
Malzemeler:
1 kilo un
42 grlik bir tane yas maya
1 su bardagı süt
yeterince su
1 yemek kaşığı tuz
yoğururken eli batırmak icin sıvı yağ
Etli harcı için
1 kilo dana eti (orta yagli)
2 tane kurusogan
2 tane ortaboy domates
3 tane yesil acisivribiber
yarim demet maydonoz
tuz
2,3 yemek kasigi kadar sivi yag
Üzerine sürmek icin 1 tane yumurta
Hazırlanışı:
Hamur icin süt ilitilir maya icinde eritilir üzerine unu tuzu ve yine yogurarak yeterince ilik suyu katilarak kulak memesi yumusakliginda ele yapismayan bir hamur yapilir bir kenarda dinlendirilir mayalanmasi icin.bu sirada eti kus gözü iriliginde dogranir,rondoya kurusogan soyulur kesilip konur,domates sivribiber maydonozda eklenip cok iri olmayacak sekilde rondodan gecirilir ve etin üzerine eklenir daha sonra yeterince tuzu ve siviyagida eklendikten sonra iyice karistirilir hamurun mayasi gelene dek buzdolabinda bekletilir.mayasi gelen hamur yumruk büyüklügünde bezelere ayrilir( bu arada elimizi siviyaga batirarak bu islemleri yapiyoruz) bu bezeler elde uzunlamasina genisletilir ve ortasina etli harc yayilir daha sonra kenarlari ice kivrilarak yagli kagit serilmis tepsiye hafif uzatarak yerlestirilir bir tepsi 3 pide aliyor ona göre aralikli yerlestirilir daha sonra kenarlarina bir yumurtayi catalla cirptiktan sonra fircayla sürülür ve önceden isittigimiz yüksek hararetli isida ortalama 250 decede kenarlari kizarana dek pisirilir.cikinca sicak sicak maydonoz ve sogan salatasi esliginde ve tabikide ayransiz olmaz servis edilir.
Afiyet olsun…