Bıçak Sanatı - Forum

Köpek saldırısından korunmak.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Köpek saldırısından korunmak.
« Yanıtla #20 : 05 Kasım 2012, 23:00:50 »
bir önceki yazımda düzeltme yaptım, lütfen tekrar okuyunuz..
buna hiciv deniyor ve hiciv bir sanat şeklidir... hiciv sadece bir şakadan ibaret değildir..

kırılmayınız, üzülmeyiniz...

teşekkürler..
Mehmet Şentürk

İkimizde hayvanları seviyor ve onlara saygı duyuyorsak gerisinin benim için bi önemi yok doğru olduğunu düşünüp yanlış bir şey söylediysem yada yanlış anladıysam siz kusura bakmayın.Cahilliğime verin. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 05 Kasım 2012, 23:04:59 »
buna hiciv deniyor ve hiciv bir sanat şeklidir... hiciv sadece bir şakadan ibaret değildir..

teşekkürler..
Mehmet Şentürk

İkimizde hayvanları seviyor ve onlara saygı duyuyorsak gerisinin benim için bi önemi yok doğru olduğunu düşünüp yanlış bir şey söylediysem yada yanlış anladıysam siz kusura bakmayın.Cahilliğime verin. :)

estağfurullah Sertaç, öyle birşey kastedmedim.
hayvanları da tabii ki severiz....

ama gece uyurken sivri sineği, keyf yaparken yada sabah uykusunda karasineği, dağda ormanda gezerken keneyi, denizde-gölde yüzerken yılanı  vs..................  de pek sevmiyorum ne yalan söyleyeyim.
ahhh bu da bir şaka alınma sakın...  ;)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #22 : 05 Kasım 2012, 23:06:23 »

teşekkürler..
Mehmet Şentürk

estağfurullah Sertaç, öyle birşey kastedmedim.
hayvanları da tabii ki severiz....

ama gece uyurken sivri sineği, keyf yaparken yada sabah uykusunda karasineği, dağda ormanda gezerken keneyi, denizde-gölde yüzerken yılanı  vs..................  de pek sevmiyorum ne yalan söyleyeyim.
ahhh bu da bir şaka alınma sakın...  ;)

Bende sevmiyorum elbet ama onları öldürmek yerine en az zararla yada hiç zarar vermeden o ortamdan uzaklaştırmak iyi olacaktır.Dediğim gibi biz onların dünyasında yaşıyoruz onlar bizim dünyamızda değil. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #23 : 05 Kasım 2012, 23:07:46 »

:)

bitanesin Sertaç.

...

Anıl TİRYAKİLER

• *
  • 18
  • korktuğum tek şey var o da yanlış anlamak.
  • Meslek: Kıdemli aylak
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #24 : 06 Kasım 2012, 13:31:55 »
yanlış biliyor olabilirim öyleyse düzeltin. korktuğumuzda salgıladığımız hormon sinirlendiğimizde salgıladığımız hormonun aynısı olduğundan ve köpeklerin burnu bu hormonun kokusunu aldığından hayvan karşısındakini sinirli zannedip agresifleşebilyor. kolay gerçekleştirilecek bir öneri değil ama korkmamayı deneyin başka bir şey düşünün. üzerime defalarca kez bekçi köpeği koştu eskiden paten kayarken de çok köpek kovaladı. hepsinde fazlasıyla yavaş hareket edip hayvanla göz teması kurmamaya özen gösterdim. yenildiğimi kabul edip uzaklaştılar. öte yandan korku kurdu daha büyük gösterir yani batırdıkça batırabilirsiniz aman dikkat edin.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 06 Kasım 2012, 13:44:15 »
Ben de Elmayra gibi havyanlara pervasızca yaklaşmaya inanırım. Bu rahatlıkta olduğumda genelde kendilerini sevdirmek için doğrudan koşup geliyorlar.

Elmayra: https://www.google.com.tr/search?q=elmyra&tbm=isch&source=og
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #26 : 06 Kasım 2012, 13:50:35 »
Ben de Elmayra gibi havyanlara pervasızca yaklaşmaya inanırım. Bu rahatlıkta olduğumda genelde kendilerini sevdirmek için doğrudan koşup geliyorlar.

Nerede bende o yüüreeek?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Anıl TİRYAKİLER

• *
  • 18
  • korktuğum tek şey var o da yanlış anlamak.
  • Meslek: Kıdemli aylak
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #27 : 06 Kasım 2012, 14:47:52 »

Abim, olması gereken o. Korkmadığını hissediyor işte. Ben henüz başaramayanlar için söylüyorum. Pervahsızlıkla ilgili olarak kendimde çok fazla deneme yanılma olayına girmediğimden yenilgi yöntemini kullanıyorum. Bilhassa büyük köpekler için hayvan biraz ehliyse pervahsızlık iyi. Mesela vurur tonda, sertçe kafasını sevmek gerek öyle sevildiğini anlıyor büyük köpekler. Hafifçe dokunduğunda kapıyorlar eli.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #28 : 06 Kasım 2012, 14:57:48 »
Köpekleri anlamak çok şeyi fark ettirir. Bunun için de gözlem önemli. Mesela paçanı koklaması ne demek, kuyruk sallaması ne demek, havlamak, hırlamak ne demek öğrenmek gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #29 : 06 Kasım 2012, 15:03:06 »
bencede kopeklere korkmadan yaklasmak iyi bir taktik. kucuk yasta kopek buyuttugum icin olsa gerek kopeklerden hic korkmadim ve bu zamana kadar birkac azman disinda sevemedigim kopek olmadi. kopekler korkuyu anladiklari gibi sevgiyide anliyorlar saniyeler once havlayan coban kopeklerinin uysallasip kendilerini sevmeme izin verdiklerini bire bir tatbik ettim. oyuzden yabani degilse hicbir hayvandan korkmamak gerektigine inanirim ve hala kucuklugumdeki gibi mahallemdeki sokak kopeklerinin yuruken bana eslik edip beni korumalarindan buyuk bir haz alirim.

saygilarimla.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #30 : 06 Kasım 2012, 15:21:11 »
Köpekler sevilmeyecek hayvanlar değil ki. Hele ki köyde yaşıyorsanız, onların oynaşmasına, sahibine sırnaşmasına; o sıcaklığa tanık oluyorsanız. Ama korku bambaşka...Bunu yenmek mesele.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #31 : 06 Kasım 2012, 18:18:30 »
peki bu abi nerede yanlış yapıyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #32 : 06 Kasım 2012, 18:22:24 »
peki bu abi nerede yanlış yapıyor ?

http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo

tanımadığı hayvana (kulakların arkaya yattığına bile dikkat etmeden) sırnaşıyor da sırnaşıyor...

...

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #33 : 06 Kasım 2012, 18:31:37 »
benim anladigim kadariyla adam gergin ve kopekte bunun farkinda surekli olarak adami izliyor onun yanlis birsey yapicagindan supheleniyor. adam kopege durusunu duzeltirken kopege dogru hamle yapiyor kopekte bunu saldiri olarak algiliyor. bence bu gibi cekimlere veya kopeklerle ilgili herhangi bir organizasyona gidildiginde kopeklerle biraz vakit gecirip ona veya cevresindekilere zarar vermicegini gostermeniz lazim cunku kopekler dogalari geregi ailesini ve yasadigi cevreyi korumak isterler buyuzden zararsiz oldugunuzu anlamasi cok onemli bence

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #34 : 06 Kasım 2012, 19:01:03 »
Hiç bir hayvan durduk yere bir insana saldırmaz. İnsanoğlu bilmediği şeyden korkar (Doğrusu da budur normalde). Önce hayvanları tanımak gerekir.

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #35 : 06 Kasım 2012, 19:11:58 »
National geographic kanalında köpeklere fısıldayan adam var izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=Kd_pZKDo_1A

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #36 : 06 Kasım 2012, 20:14:54 »
Adam ne güzel demiş insanları eğitiyorum diye :)

serkan80

• *
  • 7
  • Meslek: mobilya
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #37 : 06 Kasım 2012, 20:44:25 »
köpeklerle konuşurum anlaşırım severim demekle olmuyor gözü dönmüş köpek kafaya koyup saldırdığı zaman o anda ısırığı alınca çırpınmaya başlayıp kurtarın beni deyince elinizde ne varsa kullanmak istersiniz klavye başında yazması kolay başınıza gelince anlarsınız.hayvanları elbet herkes sever ama saldırı olayında iş başka.hayvanların dünyasındayız diye ölelimmi.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2012, 20:46:27 Gönderen: serkan80 »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #38 : 06 Kasım 2012, 21:11:14 »
Ne demek istediğimizi anladığını sanmıyorum. Köpeği durduk yere kendi üstümüze saldırtmamak için ne yapmak gerektiğini söylüyoruz.

Ankara'da gözümün önünde oldu. Gencin biri -hatırlamıyorum kız mıydı erkek miydi- parkta sahibinin gezdirdiği köpeği görünce panikleyip köpeğe kendini ısırtıverdi. Sahibi zor çekti köpeği. Çekene kadar çoktan köpek imzasını atmıştı bacağa.
Namık Kemal
Instagram'da ben

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #39 : 06 Kasım 2012, 22:11:37 »
serkan bey tepkinize anlam veremedim. bizim anlatmak istedigimiz sey saldiriya ugramamak icin yapilmasi gerekenleri soyluyoruz kendimizce. zira bende birkac saldiri atlattim ama bunlarda hayvanin sucu yoktu benim hatalarim yuzundendi.