Bıçak Sanatı - Forum

çerkez hançerine kılıf

hidayetakın

• *
  • 23
  • Meslek: Yatağan el sanatları satışı
  • Yer: Denizil Serinhisar Yatağan
Ynt: çerkez hançerine kılıf
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2011, 15:50:24 »
Mehmet Bey ne zaman isterseniz buyrun gelin. Başımızın üstünde yeriniz var. Şeref duyarız.
www.yataganelaletleri.com
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2011, 17:27:20 Gönderen: hidayetakın »

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #21 : 13 Ocak 2011, 09:42:52 »
Deri üzerine lazer ile desen çalışmalarına ait birkaç denemem kompozisyon pek iyi olmadı ama lazerin deride nasıl bir sonuç çıkaracağını görmek istedim. Fena da olmadı, güzel düzenlemelerle güzel çalışmalar çıkabilir. Tabii bana kalsa deriye elle yapılan desen çalışmalarının yerini hiç birşey tutmaz :)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #22 : 14 Ocak 2011, 15:16:31 »
çok güzel olmuş eline sağlık

« Yanıtla #23 : 14 Ocak 2011, 18:01:47 »
Murat ellerine sağlık, lazerle yüzeye kendin mi işledin yoksa lazer cnc olan bir yer mi yaptı desenleri. Aslında deri üzerinde farklı uygulamalar yapılabilir eğer öyleyse.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #24 : 22 Ocak 2011, 09:09:47 »
Sefa Hocam; bu lazer işlemeler cnc lazerde yapıldı ve dediğim gibi lazer deride neler yapabiliri görmek için böyle bir iki çalışma oldu.Benim gözlemim, en az 3 - 4 mm derilerde ve geniş yüzeylerde daha iyi performans alınabilir. Zira çalışma alanı küçülüp çalışılacak desen büyük olursa  net çizgiler olmayabiliyor...ama yine de tahminimden daha iyi sonuçlar çıkardı lazer deri üzerinde. Resimdeki deri 1.5 mm lik bir deri fena da olmadı ama daha kalın deri ile olan çalışmalar daha güzel sonuç verdi.... Ama başta da dediğim gibi deriyi döverek yapılan desen çalışmaları bana daha çok haz veriyor....

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #25 : 22 Ocak 2011, 14:04:49 »
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

scarface

« Yanıtla #26 : 20 Nisan 2011, 04:13:11 »
kılıf gerçekten çok güzel olmuş emeğinize sağlık, yalnız bu resimdeki kama bir ---çerkes hançeri-- değil.. hançer; eğimli oluksuz ve gösteriş/hediye amacıyla üretilen bir nevi süs eşyasıydı osmanlıda bildiğim kadarıyla.. nitekim çerkesler hançer değil kinjal taşırlardı (bilinen adıyla kama) oluk ve sap yapısı itibariyle bu resimdeki bıçak sadece "kama" çerkeslerle yada kinjalla bir alakası olduğunu zannetmiyorum.

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 20 Nisan 2011, 18:13:57 »
sealmlar  Kınjal   Rusça da  hançer  manasına  geliyordu  sanırım. teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 20 Nisan 2011, 19:12:49 »
Hançer Rusça bir kelime olmadığına göre o dilde kullanılan kelimenin neye karşılık geldiğine bir kere daha bakmakta fayda var.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

scarface

« Yanıtla #29 : 20 Nisan 2011, 21:59:47 »
dipnot:
"kinjal" rusça değil çerkes'çe bir kelimedir..

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #30 : 20 Nisan 2011, 22:01:35 »
Murat arkadaşım bence alçak gönüllülük faslını geçmen için zaman geldi de geçiyor bile :2up. Ben çalışmalarını çok beğeniyorum ve kesinlikle bu işi profesyonel hale getirmeni temenni ediyorum. Gerçekten güzeller. Ellerine sağlık.
Cehalet Mutluluktur...

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #31 : 21 Nisan 2011, 11:16:55 »
şimdi, ben profesyonelliğe falan geçerim de şu "hançer" , " kinjal" meselesi bi aydınlasın onu bekliyorum...  :D :D :D
Sevgili Kaan meslektaşım, beğenin için teşekkürler... işin aslına bakarsan bir zamandır yaptığım işin maliyetini kurtaracak rakamlara ufak tefek işler yapmaya başladım... Valla fena da olmuyormuş hani... hem keyif al hem üç beş ......
gerçi bazen yaptığım bir işi çok beğenenin gözlerindeki pırıltı, kelimelerindeki güzellik işin maddi tarafını birden unutturup bazen hiç birşey almadığımda oluyor... işe para girince o sanki sıradan bir alış veriş olacak gibi geliyor...
Neyse dur bakalım bunu da atlatırız herhalde.... :D :D :D

scarface

« Yanıtla #32 : 21 Nisan 2011, 21:30:54 »
yanlış anlaşılmasın tartışma çıkarmak veya birşeyler ispatlamak gibi bir niyetim yok. bıçak sanatına gönül veren herkesin bilmesi gereken bir düzeltme yaptım sadece.. bıçak yapısı itibarıyla hançer değil kama'dır.. arkadaşın -çerkes hançeri- dediği biz çerkeslerin "kinjal" dediği bu kamaların dengesi, dayanıklılığı ve kullananların mahareti hakkında kısa bir araştırma yapan herkes sadece hayranlık duyar  ;)

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #33 : 22 Nisan 2011, 10:26:40 »
yok yok , yanlış anlaşılma falan yok.... aksine , hiç anlamadığım bir konu olduğundan ilgimi de çekti.... ben "çerkez hançeri" ifadesini bana aktarıldığı için kullandım , bildiğimden değil yoksa.... küçük detaylar için teşekkürler..... :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #34 : 22 Nisan 2011, 11:25:05 »
Bir konuda tartışırken, savımızı paylaşırken gerilmemek lazım. Ne olsa susarak öğrenilmiyor, konuşmadan eksiğimiz çıkmıyor. Gerilince karşıdaki de gerilmek gerekecek bir durum var diye algılayıp o da geriliyor. Bu da insanları açık vermekten, sormaktan, iddiasını paylaşmaktan sakınır hale getiriyor.

Mesajlarım zaten çok ya, bu hızla bir gün mesaj sayım 5-10.000'e varacak, o zaman insanlar ne desem düşünmeden doğru kabul edecek diye korkuyorum. Umarım olmaz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 22 Nisan 2011, 12:13:09 »
Bir konuda tartışırken, savımızı paylaşırken gerilmemek lazım. Ne olsa susarak öğrenilmiyor, konuşmadan eksiğimiz çıkmıyor. Gerilince karşıdaki de gerilmek gerekecek bir durum var diye algılayıp o da geriliyor. Bu da insanları açık vermekten, sormaktan, iddiasını paylaşmaktan sakınır hale getiriyor.

Mesajlarım zaten çok ya, bu hızla bir gün mesaj sayım 5-10.000'e varacak, o zaman insanlar ne desem düşünmeden doğru kabul edecek diye korkuyorum. Umarım olmaz.
Sıfırdan yeni kullanıcı mı açsak acaba, harbi muhtemel bir tehlike bahsettiğin..

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #36 : 22 Nisan 2011, 13:33:56 »
Veritabanı anlamında mı söylüyorsun yoksa çok mesaj atan turbo bilge profesör görüntüsü üzerimize yapışmasın diye mi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #37 : 22 Nisan 2011, 15:23:49 »
Veritabanı anlamında mı söylüyorsun yoksa çok mesaj atan turbo bilge profesör görüntüsü üzerimize yapışmasın diye mi?
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Ustam beni güldürdün ya Allah 'ta seni güldürsün emi......
Resmen gözümden yaş geldi yaaa.
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #38 : 22 Nisan 2011, 16:39:53 »
:)) :)) :))
Aynen eylem o turbo olayından bahsediyordum  :D :D :D

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #39 : 16 Haziran 2011, 06:06:45 »
ben evet diyorum  ^-^