Bıçak Sanatı - Forum

EDC 2

tarpoon

• 4739
Ynt: EDC 2
« Yanıtla #40 : 13 Kasım 2012, 20:45:09 »
salım o bıçak  yayınlandı  ;) planya bıçağının ta kendısı
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #41 : 13 Kasım 2012, 20:50:36 »
ustam bır ıkı edc daha çıkarayım sonrası  acaıp bır bıçak var . av bıçağı yapayım derken orası şöyle olsun burası böyle olsun dedım  tuhaf bırsey oldu. bakalım begenılecekmı  :-\  sonrası malum ne olacağı , artık vaktı geldi  ;)
Eh  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #42 : 13 Kasım 2012, 20:54:06 »
Ben karıştırdım yine desene :) Bu ara iş yetiştireyim diye kafa dağınık. Ama Taner ustam sende MAŞALLAH aynı günde o kadar paylaşımda bulundun ki normaldir herhalde. Birde sarının yanında biraz daha ufak gibi görünüyordu sanki :) Yeni bıçağı da sabırsızlıkla bekliyoruz.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #43 : 13 Kasım 2012, 20:55:16 »
Sevgili Taner,
Bugün dikkatle baktım bir yerinde bir şey bulabilecekmiyim diye, bulamadım! Ellerine sağlık, bu hızla gidersen benim Sakarya ziyaretinin tarihini öne aldıracaksın.
Bu arada aklıma gelmişken sorayım, o abanoz sapın bir köşesine küçük, stilize bir sedef kakma nasıl durur?
Sevgiler

PRIMUM NON NOCERE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #44 : 13 Kasım 2012, 21:00:20 »
Sevgili Taner,
Bugün dikkatle baktım bir yerinde bir şey bulabilecekmiyim diye, bulamadım! Ellerine sağlık, bu hızla gidersen benim Sakarya ziyaretinin tarihini öne aldıracaksın.
Bu arada aklıma gelmişken sorayım, o abanoz sapın bir köşesine küçük, stilize bir sedef kakma nasıl durur?
Sevgiler

Sedef güzel durur ama abonoz da  kemikte çok güzel oluyor. Tabi bunun için bıçak yapımından daha çok zaman harcamak gerekebilir. Birde bu sedef nereden bulunur?
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2012, 21:02:58 Gönderen: s_türk »

« Yanıtla #45 : 13 Kasım 2012, 22:42:29 »
Taner isterse bulunur  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #46 : 13 Kasım 2012, 22:49:16 »
O kadar bıçak yapımında uğraşır da yaparsa süper olur. Daha geçenlerde bir belgeselde sedef işçiliğini seyrettim. Çok güzel eserler çıkıyor ortaya.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
« Yanıtla #47 : 13 Kasım 2012, 23:05:33 »
Sedef de bulunur, kemik de , hatta fildişi de  ;)
PRIMUM NON NOCERE

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #48 : 13 Kasım 2012, 23:07:06 »

kemik derken üstadım
deve kemiği midir
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #49 : 13 Kasım 2012, 23:13:56 »
EDC kavramının hakkını veriyor. Eline sağlık.

Bir fikir: Eğer ağzın eni biraz daralsa yanımızda taşıdığımız bir kaç gram çelikten tasarruf edilebilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #50 : 13 Kasım 2012, 23:19:41 »
Aynen deve kemiği. Ben iki tane kemiği mundar ettim. Yanlış kesmişim. Birde kemiklerin çapı biraz ufak geldi. Bilemedim yapmayı ya  :'(  Öğrendim ama geç oldu. İnsan hatalarla öğreniyor. Bir daha evde nasıl yaparım bilmiyorum. Malum kemik kokuyor :) Bugün yarın zaten elimdeki bıçakları ısıl işlem için göndereceğim. Elimdeki kemiklerden pakete atarım. Ufak bıçaklarda hatta dağ bayırda kullanabilirsiniz. Deve kemiği ama tam beyaz değil. Sarımtırak bir rengi var. Abanozla birliktede kullanılabilinir. Neyse artık ne yapacağınıza siz karar verin.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
« Yanıtla #51 : 13 Kasım 2012, 23:40:19 »

kemik derken üstadım
deve kemiği midir

Henüz değil, şimdilik sığır kemiği. İnşaallah önümüzdeki günlerde deve ve özellikle de zürafa kemiği olur.
PRIMUM NON NOCERE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #52 : 14 Kasım 2012, 01:08:14 »
Deve kemiği Aydın'da bulunuyor. Kesimhanelerden alınabiliniyor. Ama zürafa kemiği ilginç :) Fildişi de çok güzel ama sırf dişinden dolayı hayvanların katledilmesi hoşuma gitmiyor. Hatta kemikte ahşap gibi toprağa gömülerek bekletilme olayı da varmış ama stabilizasyon zorunlu hale geliyormuş. Fosil kemik dedikleri bumu acaba?

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #53 : 14 Kasım 2012, 09:38:26 »
Taner ustam mükemmel işçilik formu çok güzel ellerine sağlık gerçekten çok beğendim...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #54 : 14 Kasım 2012, 09:38:52 »
çok harika olmuş modelm çok güzel

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
« Yanıtla #55 : 14 Kasım 2012, 11:47:05 »
Deve kemiği Aydın'da bulunuyor. Kesimhanelerden alınabiliniyor. Ama zürafa kemiği ilginç :) Fildişi de çok güzel ama sırf dişinden dolayı hayvanların katledilmesi hoşuma gitmiyor. Hatta kemikte ahşap gibi toprağa gömülerek bekletilme olayı da varmış ama stabilizasyon zorunlu hale geliyormuş. Fosil kemik dedikleri bumu acaba?
Fosil kelimesi daha çok üzerinden uzun zaman (binlerce yıl) geçmiş, tabii şartlarda yer altında kalmış biolojik artıklar için kullanılır. Zamanımızda nisbeten çok bulunan ve bu amaçla kullanılan mamut dişi ve kemiğidir.
PRIMUM NON NOCERE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #56 : 14 Kasım 2012, 12:23:06 »
Mamut dişi ilk duyduğumda mecazi anlamda kullanılıyor diye düşünmüştüm. Demek gerçekten de kullanılıyor.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #57 : 14 Kasım 2012, 13:49:00 »
Sevgili Taner,
Sevgiler

ben sabırsızlıkla beklıyorum . kakma işinin altından  ben kalkamayabılırım, istersen sana göndereyım  dene  Şafak abi
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #58 : 14 Kasım 2012, 13:49:51 »
motıve edıcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar  ^-^

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #59 : 14 Kasım 2012, 18:17:50 »
Tebrik ederim Taner çok güzel bir bıçak olmuş ellerine sağlık,abanoz kabza da çok güzel olmuş fakat merak ettiğim bir şey var kabzayı 600 kumda bırakmışsın ,fotoğraflarda yeterli gibi duruyor da yakından nasıl acaba hiç zımpara izi gözüküyormu?
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)