Sevgili Emre beğendine sevindim ; bıçaklara olan ilgim şimdilik kullanma ve kılıf yapmayla sınırlı, bir gün umarım ben de ufak tefek bir şeyler yapmaya başlayabilirim, çok istiyorum ama şu aralar hem zamanım hem de yerim buna müsait değil, sizlerin yapım aşamalarını heyecanlı bir romanı okur gibi takip ediyorum...

Uyarın için teşekkürler ama demekki bilmeden de olsa doğru yapıyormuşum kullanmadığım zamanlar (av dönüşü) temizliğini yapar koruyucu yağlı bir bezle hafiften üzerinden geçer ve yine kendi yaptığım odamdaki standıma yerleştiririm.sadece kullanırken kında taşırım.
kılıflarımda mutlaka yapıştırıcı kullanırım.eğer yaptığım kın bıçaktan biraz genişce ise duruma göre yanlra koruyucu şerit koymayabiliyorumda. bu kında yok mesela, deri de kalındı zaten (4 mm).
sırım meselesi en sıkıntı çektiğim konuılardan biri ; bu kullandığım renk ve ende sırım ben bulamadım, Ankara'da yine bu formdan edindiğim bir yerden biraz getirttim ama onlar da açık renk keçi derisinden ve pek de bana yaramayan bir renk olan dana derisinden sırımlardı. Ara ara duruma göre kullanıyorum. Ama genelde kendi aldığım kanat derilerden (2-2.5 mm lik) ihtiyacıma göre kesiyorum. Sıkıntılı bi durum anlayacağın. Neyse ki deri sıkıntım yok.....
Görüşmek üzere, herkese kolay gelsin....