Bıçak Sanatı - Forum

gülüşü yaralı şizofren

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
gülüşü yaralı şizofren
« : 03 Kasım 2012, 14:42:35 »
bunları neden yazıyorum bilmiyorum ama sanırım bir parça paylaşma isteği duydum en yakın arkadaşım 41 km uzakta oturuyor biraz asosyallik var :)
kendimi bildim bileli olayı bende 3 yaşında başladı 3 yaşındayken yaşadıklarımı bile hatırlarım 26 sene geçti o zamandan bu günlere
şimdilerde 30 a gün sayıyorum ama hep etrafımdaki insanlara göre ufak tefek minyon tipli birisi olarak kaldım şimdi alinin saçmalama zamanı geldi diyeceksiniz ama ilk okuldan tutun orta lise derken hep ufak tefek normalin biraz altında çelimsiz bir çocuktum o zamandan beri de hep kendimi ispatlama ihtiyacı ile gerekli gereksiz ,iyi kötü , doğru yanlış bir çok yola sürüklendim.
Bir gün eczacı hanımın 12 yaşındaki kızı ile bilek güreşi yaparken ona da yenilince iyice çileden çıktım :( bilek gücü olan bir insan değilim bu yüzden vücut geliştirme yapayım dedim 3 ay oldu geçen aylara nazaran ölçümde bölgesel olarak 2-3 cm gelişme gördüğümde çok mutlu oluyorum ama yinede salonda diğer insanlarla kendimi kıyasladığımda kaçasım geliyor :D insan ne kadar kendiyle barışık olsa da karşılaştırma yaptığında bir yerlerde illa ki bazı eksikleri hissedebiliyormuş ama ben asıl kendimi kötü hissettiğim noktayı keşfettim
Büyük harfle yazıyorum ; AYAKKABILARI OLMAYAN ADAM ASLINDA AYAKLARI OLDUĞU İÇİN DEĞİL SAKATLIK BELASI BAŞKASINI VURDUĞU İÇİN MUTLU :( hep bana birşey olmasın da kime olursa olsun bilinci var insanlarda kendimize yakıştıramadığımız birşey başkalarının başına geldiğinde kendimizi şanslı hissediyoruz aslında o kişiye üzülmemiz kendimizle empati yapmamızdan kaynaklanıyor hislerimizin derinine indiğimizde dürüst olmadığımızı hissettiğimiz anda aslında kendimizi kandırdığımızı farkediyorum
Sanırım felsefe bölümü okumak bana yaramadı :)
çelimsiz birisi olduğumdan dolayı savunma mekanizması olarak ara sıra aynada gözlerime baktığımda kendisiyle konuştuğum bir canavar yarattım içimde ama işin aslı her 100 kişiden birinde olan şizofreni adında bir rahatsızlığım var :D
sizden ricam hepiniz yetişkin ve aklı başında insanlarsınız çocuklarınızla lütfen çok iyi iletişim kurun onları anlamaya çalışın çünkü duygusal  olarak sizden uzak kaldıkça kendi içlerindeki dünyada kayboluyorlar ne yazık ki :(
sizlerin buna karşı zaten bilinçli olduğunu ve çocuklarla iyi iletişim kurduğundan şüphem yok ben sadece bu iletişim koptuğunda sonuçları ne oluyor göstereyim istedim :) şimdi atımı getirin ordum da hazırsa viyanaya gidiyoruz...
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

fatma82

• 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: gülüşü yaralı şizofren
« Yanıtla #1 : 03 Kasım 2012, 14:47:36 »

;D ;D ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 03 Kasım 2012, 14:52:59 »
eee..!  sonbahardayız  ;D  ocakta doğmama rağmen kış ve sonbaharı sevmem. yağmur kara kara bulutlar her tarafın sararıp solması beni iyice depresifleştiriyor.  yaşasın ilkbahar ve yaz. ;)

ali ayrıca  bazen cüsse hiçbir işe yaramaz  . yanında koca bır yürek gerekir  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2012, 15:54:48 »
at hakkaten güzelmiş ama pek bi uysal daha hırçını lazım :)
taner abi yürek evelallah mangal gibi hiaaa köpek miydi o :D

fatma82

• 159
  • Fatma Daban
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2012, 15:56:53 »
at hakkaten güzelmiş ama pek bi uysal daha hırçını lazım :)
taner abi yürek evelallah mangal gibi hiaaa köpek miydi o :D

şaha kalkmış attan daha hırçını nasıl olurki :) köpek korkum var deme sakın :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2012, 15:58:18 »
Yine arıza yaptın , A.Rıza kardeşim
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2012, 16:26:58 »
yaşadığın müddetçe hiçbir şey için geç değildir Ali. sorunun ne olduğunu biliyorsan çözümün önündesin demektir. rahat ol. akıl sana verilmiş en muteber değerlerden bir tanesi. onu akıllıca kullanırsan hiçbir sorun kalmayacaktır. bu hayatta bizden çok daha iyileri ve elbette bizden çok daha kötüleri her zaman olacak. sen kendinle barışık olduktan sonra, derisi üç beş günlük dünya meşgalesinden ibaret.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2012, 16:51:03 »
Yine arıza yaptın , A.Rıza kardeşim
düşünmek bana hiç yaramıyor mehmet abi 5 dakka kendimi boş bıraktım yine acayip yerlere saplandı kaldı aklım :)

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2012, 16:53:51 »
yaşadığın müddetçe hiçbir şey için geç değildir Ali. sorunun ne olduğunu biliyorsan çözümün önündesin demektir. rahat ol. akıl sana verilmiş en muteber değerlerden bir tanesi. onu akıllıca kullanırsan hiçbir sorun kalmayacaktır. bu hayatta bizden çok daha iyileri ve elbette bizden çok daha kötüleri her zaman olacak. sen kendinle barışık olduktan sonra, derisi üç beş günlük dünya meşgalesinden ibaret.
emin abi aynen dediğin gibi aslında genel insanlığın durumu da üzüyor beni bizlerden kötü durumdakilere çok üzülüyorum beni hiç alakadar etmeyen konularda zarar görmüş insanlara ve sokak hayvanlarına ağlıyorum bazen hıçkıra hıçkıra son bahar yaramadı dicem ama 4 mevsim böyleyim

fatma82

• 159
  • Fatma Daban
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2012, 17:04:19 »
Yola çıkınca her sabah;
Bulutlara selam ver
Taşlara, kuşlara
Atlara, otlara
İnsanlara selam ver
Ne görürsen selam ver
Sonra çıkarıp cebinden aynanı
Bir selamda kendine ver
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünyada sende varsın
Üleştir dostluğunu varlığa
Bir kısmı senide sarsın
      Üstün Dökmen

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2012, 21:07:10 »
Güzel bir mekanda bir şeyler yuvarlamadan zor muhabbet bunlar be kardeş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2012, 23:58:48 »
Ali Rıza,
Samimiyetle cevaplamanı istediğim 2 sorum var;
1- Sevebiliyormusun? Herşeyden bağımsız bir insanı, bir bitkiyi, bir hayvanı ya da bir nesneyi, mesela bıçakları, kukrileri...
2- Çalışabiliyormusun? Birşeyler üretebiliyormusun, bir işi kotarabiliyormusun?
PRIMUM NON NOCERE

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #12 : 04 Kasım 2012, 10:59:51 »
Ali Rıza,
Samimiyetle cevaplamanı istediğim 2 sorum var;
1- Sevebiliyormusun? Herşeyden bağımsız bir insanı, bir bitkiyi, bir hayvanı ya da bir nesneyi, mesela bıçakları, kukrileri...
2- Çalışabiliyormusun? Birşeyler üretebiliyormusun, bir işi kotarabiliyormusun?
hocam seviyorum herşeyi seviyorum dükkanda kendime ait semenderim,kurbağam 2 tane de kaktüsüm var bıçaklarımı da çok severim arada alıp bahçede su şişesi bidon falan keserim uğraşmak hoşuma gidiyor

çalışabiliyormusun kısmı şöyle ki eczaneden arta kalan zamanlarımda spor ve açık öğretim dersleriyle uğraşıyorum ve zihinsel olarak çok fazla yoruluyorum

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 04 Kasım 2012, 11:26:15 »
Sevgili Alirıza,
Cevabının bu şekilde olacağından emindim. O yüzden bu soruları rahatlıkla sordum. Tıpta bir kural vardır; basit fakat faydalı: eğer bir kişi sevebiliyor ve çalışabiliyorsa ruhen sağlıklıdır. Bunun dışında herkesin bir mizacı vardır; kimi neşeli, kimi depresif, kimi çekingen, kimi girişken.... Liste bu şekilde uzar gider. Ayrıca herkesin zaman zaman farklı ruh halleri de olabilir.
Benim inandığım şudur: doğuşta herkesin kulvarı belirlenmiştir ve azığı yanına verilmiştir. Bize düşen bu kulvarda eldeki azıkla ne kadar yol alabildiğimizdir. Yoksa farklı yol ve yönlerdeki farklı kulvarda, değişik azıklarla yola çıkmışlarla yarışmak değil. Hayatta gerçekten başarılı olan kişi hergün kendini bir adım ileri götürebilendir.
Güneşli bir pazar  (umarım Sakarya'da da böyledir) daha keyifli bir güne uyanmış olduğunu ümid ediyorum.
Sevgi ile...
PRIMUM NON NOCERE

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #14 : 04 Kasım 2012, 13:13:24 »
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam
hakikattende güne güzel başladım kız arkadaşım kahvaltıya geldi beraber kahvaltı yaptık peşinden yazdıklarınızı okudum birazdan da kukrilerle budanan incir dallarını kesmeye çıkıcam :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #15 : 04 Kasım 2012, 17:35:08 »
Sevgili Ali Rıza,
Bazı akılların rahatsız olmaya eğilimli olduğu bir gerçek, bence güzel bir durum. Zira sanat bu sayede var. Bu durumun sıklıkla mevsim değişiklikleri ile eş zamanlı akutlaştığı da. Bir sürü açıklama yapılmış bu durum için, en sık yakıştırılan kimyasal dengesizlikler. Ben hiç birine itibar etmiyorum. Ama deneyip gördüğüm bir şey var. Düşünübiliyorsak (ki göründüğü kadarı sende bu konuda bir sıkıntı yok)çözebiliriz, kontrol edebiliriz. Bir metod kendi turnusol kağıtlarımızı tariflemek. Kişisel öncelikleri, değerleri (bir kısım olabildiğince bağımsız) kriterlere bağlamak. Benim kriterlerim (örnek vermek için söylüyorum) Huzur bulmak ve Öğrenmek. Bu koşulları sağlayan durumlara olumlu yaklaşırım. Ruh halimiz, hava durumu, mevsim geçişleri, aşk hayatımız, vs, vs, vs bu tepkilerimizi, algımızı farklılaştırabilir ancak aslında durum tüm bu koşullardan bağımsızdır. Bu arada tek değerler bunlar değil, aile, ulus, ülke, insan, canlı, cansıza olan bağlılık ve/veya saygı, sevg, takip edebilir... Eğer düzen ve temel kararlarımızı kendimize biçtiğimiz hedeflere göre değerlendirebilecek sağduyuyu yakalarsak, durumlar ve olaylar karşısındaki tepkilerimiz duygularımız (dikkat duygularımız dedim hislerimiz değil) tarafından daha az bulandırılır. His konusu ayrı ve karışık zaten tartışabilecek kadar hakim olamadım henüz ;). Güzel günün tadını çıkarmak, b.ktan günün verimliliğini arttırmak, sevmek, durumunun değerini idrak etmek, fayda yaratmak ve bir kaç şey daha. Her gün en az biri için fırsat var. Zaten bu da o günü değerli yapmaya yeter.
Esen kal.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

ali rıza

• 1066
« Yanıtla #16 : 04 Kasım 2012, 18:20:27 »
ne yalan söyliyim murat abi ilk başta azıcık karışık gibi gelse de dikkat verince anlatmak istediklerini çok iyi anladım çok teşekkür ederim
sanırım benim problemim ruhsal olarak çabuk olgunlaşıp fiziksel olarak geç ergenliğe girmemden kaynaklanıyor :D

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #17 : 04 Kasım 2012, 19:20:35 »
Gavurcan var mı, bilmiyorum, ama. égood things come in small packages" diye bir lafları vardır. Pek severim.
Bu arada yazı dilim konusunda haklısın. Eh naapalım, zaten bir kaç tahta eksik, kalanlar da asıl yerinde değil. Bu birazda hocalık alışkanlığı. Bilgimi seve seve paylaşırım ama karşımdakinden de anlamak için çaba gösterecek kadar değer vermesini ve/veya özen göstermesini beklerim.
Bir de ilginç bir saptama dile getireyim. genellikle olduğumuzu, aştığımızı, becerdiğimizi sandığımız başlıklarda geri kalırız. Oysa geride olduğumuzu, beceremediğimizi, bilmediğimizi düşündüğümüz konularda ise sürekli ilerlemeye çalışırız. Sen sen ol durmaya meyletme, durunca geri kalıyoruz, arkadan gelen gençler çok sağlam  ;)
Sevgiler,
İyi haftalar,

« Yanıtla #18 : 05 Kasım 2012, 01:19:13 »
arkadan gelen gençler çok sağlam  ;)
Sırf merakımdan soryorum, ne bakımdan ?

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #19 : 05 Kasım 2012, 02:00:50 »
arkadan gelen gençler çok sağlam  ;)
Sırf merakımdan soryorum, ne bakımdan ?
Öncelikle fiziksel olarak gençlik kaynaklı bir avantajları var. Bizden çok daha çeşitli durum ve olayla (içinde bulunduğumuz dönem ve iletişim avantajı kombinasyonu ile) çok daha erken yaşlarda tanışıp algıladılar. Onlar için sağlıksız erken olmuş olsa da bizim neslimizin büyüklerin tepkisini sorguladıkları ve sosyal çevreye uyum sağlama-baş kaldırma ikilemi yaşadığı dönemde onlar gelecekleri için kaygı duymaya başladılar. Genel olarak güvenli bir dünyaya doğup kaygan zemine sonradan uyum sağlamaya çalışan melezler değiller, direk kokuşmuşluğu soludular ilk nefeslerinde.
Bu arada, tabii ki bir iki ;) önemli eksikleri var (ikiside tv, internet vb medya kaynaklı) öykündükleri yüksekliklerin anlamlılığını, gerçekliğini (veya değilliğini) pek sorgulamıyorlar, bilgi ve tecrübenin değerini küçümsüyorlar ama önlerine o dünyayı koyan (sen ben değilse bile yine biziz) bilgiyi bu kadar erişilebilir kılıp, sulandıran, kıymetsizleştiren de sistem. Aynı sistem henüz hiç görmediğim ve belki de tanımamış olacağım sizinle (ki bu benim açımdan iyi şans) fikir alış verişi yapmamı sağlıyor.
Not: Sanırım BSF'unu özel yapan gelişimin faydası ile geleneğin değerini aynı potada eritebilmesi.