Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
×
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet
siron
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
2
3
Sonraki Sayfa
Aşağı git
siron
40 Yanıt
8070 Gösterim
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
siron
«
:
30 Ekim 2012, 20:10:33 »
4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile yufka şeklinde açın. Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın.
Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları 2?şer cm eninde kesin. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz hamurları yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin.
Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin. Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin. 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kayıtlı
merttt9
1419
Meslek: Tekstil
Yer: Bursa
Ynt: siron
«
Yanıtla #1 :
30 Ekim 2012, 20:55:05 »
bunun tadı ye ye doyamazsın o kadar güzel olur,bende artvinliyim yöre yemeklerimiz güzeldir
un,yoğurt,sarımsak,tereyağı işte lezzetin sırrı,bizim artvinde sinor diyorlar,bunu mutlaka yapın
sağol
«
Son Düzenleme: 30 Ekim 2012, 21:00:01 Gönderen: merttt9
»
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #2 :
30 Ekim 2012, 21:02:39 »
Ben bunu hazır yufka ile içi kıymalı harç ile yapmıştım. O şekilde de fena olmuyor ama. Elle açılmış yufkanın tadı başka oluyor.
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #3 :
30 Ekim 2012, 21:17:10 »
ahhh bide kilo yapmasaa
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #4 :
30 Ekim 2012, 21:19:37 »
Kilo almaktan korkarsak yemek yiyemeyiz
Şakası bir yana ölçülü yemekte fayda var tabi.
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #5 :
30 Ekim 2012, 21:24:26 »
bu yemeği ölçülü yiyebileni görmedim henüz
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #6 :
30 Ekim 2012, 21:26:54 »
O zaman yiyenlerin sağlığı için az pişirin
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #7 :
30 Ekim 2012, 21:29:48 »
az pişirincede adım cimriye çıkıyo
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #8 :
30 Ekim 2012, 21:37:00 »
Vallaha sevdiğim bir yemeği az pişirseler ve doymaz isem öyle bir sataşırımki cimrilik az kalır. Ama kardeşim siz yinede az pişirin. Hem öyle daha tatlı olur.
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #9 :
30 Ekim 2012, 21:44:34 »
az pişirdiğimde ardımdan yapılacak dedikoduları düşünmek bile korkutuyo insanı
bide bu siron gümüşhane yöresinin yemeği bizde fazla tüketilen bi yemek değil arada bir değişik tatlar insana güzel geliyor
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #10 :
30 Ekim 2012, 21:47:17 »
Yiyene afiyet olsun. İnşallah bir gün bize de yemek nasip olur. Eşimi de alıp bir gün Karadeniz turu yapacağım İnşallah.
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #11 :
30 Ekim 2012, 21:53:08 »
inşallah karadeniz insanıyla doğasıyla gezilip görünecek güzel bir yerdir (reklam)
Kayıtlı
Soytürk Dönmez
4198
Meslek: Dövme Bıçak
Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: siron
«
Yanıtla #12 :
31 Ekim 2012, 00:27:35 »
Eee bu yemeğin eti nerde
Kayıtlı
http://soyturkdonmez.blogspot.com/
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #13 :
31 Ekim 2012, 00:28:57 »
Bunda et yok
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #14 :
31 Ekim 2012, 00:55:02 »
bunun kıymalısı oluyo yufkanın arasına kıyma konabiliyo
Kayıtlı
Salim Türk
6976
1976
Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
«
Yanıtla #15 :
31 Ekim 2012, 01:36:38 »
İşte kıymalı olunca ona yalancı mantı diyorlar
Kayıtlı
fatma82
159
Fatma Daban
Meslek: tekstil
Yer: Giresun
Ynt: siron
«
Yanıtla #16 :
31 Ekim 2012, 01:49:09 »
valla ne derlerse desinler ben yerim
Kayıtlı
BAM_35
589
Murat ARIKUT
Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
Yer: İzmir, Konak
Ynt: siron
«
Yanıtla #17 :
31 Ekim 2012, 02:30:15 »
Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 31 Ekim 2012, 00:27:35
Eee bu yemeğin eti nerde
İçinde, yedikten sonra (özellikle 30 üzeri erkeklere) eti karın bölgesinde, löp ve löp olarak görebilirsin
Kayıtlı
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir
merttt9
1419
Meslek: Tekstil
Yer: Bursa
Ynt: siron
«
Yanıtla #18 :
31 Ekim 2012, 02:51:50 »
syn fatma
sizin ikiz erkek kardeşiniz varmı,varsa bıçak sanatına ilgisi varmı
Kayıtlı
YAŞAR PEHLİVAN
362
Meslek: memur
Yer: sakarya
Ynt: siron
«
Yanıtla #19 :
31 Ekim 2012, 08:01:49 »
Efendim, Hendek ve Sakarya yöresinde buna silori diyorlar.
Kayıtlı
Yazdır
[
1
]
2
3
Sonraki Sayfa
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı
Genel Muhabbet
siron