Bıçak Sanatı - Forum

Köpek saldırısından korunmak.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Köpek saldırısından korunmak.
« Yanıtla #40 : 06 Kasım 2012, 22:18:27 »
Ben ilk köpek hatta köpek sürüsü saldırısını 10 yaşlarındayken yaşadım. Çok hatırlamıyorum 6 veya 7 köpek etrafımı sarmıştı. Üstelik akrabalarımdan bizim eve giderken 4 ev ileriye gidemedim. O çocuk yaşta burnumun dibine kadar gelip havlayan köpeklere karşı tek yaptığım kıpırdamadan durmak oldu. Bir süre sonra benden uzaklaşıyorlardı ve ben harekete geçince tekrar etrafımı sarıyorlardı. 3-4 gel gitten sonra eve anca ulaşmıştım. Demek ki neymiş sakin olup ani hareketler yapmamak gerekmiş. Sakin olmak yerine köpeğe sizde tepki gösterirseniz köpekte kendini savunur. İnsan oğlunun hayvanlara ve çevresine saygısı olmadığı için dünya kötüye gidiyorya. Bırak hayvanı insanın insana saygısı kalmamış.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #41 : 06 Kasım 2012, 22:41:23 »
köpeklerle konuşurum anlaşırım severim demekle olmuyor gözü dönmüş köpek kafaya koyup saldırdığı zaman o anda ısırığı alınca çırpınmaya başlayıp kurtarın beni deyince elinizde ne varsa kullanmak istersiniz klavye başında yazması kolay başınıza gelince anlarsınız.hayvanları elbet herkes sever ama saldırı olayında iş başka.hayvanların dünyasındayız diye ölelimmi.

Evet olmuyor ancak onların psikolojisine göre davranmamız lazım kendimizi o şekilde korumamız lazım.Onlar bize keyfi yere saldırmıyor bölgesine girdiğimizi düşündüğü ve onlara karşı bir tehdit oluşturduğumuzu düşündükleri için kendilerini savunuyorlar.Hayvanların dünyasındayız diye ölelim mi demiyorum sadece saygı duyalım karşılığını alacağımıza eminim.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #42 : 06 Kasım 2012, 23:48:52 »
Bi keresinde arkadaşla gece vakti gezerken en az 10 tane köpek birden etrafımızı sardı, arkadaş hemen kaçmaya çalıştı ben tuttum genelde kaçanı kovalarlar sonra hoşt diye öyle bir bağırdımki biri hariç diğer bütün köpekler yere yattı.Yatmayan grubun alfasımıydı azmı işitiyodu neydi bilmem o da geldi elimi kolumu yaladı sonra hep beraber gezdik ;D Aklınızda bulunsun çok yüksek sesle bağırırsanız işe yarayabilir. :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #43 : 07 Kasım 2012, 00:11:14 »
Gerçi arkadaşlar Serkan beyi de anlamak gerekir. Her insan bişeylerden korkabilir. Benim Serkan beye tavsiyem yavru köpek alıp onu büyütmesidir. O zaman korkularını yenebilir. Ayrıca köpek konusunda da çokta cengaver olmamak gerekir. Sakin olmak gerek ama tedbiri de bırakmamak gerekir. Allah korusun köpek kuduz da olabilir.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #44 : 08 Kasım 2012, 16:29:07 »
Bugün okuldan çıktığımda bisikletli bir adamı kovalayan 3 köpek vardı kovalamaları durduktan sonra önlerinden geçtim ama korku gibi bir şey hissetmeden geçtim yada hissetmemeye çalıştım köpekler havlıyorlardı sonra sustular.Gerçektende işe yarıyor korkmamak ve gözlerine bakmamak yeterli.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 08 Kasım 2012, 20:36:57 »
peki bu abi nerede yanlış yapıyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo

bırıncısı  hayvan oldukça tedırgın. bakışları ürkek dırekt göz teması var  ve en önemlısı başını tutup yuzunuzu yaklaştırırken ona tepeden balmanız dırekt tehdıt  etmektır. ucuz yırtmış.  doğada hayvanlar döüşmeye başlamışsa ılk olarak hırlama çeşitlı gövde gösterılerı yaparak  dövüşmemeye çalışırlar. en çok yapılan şey ıse gövdenın mumkun olduğunca dık tutulup daha ırı ,heybetlı bır göruntu oluşturulmasıdır bu genelde işe yarar.

bu vatandaşında yaptığı yanlış bu, ısırılma anına dıkkat edın :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #46 : 08 Kasım 2012, 21:52:15 »
peki bu abi nerede yanlış yapıyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo

Adam sınırını çok fazla aşmış. Aynı cins köpekten benimde vardı ve bana da buna benzer bir uyarı yapmıştı ( yemeğini verdim o yemeğini yerken kafasını sevmek istedim ) 8) Kesinlikle sınırlarınızı iyi bilmelisiniz ve bu kadar muhattap olmamalısınız  ;)
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2012, 21:55:47 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #47 : 08 Kasım 2012, 21:54:52 »
Hayvanın ne kadar tedirgin olduğu kulaklarını arkaya atmasından belli oluyor. Adam fazla zorlamış hayvanı.

« Yanıtla #48 : 08 Kasım 2012, 23:51:38 »
Hayvan aslında sinyali vermiş, köpek ve kedi milletinin, ortada bir durum olmaksızın bu türden yalanması çok fazla tedirgin olduğunun veya saldırıp saldırmama kararsızlığının olduğunun göstergesidir. Bilimsel bir kanıta dayalı değil sadece deneyimlerimden çıkardığım bir sonuç.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #49 : 09 Kasım 2012, 08:05:11 »
ani hareket yapmanın da sakıncalı olduğu söylenir köpek karşılaşmalarında
ama bu videoda asıl dikkatimi çeken ne kadar akıllı olursa olsun yada ne kadar eğitirseniz eğitin bir köpeğin yinede kendi içgüdüleriyle hareket ettiği gerçeği
İki Kişilikliyim İkiside Canavar