Bıçak Sanatı - Forum

siron

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
siron
« : 30 Ekim 2012, 20:10:33 »


4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile yufka şeklinde açın. Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın.

Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları 2?şer cm eninde kesin. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz hamurları yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin.

Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin. Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin. 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.


merttt9

  • ***
  • 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: siron
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2012, 20:55:05 »
bunun tadı ye ye doyamazsın o kadar güzel olur,bende artvinliyim yöre yemeklerimiz güzeldir
un,yoğurt,sarımsak,tereyağı işte lezzetin sırrı,bizim artvinde sinor diyorlar,bunu mutlaka yapın
sağol
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2012, 21:00:01 Gönderen: merttt9 »

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2012, 21:02:39 »
Ben bunu hazır yufka ile içi kıymalı harç ile yapmıştım. O şekilde de fena olmuyor ama. Elle açılmış yufkanın tadı başka oluyor.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2012, 21:17:10 »
ahhh bide kilo yapmasaa :(

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2012, 21:19:37 »
Kilo almaktan korkarsak yemek yiyemeyiz :) Şakası bir yana ölçülü yemekte fayda var tabi.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2012, 21:24:26 »
 :) bu yemeği ölçülü yiyebileni görmedim henüz  :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2012, 21:26:54 »
O zaman yiyenlerin sağlığı için az pişirin :)

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2012, 21:29:48 »
az pişirincede adım cimriye çıkıyo :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2012, 21:37:00 »
Vallaha sevdiğim bir yemeği az pişirseler ve doymaz isem öyle bir sataşırımki cimrilik az kalır. Ama kardeşim siz yinede az pişirin. Hem öyle daha tatlı olur.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2012, 21:44:34 »
az pişirdiğimde ardımdan yapılacak dedikoduları düşünmek bile korkutuyo insanı  :)  bide bu siron gümüşhane yöresinin yemeği bizde fazla tüketilen bi yemek değil arada bir değişik tatlar insana güzel geliyor

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2012, 21:47:17 »
Yiyene afiyet olsun. İnşallah bir gün bize de yemek nasip olur. Eşimi de alıp bir gün Karadeniz turu yapacağım İnşallah.

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2012, 21:53:08 »
inşallah karadeniz insanıyla doğasıyla gezilip görünecek güzel bir yerdir (reklam)  :)

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: siron
« Yanıtla #12 : 31 Ekim 2012, 00:27:35 »


   Eee bu yemeğin eti nerde   ???

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #13 : 31 Ekim 2012, 00:28:57 »
Bunda et yok :)

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #14 : 31 Ekim 2012, 00:55:02 »
bunun kıymalısı oluyo yufkanın arasına kıyma konabiliyo :)

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: siron
« Yanıtla #15 : 31 Ekim 2012, 01:36:38 »
İşte kıymalı olunca ona yalancı mantı diyorlar

fatma82

  • ***
  • 159
  • Fatma Daban
  • Meslek: tekstil
  • Yer: Giresun
Ynt: siron
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2012, 01:49:09 »
valla ne derlerse desinler ben yerim  :)

BAM_35

  • ***
  • 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: siron
« Yanıtla #17 : 31 Ekim 2012, 02:30:15 »


   Eee bu yemeğin eti nerde   ???
İçinde, yedikten sonra (özellikle 30 üzeri erkeklere) eti karın bölgesinde, löp ve löp olarak görebilirsin :D
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

merttt9

  • ***
  • 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: siron
« Yanıtla #18 : 31 Ekim 2012, 02:51:50 »
syn fatma
sizin ikiz erkek kardeşiniz varmı,varsa bıçak sanatına ilgisi varmı

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: siron
« Yanıtla #19 : 31 Ekim 2012, 08:01:49 »
Efendim, Hendek ve Sakarya yöresinde buna silori diyorlar.