Bıçak Sanatı - Forum

Bora serdar kılıç av bıçağı

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: ANKARA
Bora serdar kılıç av bıçağı
« : 13 Ekim 2012, 13:46:06 »
Aşağıda linki olan bıçağın geyik boynuzlu olanını aldım,görüşlerinizi almak isterim.
https://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4926

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Bora serdar kılıç av bıçağı
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2012, 14:21:33 »
Muhterem, madem ki bıçak sende yorumlar da senden gelecek.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2012, 14:47:20 »
ömür boyu garanti.... eh en azından bir şeyi doğru yapmışlar.... :))

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2012, 18:25:26 »
hayırlı olsun bende merakla bekliyorum yorumları acaba nasılmış
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2012, 20:18:39 »
Muhterem, madem ki bıçak sende yorumlar da senden gelecek.  :)

+1 :)
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2012, 21:21:50 »
Güle güle kullan
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

tufan

• 1180
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2012, 21:33:14 »
hayırlı olsun
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2012, 00:50:16 »
Teşekkür ederim de bıçak bende diye benden ne yorumu beklenir bilemiyorum, Ben Bıçak uzmanı değilim Bu sitede bu konuda uzman arkadaşlar var diye sordum, ben bıçağı sadece namı ,geyik boynuzu yani görselliği ve namından dolayı aldım, ha bana göre kaliteli çeliği ve keskinliği mükemmel gibi görünüyor en azından fabrika yorumları böyle diyor eh fiyatıda hatırı sayılır bir fiyat olduğuna göre bi şeye benziyor demektir.
Esas olan Üstadların yorumu,
saygılarımla..

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2012, 06:39:21 »
Ahmet bey,
Üstad değilim ama değer verirseniz biraz yazalım.
Serdar Kılıç, iyi bir programcıdır. Ancak; bıçağın üzerinde Serdar Kılıç yazması hoş değil, reklamı yapılıyor gibi. Ben Serdar Kılıç reklamı mı yapıyorum? Serdar Kılıç bir "bıçak firması mıdır?"
Bıçağı nerede kullanacaksınız? İçbükey taşlama yapılmış. "Üstadlar" bu konuyu da tartışmıştı, survival bıçakta içbükey taşlama ne kadar doğru?
Sap güzel duruyor. Ancak pimleri kocaman yapılarak resmen sırıtmış...Dengesi nasıl, ağırlığı iyi mi,el yoruyor mu? Büyüklüğü yeterli mi-fazlamı? Ağız keskinliği ve bozulması nasıl? Bu tip bilgileri de siz verirseniz biz size minnettar oluruz.
Selamlar.
YUCELMORE

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2012, 08:49:23 »
Ben bıçağı yorumlarım yorumlamasına da müneccimliği CV'me yazmamak adına Bora firması ya da başka bir hayırseverin bana ulaştırdığı bir bıçağı kullanarak yorum yapmak daha hayırlı. Onun dışında fotoğraftan yapılabilecek tahlili sağda solda zaten yapmış bulunmaktayım. Tabi bu yaptığım tahliller fotoğraflardan gördüklerime dayandığından hatalara da gebe...
Namık Kemal
Instagram'da ben

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2012, 09:37:35 »
Ahmet bey,
Üstad değilim ama değer verirseniz biraz yazalım.
Serdar Kılıç, iyi bir programcıdır. Ancak; bıçağın üzerinde Serdar Kılıç yazması hoş değil, reklamı yapılıyor gibi. Ben Serdar Kılıç reklamı mı yapıyorum? Serdar Kılıç bir "bıçak firması mıdır?"
Bıçağı nerede kullanacaksınız? İçbükey taşlama yapılmış. "Üstadlar" bu konuyu da tartışmıştı, survival bıçakta içbükey taşlama ne kadar doğru?
Sap güzel duruyor. Ancak pimleri kocaman yapılarak resmen sırıtmış...Dengesi nasıl, ağırlığı iyi mi,el yoruyor mu? Büyüklüğü yeterli mi-fazlamı? Ağız keskinliği ve bozulması nasıl? Bu tip bilgileri de siz verirseniz biz size minnettar oluruz.
Selamlar.

Bıçak üzerinde survival eğitmenlerinin adının yazması sadece Boraya has bir durum değil, Ray Mears ve Bear Grylls gibi başka örnekler verilebilir. Bu bıçak bu kadar yere vurulmayı haketmiyor, sonuçta ilk yerli seri üretim bushcraft,  ilk olduğu için bazı eksikler olacaktır zamanla giderilir. Önemli olan üreticinin bunu görüp düzeltmeye çalışması, düzeltmezse asıl problem bu olur.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2012, 09:45:02 Gönderen: tamahagane »

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 14 Ekim 2012, 10:56:11 »
baştan içbükey taşlamayla amacına uygun olmayan bır ağız yapısı var . çelığı dığer malzemeler kalıtelı olabılır    ama önemlı olan nerede ne için hizmet vereceğidir..
bu iş usturayla dal kesmeye benzemiş..! 
bu arada testlerı kendınız yapabılrsınız  ağız tutuşu şu anda ıyı ise ıp testi sonrası kağıt kesme gıbı şeyler yaparak ağız dayanımının ne kadar uzun sürelı olduğunu kontrol edebılırsınız..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #12 : 14 Ekim 2012, 11:10:01 »
Bear Grylls, Ürgüp te çölde kalmış da aslanlar her an saldıracakmış ve hayatına mal olacakmış düzeyinde program yapmaktadır. Helikopterle indiği yerin yanındaki Hatice ninenin kapısını çalsa ayran veya su ikram edilir...Susuzluktan ölmez...Aç da kalmaz.. O yüzden iyi bir örnek olmamış. Ayrıca Bear ın reklamını yapmak gibi bir misyonu biz tüketiciler neden üstlenelim?
Bora Bıçak yerli üretim bir markamızdır, Bora kendi reklamını yapabilir çünkü markadır. Anlayışla karşılanır. Diğeri uygun değil.
YUCELMORE

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2012, 11:24:35 »
Bear Grylls, Ürgüp te çölde kalmış da aslanlar her an saldıracakmış ve hayatına mal olacakmış düzeyinde program yapmaktadır. Helikopterle indiği yerin yanındaki Hatice ninenin kapısını çalsa ayran veya su ikram edilir...Susuzluktan ölmez...Aç da kalmaz.. O yüzden iyi bir örnek olmamış. Ayrıca Bear ın reklamını yapmak gibi bir misyonu biz tüketiciler neden üstlenelim?
Bora Bıçak yerli üretim bir markamızdır, Bora kendi reklamını yapabilir çünkü markadır. Anlayışla karşılanır. Diğeri uygun değil.

Bear Grylls iş ahlakı ayrı bir konu, ticari taktik olarak Gerber firmasının bıçaklarına Bear Grylls yazması ayrı bir konu. Serdar kılıç, Ray Mears yolunda; kendi eğitim kursları da var, tv programında kullandığı ürünlerin satışını yapacağı web sitesi hazırlıyor. Boranın Serdar Kılıç modeli de bu proje kapsamında üretilmiş.

« Yanıtla #14 : 14 Ekim 2012, 11:30:11 »
Dünyada da bir markanın belli bir ürününe ünlü bir ismin kullanıldığı görülmemiş bir şey değil. Ben konunun o tarafını yadırgamıyorum. Tek yadırgadığım bıçağın üstlendiği misyonla formunun birbiriyle uyuşmaması. Kendi kendime düşünüyorum, bu amaçla yapılan bir bıçağın ağız formu neden böyle olur diye, bir yanıt bulamıyorum doğrusu. Hiç bir şey bilmeseniz, dünyadaki örneklere baksanız bile size yol gösterici olur. Kısaca, doğa işlerinde kullanılacak bir bıçağın iç bükey olmaması gerekir, üretici firmanın da bu duruma uyanması gerekirdi, hadi o uyanmadı, ismi veren kişinin deneyimlerinden yola çıkarak yol gösterici olması gerekirdi. Vardır bir bildikleri, bizim göremediğimiz.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #15 : 14 Ekim 2012, 11:51:15 »
aslında doğadaki en büyük yardımcılarımızdan biri olabilecek bıçak hakkında bile duruma uygun doğru formun nasıl olması gerektiğini bilmeyen adamların vereceği diğer hayatta kalma bilgilerini (tamamen doğru bile olsa) insan kuşkuyla karşılayıp tedirgin olmadan duramıyor.. çünkü bir şüphe kurdu kemiriyor artık....
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #16 : 14 Ekim 2012, 12:43:33 »
valla scandi agızı bile kırmış biri olarak iç bükey olan agızı fazla zorlamayınız derim (şaka bir yana pik döküm kesmeye kalkarken kırdım :) )

bunun haricinde boynuz sapın +150tl olduğu yazı yor  yani bıçak 300tl midir ?

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın sonuçta ömür boyu garantili bir bıçak kırılırsa yenisini verirler.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

opınel

• *
  • 207
  • Ahmet Yaşar ERDEN
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2012, 21:38:18 »
Öncelikle Yücel bey e teşekkür ederim değerli yorumları için, benim için üstünde reklamı olmuş önemli değil bu bıçak zaten özel olarak serdar kılıç tarafından dizayn edilmiş ve bora firmasına el işçiliği olarak yaptırılmıştır.
Bana göre bıçak ağırlığı kayda değer bir ağırlıktadır ve ağırdır, et kalınlığı yeterli 3mm, keskinliği süper diyebilirim koldaki kılları almıyor yalnız sanırım et kalınlığından kaynaklanıyor. iç bükeyden derseniz hiç anlamam, sap süper ve geyik boynuzu, ağızının kolay kolay deforma olacağını hiç sanmıyorum bıçakda üstün teknoloji çelik sertliği ve carbon alaşım olarak kullanılmış, bana göre bir eksisi namlu 10 cm değilde 12 cm olsaydı daha şık olurdu sap uzunluğu zaten 11 cm, ha bütün bu bilgileri nasılmı biliyorum serdar kılıç ın kendi yazısı ve işçilerin onayını belirten sertifika ve özel 1.sınıf deri kılıfı kutusu içinde gerekli bilgilerde var oradan öğrendim.
Bıçağı Hilal avdan aldım bir kazık yedim 305 tl peşin ,taksitli 370 tl ye ,şayet sap vengi olsaydı sadece 165 tl idi +150tl geyik boynuzu için verdimki zaten amaçlarımdan biride geyik boynuzu olmasıydı  .
Her neyse bu bıçağın imal edildiği atölyeyi Ankara da olduğundan bunuda bıçağı aldıkdan sonra öğrendim ve Atölyeye gittim inanın işçiler tamamen sınırlı sayıda el emeğiyle bıçak- çakı ve kama üretiyorlar kılıfları başka yere ihale etmişler.
 Burada bu geyik boynuzlu serdar kılıç bıçağınıda peşin 250 TL ye veriyorlar, taksitlendirmede yok.
Herkese yorumları için tekrar teşekkür ediyorum aklımda olanlarda bunlar sorular gelirsede acizana cevaplamaya çalışırım.
 selamlarımla..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #18 : 14 Ekim 2012, 22:26:52 »
Bu bıçakla ilgili etik olarak rahatsızlığım var. Ray Mears'ın Woodlore'unu alıp sanki bunu Bora ya da Serdar Kılıç icat etmiş gibi sunup başkasına ait bir tasarımı kullanmak ve üstelik bunu satmak için Serdar Kılıç'ın ismine sırtı dayamak hiç de şık değil.
Namık Kemal
Instagram'da ben

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 14 Ekim 2012, 22:51:34 »
Bu bıçakla ilgili etik olarak rahatsızlığım var. Ray Mears'ın Woodlore'unu alıp sanki bunu Bora ya da Serdar Kılıç icat etmiş gibi sunup başkasına ait bir tasarımı kullanmak ve üstelik bunu satmak için Serdar Kılıç'ın ismine sırtı dayamak hiç de şık değil.

Kesin katılıyorum,

Bu stil dünya da benimsenmiş,üreticiler arasında ufak tefek profil tasarım farkı olan,değişik kabze malzemesi kullanılanılarak görsel fark yaratılan ama genel çizgisi belli olan bir tasarımdır,benim gördüğüm her model de ortak nokta hepsi SCANDİ ağız yapısına sahiptir..

Bu tasarımı Bora bıçak bulmamış, sadece Serdar kılıç tarafından sap formu kendisine göre ayarlanmış bir modeldir..

Ama en bütük fark Serdar kılıç'ın program boyunca kulladığı bıçak tek ağız scandi...

Durum böyleyken Bora bıçak neden adına ''Serdar kılıç bıçağı'' dediği bıçağı iç bükey ağız  yapmıştır??

Bunu bir anlamak lazım..