İlk bıçağıma kavuşmama az kaldı. Ustalarımız ve çekiliş sağolsun.

Bıçağın işlenmesi bitti ve sıra benim için en eğlenceli kısım olan ısıl işleme geldi. Ateşe karşı inanilmaz bir tutkum var (mecusi miyim neyim?

). Sırf bu bile bu hobide kalıcı olmamı sağlayabilir.
Brulörü çok önceden hazırlamıştım. Gerçi şimdi bakıyorumda benim için biraz büyük olmuş sanki. (50 cm)
Sıra ocağın kendisine geldi ve nihayet biraz boş vaktim var.
Ocak için bulursam 20-25 cm çaplı boru olmadı soba kovası veya benzeri bir şey uydurucam. Yarın veya öbür gün seramik battaniye siparişi vericem. 50 mm kalınlığında olanlar 360 cm civarı oluyor, sanırım ölçüleri standart. Bana lazım olan miktar 70-80 cm civarı zayileri katarsak veya ikinci fırını yapmak gerekirse battaniyenin yarısı bana yeter kalanını ihtiyacı olan birine ücretsiz gönderebilirim.
Asıl sorunum ise refrakter harç. Anladığım kadarıyla benim ve ocağın sağlığı için elyafın üstünü harcla kaplamam gerekiyor. Şimdi bu harç, refrakter tuğlaların arasında kullanılan harc mıdır? Yoksa başka birşey mi? Yada bu işi görecek ve kolay ulaşılabilen bir malzeme var mı? Şöyle işi ucuzundan halledebileceğimiz açık olarak satılan çuvalla almak zorunda kalmayacağımız.