renk bir kabza mı bilmiyorum.. fosforlu olsa iyi olur  8)
sn. TT hakikaten pırıl pırıl yanıyor karanlıkta

68. victorinox . Pocket knives with lock blade  RescueTool One Hand  ( fosforlu  :2up  )
15 fonksiyon

Kabza: fosforlu malzemeden yapılmış olan kabza karanlıkta mükemmel parıldayıp hatta ışık veriyor,  sert PVC
beraberinde güzel bir kılıfla geliyor, anatomisi ele çok uygun (tüm linerlock modellerinde olduğu gibi )

Victorinox RescueTool - when every second counts!
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 16:57:47 Gönderen: mehmet kişisi »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #159 : 13 Kasım 2010, 23:31:09 »
67. victorinox The Original Swiss Army Knives  Craftsman[/
:2up yaklaşık olarak yedi senedir günlük kullandığım çantamda eşlik eder bana, bence en kullanışlı modellerden biri :-\
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2010, 23:35:39 Gönderen: Soytürk Dönmez »