Bıçak Sanatı - Forum

Avcı San mai

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: Avcı San mai
« Yanıtla #20 : 08 Kasım 2012, 21:55:41 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 08 Kasım 2012, 22:29:41 »
nihayet  :)  bende beklıyordum damast veya sanmai ne zaman gelır diye Soytürk..  bileğine sağlık  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #22 : 09 Kasım 2012, 00:25:43 »
İşin sonu güzel bitmiş doğrusu  :2up Soytürk böylece bir aşamayı daha geride bırakmış oldun, ocak kaynağı işlemini yapmak demircilikte bir çok kilidi açmış oluyor. Öyle sanıyorum ki bundan sonra artık damascus serileri görmeye başlayacağız senden. Çok sevindim  ^-^ , çok güzel olmuş ellerin kolların dert görmesin. Budur...  :2up :2up :2up

Çok teşekkür ediyorum Sefa ustam. Senin değerli bilgilerin olmasaydı bu kadar renk farkını yakalayamayacaktım. Nitrik asit çözeltisini değdirir değdirmez karardı sevinçten delirdim resmen  :2up
   Ustam bu san mai  borax la kaynattım fakat acayip bir şekilde malzeme döverken resmen çelik gibiydi. Madırgayı vuruyorum banamısın demiyor. O tınmadıkça ben daha güçlü vuruyorum ve bayağı bir vurdum kerataya ( kolum hala kendine gelemedi  O0  ) Birkaç saatin sonunda bitti nihayet fakat dikkatimi çekti bütün boraxla yapılan kaynak işlerinde malzemenin böyle sert olması normalmidir ?
Soytürk bunu bende gözlemledim ama açık söylemek gerekirse çok üzerinde durmadım. Yüksek sıcaklıklarda boraksın etkilediği yüzeylerde ince bir tabaka Fe2B ( demir borür) tabakası oluşturulabiliyor. Konuyu iyi araştırmak lazım, ama benim kısa verebilecek hızlı yanıtım bu. Normalde endüstride zaten borlama denilen bir işlem var, genellikle karbonlu çeliklerde yüzey sertliğini arttırmak için kullanılıyor diye biliyorum ama işte bildiğimn hepsi de bu kadar.
Şu kaynakları okumakta yarar var
http://www.maden.org.tr/resimler/ekler/3853141e0873909_ek.pdf

http://tr.scribd.com/doc/24217135/19/Borur-Tabakas%C4%B1
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2012, 00:53:58 Gönderen: sefaçabuk »

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 09 Kasım 2012, 01:12:15 »
Ellerine sağlık Soytürk Kardeşim, çok yakışıklı duruyor. Bu şimdi Dövüşçü'nün ağabeyi mi ? Yoksa ağababası mı?
PRIMUM NON NOCERE

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #24 : 09 Kasım 2012, 01:21:58 »
Elinize sağlık. Hele planlanın dışına çıkıp da böyle etkileyici bir sonuç elde edebilmek ustalıktan başka bir şeyin emaresi olamaz.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #25 : 09 Kasım 2012, 08:14:45 »
soytürk abi böylesine güzel bir san mai çalışmasını bizlerle buluşturduğun için seni can ı gönülden kutluyorum ellerine sağlık :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #26 : 09 Kasım 2012, 08:34:52 »
Soytürk eline sağlık, senin bunu yapabileceğini biliyordum. Böyle güzel bir bıçakla bu işi başarmış olmana sevindim. ;)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #27 : 09 Kasım 2012, 09:00:12 »
Ellerine sağlık Soytürk ustam çok güzel olmuş bende ustalarıma katılıyor ve sizden bir damas çalışması bekliyoruz  :2up

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #28 : 09 Kasım 2012, 09:14:35 »
Maşallah çok hızlı ve güzel ilerliyorsunuz ellerinize sağlık.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #29 : 09 Kasım 2012, 09:51:04 »
Soyturk eline saglık :2up yakında damaskus gorecegız galıba ;)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #30 : 09 Kasım 2012, 10:50:29 »
eline sağlık SOYTÜRK ustam tam senin çizgilerini yansıtıyor çok güzel olmuş  sahibi için tam bir ağır hizmet bıçağı olmuş sanmai çalışman ile artık her geçen gün dahada güzel eserlere imza atacaksın eminim eline koluna sağlık...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #31 : 09 Kasım 2012, 13:44:38 »
Soytürk çirkin güzel olmuş. Bu tür bıçakları görünce kendimi doğada tek başıma bıçağımla beraber bir atmosferde görüyorum. Bu da beni mutlu ediyor.
eline saglık  :2up :2up

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #32 : 09 Kasım 2012, 16:34:56 »
O çelik döven ellerin kolların dert görmesin usta. Sizlerin eserlerini gördükçe bu işi daha bir çok seviyorum.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #33 : 09 Kasım 2012, 21:05:30 »

Tüm ustalarıma ve dostlara övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum, sizler olmasaydınız kendi adıma söylüyorum bu işlerin tadı olmazdı  :2up

Ellerine sağlık Soytürk Kardeşim, çok yakışıklı duruyor. Bu şimdi Dövüşçü'nün ağabeyi mi ? Yoksa ağababası mı?

Aslında kardeşi fakat  Dövüşcü'den bir kademe yukarıda olan kardeşi  C:-)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #34 : 09 Kasım 2012, 21:38:39 »
soturk kardes madem bir okadar yukari bu bicak ben sana hazirlanmis ama sadece ocak kaynagi olacal sekilde bir baltalik malzeme getireyim *(vakit bulur isem su an irandayim ) dovelimmi beraber   benim korkum kabza deligini ayarlamak sadece  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #35 : 09 Kasım 2012, 22:18:11 »

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın, sen neyi döv dedin de biz dövmedik   ;D

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #36 : 09 Kasım 2012, 23:11:40 »
İstanbul'da birşeyler pişiriliyor gibi! Bunu çevredeki arkadaşların ve Sefa Hoca'nın da katılabileceği sinyalini verdiği İstanbul Buluşması' na dönüştürmeye varmısınız?
PRIMUM NON NOCERE

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #37 : 10 Kasım 2012, 10:24:16 »
İstanbul'da birşeyler pişiriliyor gibi! Bunu çevredeki arkadaşların ve Sefa Hoca'nın da katılabileceği sinyalini verdiği İstanbul Buluşması' na dönüştürmeye varmısınız?

Şafak abi, büyük bir buluşmaya uygun bir ortamım malesef yok. Fakat bireysel olarak ziyaret etmek isteyen dostların başımın üstünde yeri var .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #38 : 10 Kasım 2012, 12:28:25 »

ben hazırım ,başıma bır kaza bela gelmez ise uygun görülen yerde olacağım.  oldu da ıstanbulda uygun bır atölye bulamadık  o zaman buyrun benım atölyeme  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #39 : 10 Kasım 2012, 14:07:44 »

Şafak abi, büyük bir buluşmaya uygun bir ortamım malesef yok. Fakat bireysel olarak ziyaret etmek isteyen dostların başımın üstünde yeri var .

Abi sömestrda geleyim o zaman ben yanına.  :P  ::)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.