Bıçak Sanatı - Forum

İzlenesi bir film.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
İzlenesi bir film.
« : 29 Ekim 2012, 22:30:16 »
Merhaba bugün sizlere izlediğim bir filmi paylaşmak istedim.
Filmi izledikten sonra Japonlara olan saygım ve katanaya olan aşkım arttı.
İzlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum ve izleyebileceğiniz bir link veriyorum.
Filmin adı Son Samuray.
http://hdfilmizle.net/son-samuray-izle.html?postTabs=4izle
Ve bu film sonunda var olan katana yapma isteğimde arttı ve şu sıralar fazla vaktim olduğu için çelik tedarik ettikten hemen sonra başlamaya karar verdim.
Çelik önerileriniz nedir? Elinizde var mı? Temin edebileceğim bildiğiniz biri var mı?  Katana hakkında önerileriniz nedir?
Yorum yaparsanız sevinirim. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Ynt: İzlenesi bir film.
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2012, 23:24:11 »
Emrah arkadaşımızın zamanında açtığı bir konudan yararlanabilirsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/kilic-yapmak-istiyorum-lutfen-yardim/

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2012, 23:33:23 »
Emrah arkadaşımızın zamanında açtığı bir konudan yararlanabilirsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/kilic-yapmak-istiyorum-lutfen-yardim/

Evet o konuyu okumuştum. Şuan katana yapmak için kendimi hazır görmüyorum bunun için çok yol katetmem gerek biliyorum ama bir yerden de başlamak istiyorum.En azından tecrübe edinmek için.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2012, 00:11:06 »
sertaç ılk önce elındekı malzemeye tam olarak hakım olmalısın. bu denemen buyuk olasılıkla  bu işlerden soğutacaktır. ılk önce ufak veya normal boyuttakı bıçaklarda işlemleri tam olarak yapabıldığıne emın ol. ondan sonra hala ıstıyorsan devam edersın.  tamam yaptın dıyelım profılı ısıl ışlem sorun. olacak  ;)  yanı  yaptığın işe göre ekıpman gereklı. ben bıle daha buyuk bıçaklar, ufak kılıçlar  yapabılmek ıçın   ısıl işlem fırınımı+ sogutma sıvısını koyacağım kabı yenıden yaptım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2012, 01:14:20 »
sertaç ılk önce elındekı malzemeye tam olarak hakım olmalısın. bu denemen buyuk olasılıkla  bu işlerden soğutacaktır. ılk önce ufak veya normal boyuttakı bıçaklarda işlemleri tam olarak yapabıldığıne emın ol. ondan sonra hala ıstıyorsan devam edersın.  tamam yaptın dıyelım profılı ısıl ışlem sorun. olacak  ;)  yanı  yaptığın işe göre ekıpman gereklı. ben bıle daha buyuk bıçaklar, ufak kılıçlar  yapabılmek ıçın   ısıl işlem fırınımı+ sogutma sıvısını koyacağım kabı yenıden yaptım..

Bu yorumunu dikkate alacağım abi. Bana da çok mantıklı gelmiyor ama çok istiyorum bi katanam olsun :). Ufak işlerede devam ediyorum bu arada ancak sana attığım mesajdaki gibi çelik sıkıntım var.  :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2012, 10:20:13 »
Bu bendeki sorun belki, ancak hala cesaret edemiyorum  :D
Şaka bir yana elimde başarısız tanto girişimleri biriktikçe biraz daha uzununu yapmak bana mantıklı gelmiyor. 3-5 tane başarılı tanto yapabilirsem bir wakizashi'ye belki cesaret ederim. 2-3 tane wakizashi sonunda katanaya girişirim... Kılıç uzadıkça uzunluğunun karesiyle bela artıyor... 10 santimlik bir namlu için 2 saat perdah işi 100 santime gelince 20 saat olmuyor 200 oluyor  :-\...

Kipmen Sanat web sitesi

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2012, 10:54:30 »
Bu bendeki sorun belki, ancak hala cesaret edemiyorum  :D
Şaka bir yana elimde başarısız tanto girişimleri biriktikçe biraz daha uzununu yapmak bana mantıklı gelmiyor. 3-5 tane başarılı tanto yapabilirsem bir wakizashi'ye belki cesaret ederim. 2-3 tane wakizashi sonunda katanaya girişirim... Kılıç uzadıkça uzunluğunun karesiyle bela artıyor... 10 santimlik bir namlu için 2 saat perdah işi 100 santime gelince 20 saat olmuyor 200 oluyor  :-\...

En iyisi gidip bi katana almak mı diyorsun hocam?  :D

« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2012, 18:50:23 »
En iyisi bence katanaya yapmayı gözüne kestirmek yerine, işi biraz daha geliştirip epeyce bilgi ve el alışkanlığı kazanmak.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2012, 18:55:10 »
En iyisi bence katanaya yapmayı gözüne kestirmek yerine, işi biraz daha geliştirip epeyce bilgi ve el alışkanlığı kazanmak.

Doğru söze ne denir hocam.  :)

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2013, 10:33:28 »
o filmi 8 defa izledim ben  :) ozellikle cocuklara saygi ve disiplini ogretmek icin izletilebilir.izlemeyen yoktur tahminimce
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2013, 18:29:37 »
o filmi 8 defa izledim ben  :) ozellikle cocuklara saygi ve disiplini ogretmek icin izletilebilir.izlemeyen yoktur tahminimce

Bende bi o kadar izlemişimdir.Japonlar gerçekten saygı duyulası insanlar.

sururi

• 67
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2013, 05:23:55 »
bizim tarihimiz karakterimiz onlardan dahami asagida?
biz neden yapamiyoruz soyle bir film?
yeni nesil kendi gecmisini bilmezse ne yapar?
o filmde bizden farkli birtek sey yaptiklari goruluyor.....onuda kukla kral ne kadar guzel acikliyor...ne olursa olsun samuraylar bizim gecmisimiz diyor ve kabul ediyor,tarihiyle baristiriyor kendi medeniyetini tekrar.
bizim yapamadigimiz ve galibada hicbir zaman yapamayacagimiz birsey.....

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2013, 10:36:11 »
bizim tarihimiz karakterimiz onlardan dahami asagida?
biz neden yapamiyoruz soyle bir film?
yeni nesil kendi gecmisini bilmezse ne yapar?
o filmde bizden farkli birtek sey yaptiklari goruluyor.....onuda kukla kral ne kadar guzel acikliyor...ne olursa olsun samuraylar bizim gecmisimiz diyor ve kabul ediyor,tarihiyle baristiriyor kendi medeniyetini tekrar.
bizim yapamadigimiz ve galibada hicbir zaman yapamayacagimiz birsey.....

Toplumca yozlaşmışız.Benliklerimizi unutup tam anlamıyla batılılaşmışız.Japonyada daha küçük yaşta ki çocuklara Hiroşimadaki gibi olayların belgesellerinin izletildiğini duymuştum.Bizde neden böyle şeyler yok? Belki bir gün bizde yaparız öyle bir film..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2013, 11:23:33 »
Bu konu siyasi tartışmaya gitmesin diye fazla dalmamaya çalışarak söyleyeyim.

Muhafazakarlık da modernlik de körü körüne olmazsa ve her insan bunlardan ikisine de sahip olur ve ikisini bir arada ve dengede yaşatmayı becerirse bence o zaman işte güzel şeyler olabilir.

Japon, geçmişine en az atası kadar çalışkan, disiplinli ve ahlaklı giderek eskiden yapılanı aratmayarak sahip çıkıyor. Yoksa daha başarılarımızı çalışkanlığa, kendimizi geliştirmeye, zamanının yüksek teknolojisine borçlu olduğumuzu idrak etmeden, sadece biz şuyuz biz buyuz diye böbürlenmekle yetinirsek; koşulların sürekli değiştiği dünyada nal toplarız.

Söz konusu Japonlar, varlıklarını sürdürmenin yolunun diğer süper devletlerin yolunu izlemek olduğunu, onlar gibi güçlü olmak ve oyunu oynamak gerektiğini öğrenmişlerdi. Ben de geçenlerde tesadüfen ve biraz da yapacak daha iyi bir işim olmadığından Japon-Rus savaşlarını okumuştum. Rusların sıcak denizlere çıkmasını önlemek için yapılan savaşlar bunlar.

Japon-Rus Savaşları: http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Japanese_War

Bu savaşlar arasından Sarı Deniz Savaşı sıradışılığından dolayı dikkatimi çekmişti: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Yellow_Sea Birisi 4000 metreye kadar, öteki 6000 metreye kadar iş gören mesafe ölçerlerle donatılmış olan iki güç birbirini 8 mil (14 km) mesafeden vurmuşlar.

Adamların tarihinde kılıçtan fazlası var...
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2013, 11:25:55 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

sururi

• 67
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2013, 13:34:30 »
baba
buyuksun  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #15 : 06 Ocak 2013, 13:53:28 »
Büyükler daha iyi bilir. Eskiden "Japon eşittir tapon" diye bir laf vardı. Sanırım bir zamanlar Japonlar ucuz ve kalitesiz taklitler üretiyorlardı. Herhalde o zamanlar birileri katanadan, Japon ustalardan bahsetse fazla umursamazdık. Şimdi ise Sony'nin, Honda'nın kalitesini bilince katananın da aynı şekilde kaliteli olmasını beklemek zor olmuyor. Tabi Amerikalılara da teşekkür etmek lazım; savaşlarını rasyonalize etmek için Japonları öcü, korkulacak bir düşman gibi göstermeye çalıştılar. Halbuki ölümden korkmayan onurlu savaşçılar diye gösterince insanlar saygı duydu. Özellikle de Türkler.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #16 : 06 Ocak 2013, 14:13:38 »
Benlikleriyle tüm dünyaya örnek olabilecek davranışlar sergilemişler.Samurayın anlamının hizmet etmek olduğunu da belirtmek isterim.

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2013, 14:28:44 »
Tek bir filmle ya da bir iki insanın davranışı ile bir toplumu tanımak anlamak elbetteki mümkün değil.

Mesela kimine göre Japonlar yunusları katleden cani insanlar evet yunus yiyorlar, tabi günümüzün seri üretim hayvan kesen fabrikaları (bu yanlşı ya da doğru demiyorum) var ama sanırım yunuslar akıllı ve sempatik canlılar olduğu için yapılan canilik oluyor.

Yakın geçmişte yaptıkları yüzünden hemen her sene Japon yetkilileri özür diliyor (genelde Koreden ve Çinden) tabi bu hem geçmişte ne kadar insanlıktan çıkabildiklerinin hem de günmümüzde ne kadar insaniyetli olabildiklerinin bir göstergesi.

... Halbuki ölümden korkmayan onurlu savaşçılar diye gösterince insanlar saygı duydu. Özellikle de Türkler.
Sanırım 3 toplumda bu anane var Japonlar, Vikingler (Eski Iskandinavlar) ve Türkler (Diger Islam toplumlarında ve Islam oncesi Turklerde durum nedir bilemiyorum). Bu davranıslarını kendimize yakın buldugumuz icin onları kendimize yakın hissetme durumu sanırım.