Bıçak Sanatı - Forum

Abdurrahim usta

mat

• 218
  • mehmet ali tor
  • Meslek: Meteoroloji Müh.
  • Yer: Mersin
Abdurrahim usta
« : 30 Eylül 2012, 01:04:31 »
Herkese merhaba, forum yönetimi ve forum üyelerimize bir şey danışmak istiyorum. İstanbul beyazıtta kendi evinde atölyesinde yaptığı bıçakları satan üzerinde abdurrahim ustanın imzasını taşıyan kendi yapımı bıçakları var. Bugün gittiğimde daha önceden de tanışmıştık, muhabbet ettik, oğlunun eşininde bizim memleketten olması üzerine gelişti konuşmamız. Bende forumumuzu anlattım bıçak yapmaya başlamamdaki tek önemli yeri. İlgilendiğimden dolayı bana ocak civarı küçük bir dükkan açacağını oraya taşınacağından bahsetti. İnternet işlerinden pek anlamadığını ekledi. Bende vitrin bölümümüzden bahsetmiştim. Benden rica etti bunu ticari olarak değilde kendini tanıtmak için istedi birazda. Çok uygun fiyatlara el yapımı olarak bıçakları var.Ben buraya tezgahından çekeceğim resimleri eklesem ve abdurrahim ustanın cep telefonunu da ekleyeceğim isteyen ulaşabilecek. Bende bunlarda aracılıkta yapacağım gerekirse. Böyle birşey yapıp resimleri koysak, forum kuralları gereği uygunsuz bir durum oluşturur mu? diye sormak istiyorum öncelikle.

mat

• 218
  • mehmet ali tor
Ynt: Abdurrahim usta
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2012, 01:39:11 »
Bu arada Abdurrahim usta denizli yatağanlıymış, buralara gelmek zorunda kalmışlar.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2012, 09:18:31 »
Fotoğraf isterük.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2012, 09:38:54 »
evet Mehmet fotoğraf isteriz  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2012, 10:19:48 »
Ustanın şöyle evine de bir gidip ortamını fotoğraflarsan bence ancak o zaman tam olur. Sadece bıçak fotoğrafı da çok kuru kalacak sanki di mi?
Namık Kemal
Instagram'da ben

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2012, 11:20:13 »
Onuda söylerim gittiğimde davet ederse olur:) haftaya fotoğrafları koymuş olurum,fotoğrafları  vitrine mi, ikinci ele mi koymam doğru olur?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2012, 12:25:37 »
Ustayı bize tanıtacak bir mesaj iyi hoş da ustanın ürünlerini vitrine çıkarmak onun ticari münasebetinin sorumluluğunu da paylaşmak oluyor. Ustaya kefilseniz vitrine koyun derim. Ha eğer ustadan satın alıp da siz yeniden satıyorsanız yine 2. ele koymanıza gerek yok. Ustanın kullanılmamış, yeni bir bıçağını satacaksanız yine vitrine koyabilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #7 : 30 Eylül 2012, 15:26:41 »
Yahu, ayıptır sorması nerede bu vitrin. Ben yine su kaynattım heralde, bakıyorum bakıyorum göremiyorum!!!
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 30 Eylül 2012, 15:48:48 »
fotoğraflarını görmek isterdim...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 30 Eylül 2012, 17:25:29 »
Yahu, ayıptır sorması nerede bu vitrin. Ben yine su kaynattım heralde, bakıyorum bakıyorum göremiyorum!!!

Murat bey mesajlarınız bellı bır sayıya ulaşınca vitrin bölümünü görebıleceksınız..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #10 : 30 Eylül 2012, 17:26:45 »
Yani idiot değilim yaşasın. E ben kasayım o zaman olur olmaz msj diye, yok o zamanda başka duvara çarparım. OK anlaşıldı mantık..

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #11 : 30 Eylül 2012, 20:08:04 »
Eylem abi, bakınca yazdığınız gibi anlaşılacağını biliyordum sadece Abdurrahim abinin ricası üzerine koyacağım resimleri, telefonunu da vercem isteyen onunla iletişim halinde olabilecek. Açacağı yerle ilgili de biraz konuşmalarımız oldu, o da bana bazı güzellikler yaptı onun için. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Alım satım konusunda kefil olurum ama o anlamda dediyseniz. Ayrıca bıçak çeliği vb. zaten resim koyunca yazacağım. Uygun olcak fiyatları da sizlerde resimlerden sonra önerilerinizi , eleştirilerinizi yazarsanız bıçaklarla ilgili çok iyi olur. Belki kendisiyle bir röportaj yapar video koyarız:)

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 30 Eylül 2012, 22:33:32 »
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Serdar Bty

• *
  • 45
    • BIÇAK DÜNYASI
  • Meslek: Online satış Sitesi, gravür işleme
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2012, 11:23:10 »
Mehmet Ali öncelikle ustayı çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim burada o ustayıda kötülemek veya eleştirmek istemem ama bilgi eksikliği olduğu kesin bunu belirtebilirim ben yapıyorsam ben yapıyorumdur başkası yapıyor ben yapıyorum diyorsam yanlıştır bilmem anlatabildim mi? Buradan yazmam doğru oldu mu bilmiyorum kusurum varsa affola

Serdar Bty

• *
  • 45
    • BIÇAK DÜNYASI
  • Meslek: Online satış Sitesi, gravür işleme
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #14 : 01 Ekim 2012, 11:28:19 »
Konu tartışma konusuna dönmesi için yazmadım sadece bilgilendirmek istediğim kimse yanlış anlamasın

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #15 : 01 Ekim 2012, 17:46:55 »
Daha aydınlatıcı bilgi verirseniz bana da özelden de olabilir sevinirim, sadece kendi yaptığını satmıyor biliyorum zaten ama üzerinde kendi imzası olanlardan bahsediyorum ben. Yanlışım mı var yoksa?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 01 Ekim 2012, 17:53:11 »
Arkadaşlar ürünler hakkında bılmemız gereken bırseyler varsa olumlu veya olumsuz bunu kırıcı olmadan burada belırtebılırsınız. zaten urunler kendını az çok bellı eder ;)

ama dıkkat edeceğimiz konu bunun polemığe dönüşmemesi..

« Yanıtla #17 : 01 Ekim 2012, 18:12:41 »
Bu forum ticari kaygılarla kurulmadı, üreten insana saygımız var. Ancak bir kaç elden sonra sadece satış amaçlı forumun kullanılmasına karşıyım. Burada üreten ürününü satabilir, zaten bundan da kimsenin zengin olmayacağıda aşikar. Üyelerimiz de ellerinde bulunan ve artık vazgeçtiği ürünlerini de satabilir. Ancak bir başkasından alıp ( Mehmet ali sözüm kesinlikle sana değil) ürün tedarik edip, forum üyelerinden birisinin yardımıyla bir pazarlama mantığını doğru bulmuyorum. Bir kişiye bile "hadi geç" dersek yol olacağı kesindir.

mat

• 218
  • mehmet ali tor
« Yanıtla #18 : 01 Ekim 2012, 19:20:44 »
Dediklerinde haklısın Sefa abi, ben zaten forum üyelerinin ve yöneticilerinin yorumlarını almadan birşey yapmış olmak istemedim o yüzden herşey netleşsin diye size sordum.

Polemik olacak bişey de yok zaten benim dışarıda konuştuğum birisi sonuçta tabi ki herkes bildiğini açıkca anlatcak ki öğreneceğiz. Ben yorum yazıp ilgilendiğiniz için sevinirim.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #19 : 01 Ekim 2012, 21:41:41 »
Bu forum ticari kaygılarla kurulmadı, üreten insana saygımız var. Ancak bir kaç elden sonra sadece satış amaçlı forumun kullanılmasına karşıyım. Burada üreten ürününü satabilir, zaten bundan da kimsenin zengin olmayacağıda aşikar. Üyelerimiz de ellerinde bulunan ve artık vazgeçtiği ürünlerini de satabilir. Ancak bir başkasından alıp ( Mehmet ali sözüm kesinlikle sana değil) ürün tedarik edip, forum üyelerinden birisinin yardımıyla bir pazarlama mantığını doğru bulmuyorum. Bir kişiye bile "hadi geç" dersek yol olacağı kesindir.

Henüz uygulamaya geçmemiş olmama rağmen öyle istekliyimki, asıl işimi yavaş yavaş tasfiye edip part-time öğretim görevliliği (birileri sen artık gelme diyene kadar) ve bıçak yaparak yaşamak fikri kulağıma çok hoş geldi. Maksat zengin olmak değil ama yaşamak da olmaz mı be Sefa Bey? Tek takıldığım kısım keşke 13 yaşında kendi kendime su vermeye çalışıp bıçak paraladığım günlere dönüp oradan devam edebilsem. Şimdi 27 yıllık tecrüben olur. Peeeh peh, kaybolmuş geleneksel teknik ve tasarımlar üzerine araştırma ve hatta geliştirme evresi pek de keyifli olurdu...