Bıçak Sanatı - Forum

etli ekmek

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
etli ekmek
« : 02 Kasım 2012, 15:30:03 »


Malzemeler:
1 kilo un
42 grlik bir tane yas maya
1 su bardagı süt
yeterince su
1 yemek kaşığı tuz
yoğururken eli batırmak icin sıvı yağ

Etli harcı için
1 kilo dana eti (orta yagli)
2 tane kurusogan
2 tane ortaboy domates
3 tane yesil acisivribiber
yarim demet maydonoz
tuz
2,3 yemek kasigi kadar sivi yag
Üzerine sürmek icin 1 tane yumurta

Hazırlanışı:
Hamur icin süt ilitilir maya icinde eritilir üzerine unu tuzu ve yine yogurarak yeterince ilik suyu katilarak kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur yapilir bir kenarda dinlendirilir mayalanmasi icin.bu sirada eti kus gözü iriliginde dogranir,rondoya kurusogan soyulur kesilip konur,domates sivribiber maydonozda eklenip cok iri olmayacak sekilde rondodan gecirilir ve etin üzerine eklenir daha sonra yeterince tuzu ve siviyagida eklendikten sonra iyice karistirilir hamurun mayasi gelene dek buzdolabinda bekletilir.mayasi gelen hamur yumruk büyüklügünde bezelere ayrilir( bu arada elimizi siviyaga batirarak bu islemleri yapiyoruz) bu bezeler elde uzunlamasina genisletilir ve ortasina etli harc yayilir daha sonra kenarlari ice kivrilarak yagli kagit serilmis tepsiye hafif uzatarak yerlestirilir bir tepsi 3 pide aliyor ona göre aralikli yerlestirilir daha sonra kenarlarina bir yumurtayi catalla cirptiktan sonra fircayla sürülür ve önceden isittigimiz yüksek hararetli isida ortalama 250 decede kenarlari kizarana dek pisirilir.cikinca sicak sicak maydonoz ve sogan salatasi esliginde ve tabikide ayransiz olmaz servis edilir.
Afiyet olsun…

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2012, 15:33:07 »
offffff.

karnım açlıktan guruldarken bunu yapmıyacaktınız...
ben yemeğe gidiyorum...


...

bu arada yemekleri yaparken, hazırlarken keserken hangi bıçakları kullanırız, konular ilave fotolar istiyor Fatma hanım


...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

EDC-Cancan

  • ***
  • 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2012, 15:37:10 »
offffff.

karnım açlıktan guruldarken bunu yapmıyacaktınız...
ben yemeğe gidiyorum...


...

bu arada yemekleri yaparken, hazırlarken keserken hangi bıçakları kullanırız, konular ilave fotolar istiyor Fatma hanım


...

Mehmet abi Doğu Kışla - Real girişinde Konyalı Etli Ekmekçi var....
Tavsiye edilir...


Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #3 : 02 Kasım 2012, 15:44:39 »


bu görselden sonra oraya kadar dayanamam, nasip...


...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #4 : 02 Kasım 2012, 15:58:08 »
etli ekmeği giresunda satan yer yok  :) ayda yılda bir evde kendimiz yapıyoruz tabi bütün komşularla beraber :)

LCLegend

  • Şafak Karslıoğlu
  • ***
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #5 : 02 Kasım 2012, 19:31:05 »
Herşey iyi hoş da arkadaşlar etli ekmeğin hası  kuzu eti ile yapılır. Hele bir de bıçak arası olursa tadından yenmez!
PRIMUM NON NOCERE

Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2012, 19:33:54 »
Herşey iyi hoş da arkadaşlar etli ekmeğin hası  kuzu eti ile yapılır. Hele bir de bıçak arası olursa tadından yenmez!
Aynen katılıyorum.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: etli ekmek
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2012, 19:45:05 »
Herşey iyi hoş da arkadaşlar etli ekmeğin hası  kuzu eti ile yapılır. Hele bir de bıçak arası olursa tadından yenmez!
Aynen katılıyorum.


Hele bir de incecik hamuru ile süper olur. Konya'nın en sevdiğim yemeği.