Bıçak Sanatı - Forum

Forum Dostluğu

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Forum Dostluğu
« : 20 Ekim 2012, 17:59:01 »
Sevgili Dostlar,
Bu hitabı bilerek ve kalben inanarak kullandım. Forumun uzun süreli üyesi değilim ancak dahil olduğum andan itibaren iyi bir okuyucu olmaya çalıştım. Yeni mesajları, bilgilendirmeye yönelik eski sayfaları hep keyifle okudum. Söze karışmadım çünki bir meydanda söz söylemek için söylenecek sözü olması gereğine inanırım. Şu aşamada sadece takip etmek bile bana büyük keyif veriyor. Forumda gezinirken buradaki insanların nasıl sıcak, samimi bir ortam oluşturduklarını gördüm. Adeta herkes kırk yıllık dost, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor, elindekini ve en önemlisi bilgi ve tecrübesini paylaşıyor.  Her ne kadar bir çoğunuz için meçhulsem de sizleri ben çok yakın dostlarım gibi görmeye başladım. Bu hislerle "Sevgili Dostlar" diye lafa girdim.
Geçtiğimiz günlerde bir toplantı için Antalya'ya yolum düştü. Gitmeden Sefa Ustayı arayıp geleceğimi ve tanışmak istediğimi söyledim. Eksik olmasın hüsn-ü kabul gösterdi. Cuma günü akşam üzeri evine gittim. Yukarıda bahsettiğim hisleri bu sefer canlı yaşama şansım oldu. Hiç yabancılık çekmeden adeta uzun süredir görüşmediğim çok eski bir dostumun evinde gibi hissettim kendimi. Konu tabii bıçak ve Sefa Usta olunca kılıçlardı. El emeği göz nuru sanat eserleri teker teker masanın üzerine gelmeye başladı. Her birini elime almak, okşama nasıl bir keyifti, anlatamam. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Kalkmak için izin istediğimde yenge hanımın sofra hazırladığını öğrendim ve nazik davetini reddetmem mümkün değildi. Sözün kısası Ustam ve eşi bana inanılmaz bir göz, gönül ve ağız ziyafeti verdiler. Forum ve üyeler için beslediğim hislerimde ne kadar haklı olduğumu bir kere daha onların şahsında görmüş oldum.
Bundan sonra gerek yaşadığım şehir olan İstanbul'da, gerek diğer şehirlerde dostlarla görüşmek arzu ederim. Ne de olsa yaş icabı yolun yarısını bir hayli geçtik, sanal ilişkilerden daha çok gerçek yüzyüze görüşmeler bizim için daha doyurucu oluyor.
Bu güzel ortamı hazırlayan herkese, emeği geçenlere en samimi teşekkürlerimi ve kalp dolusu sevgilerimi sunuyorum.
Şafak Karslıoğlu
PRIMUM NON NOCERE

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Forum Dostluğu
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2012, 18:14:30 »
Bende sizin aracılığınızla forumdaki tüm dostlara bir kere daha teşekkür etmek isterim. Bu forumu kuran ve daha önemlisi bu kadar kaliteli olmasını sağlayan herkese çok teşekkürler. Forumdaş arkadaşların samimiyeti ve yardımları sayesinde pek çok gibi bende bıçak yapmaya çalışıyorum. İnşallah bir gün ustalarımız kadar iyi ve güzel bıçaklar yapabilirim.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 20 Ekim 2012, 18:16:40 »
safak bey bu konuda kesinlikle size katiliyorum forum ortami okadar icten ve samimi ki insanin forumdaslarini benimsememesi elde degil. gecen gun kiz arkadasim soyledi bende forumla ilgili konusurken herkesi 40 yildir taniyor gibi anlatiyormusum. dusundum cidden taniyorum yuzyuze gorusemesekte ben herkesi yakinen taniyor gibiyim oyuzden de burada olmak cok hosuma gidiyor birseyler uretemesemde yapilanlari gormekten, 'bir gun benimde boyle bicagim olucak' diye ic gecirmekten, bir seyler ogrenmekten cok memnum. benim gibi dusunen bircok kisi olduguna eminim onlarin adinada herkese cok tesekkur ederim umarim bir gun hepinizle tanisma firsati bulurum.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 20 Ekim 2012, 18:27:44 »
Şafak hocam forumumuz üretim yapan ustalarım,çok kaliteli kolleksiyoner olan abilerim , benim gibi bıçak yapamayan ama hevesli çıraklar ve bıçaklara tutkusu olan diğer üyelerden oluşan bir ailedir ve bu ailenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2012, 18:39:46 »
hislerinizi paylaştığımı belirteyim kısaca. nette en keyif alarak zaman geçirdiğim, kendi yerimdeymiş gibi hissettiğim ender yerlerden biri oldu burası. Gerçekten de burayı hazırlayan, yaşatan tüm dostlara sayenizde teşekkür etme fırsatı bulmuş oldum ben de böylece. size de bu yüzden teşekkür ederim ayrıca... hepiniz sağolun...
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 20 Ekim 2012, 18:55:00 »
bır vesile ile görüşmüş olup uzun yıllar sonunda bu platformda yıne bırlıkte  olmak  veya  birbirimizi hiç görmesekte   aynı duyguları hıssetmek tuhaf tarıfsız bır duygu  Şafak abi..

senın bu forumda olman  işin doğrusu   benım için çok büyük bir süpriz oldu  :)

Arkadaşlar Şafak abi  benım doktorumdur.  en zor dönemlerimde bana  gerek mesleği icabı , gerek bır abi gibi yardımını esırgemedi.  ve o günleri atlatmama yardımcı olan   kişidir.

tekrar hoşgeldin   ^-^

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #6 : 20 Ekim 2012, 19:18:25 »
Şafak Bey sağolsun, güzel bir akşamı bizimle paylaştı. Gerçekten de kırk yıllık dostlar gibiydik, sohbet bitmedi ama ne yazık ki zaman bitti. Daha geniş zamanlarda ve daha uzun sohbetlerde tekrar görüşmekten her zaman mutluluk duyacağız. Çok memnun olduk  ^-^

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #7 : 20 Ekim 2012, 20:37:59 »
İnanıyorum ki, bir gün, bir yerde, birşeyleri sadece iyi ve doğru olduğu için yapmaya çalışanların yolu ayrılmamacasına kesişecek...
İçten sevgi ve saygıyla kurulan şeyler sadece ayakta kalmaz büyürler, serpilirler...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #8 : 20 Ekim 2012, 22:31:46 »
bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler ya hah işte orası burası forumda bulunan tüm arkadaşra teşekür eder ve dostluğa kardeşliğe atılan bu adımda bizleri bıkmadan usanmada dinleyen ve sorduğumuz soruya cevap veren belki bilmeyerek üzdüğümüz veya kırdığımız arkadaşlarda bu vesile buradan özür dilemek isterim bizi karşılarında gördükleri zaman bir kardeşi gibi  yakını gibi ağırlayan bunu felsefe edinmiş tüm forumdaşlarada  saygılar sevgiler lclegent rumuzlu arkadaşada bu konuya değindiği için ayrıca teşekür ederim...  yatağanelsanatları.com..

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #9 : 21 Ekim 2012, 00:50:44 »
 ♥ Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 21 Ekim 2012, 03:13:46 »
Bu hayatta insanı en çok tatmin eden şey paylaşmaktır,ayrıca karşınızdaki insana değer verdiğinizin en önemli göstergesidir,bu güzel duyguları bizler ile paylaştığınız için çok teşekkür ederim değerli dostum Şafak bey.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #11 : 21 Ekim 2012, 03:53:09 »
Bu forumdan Şafak abi de dahil bir kaç kişiyle tanışma fırsatım oldu.Kime ne sorsam bana en içtenlikle cevap verdiler yardımcı oldular, belki bir ortak noktadan da insanlarla kaynaşmak mümkün burada. Bu forum bir harika dostum:)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 21 Ekim 2012, 23:33:32 »
Bu forumdan Şafak abi de dahil bir kaç kişiyle tanışma fırsatım oldu.Kime ne sorsam bana en içtenlikle cevap verdiler yardımcı oldular, belki bir ortak noktadan da insanlarla kaynaşmak mümkün burada. Bu forum bir harika dostum:)

Buna bende katılıyorum fakat aramızda istisnalarda var. Bazı arkadaşlar hep almayı seviyor iş vermeye gelince tık yok malesef  :-[

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #13 : 22 Ekim 2012, 00:13:33 »
yüreğinize sağlık, yazınızla birçoğumuzun hislerine tercüman olmuşsunuz...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #14 : 22 Ekim 2012, 00:57:24 »
Bende kimseyle yüzyüze görüşmemiş olsam da hepsinin beni sorunlarımda anlayışla karşılayıp bütün bilgilerini paylaşacaklarını biliyorum. Herkese teşekkürler. :)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2012, 19:53:52 »
Şafak bey ayrıca  benim gibi sessiz izleyiciler de var  ve sizin gibi düşünüyorlar.  Teşekkürler

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2012, 21:54:20 »
Kendi duygularımı  dile getirirken umumun hissiyatına da tercüman olmuşum, ne mutlu bana. İyi günlerde yeni dostluklarla beraber olmak dileği ile.
Selam ve sevgilerimle
PRIMUM NON NOCERE