Bıçak Sanatı - Forum

Tasarım fikri yoklaması

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
Ynt: Tasarım fikri yoklaması
« Yanıtla #100 : 16 Ekim 2012, 22:15:47 »
Paracord Erdi'nin hediyesi, sağolsun.
Gelelim o fotoda görünmeyen çatlaklar ve gözlemlere. Su verme daldır çıkar, sonra yavaş soğut şeklinde idi. Ancak çıkarmakda geciktim sanırım. Sonra havada soğumayı yavaşlatmak için 60°C kadar 15-20 dk kadar kağıt havluya sarılıydı ki bu sırada iki zayıf "çıtırınk" sesi geldi. Tufalden görünmüyordu ama zımparaya başlayınca göründüler. Temizlikten sonra vaziyet şöyle:
Uç 1/3 deki çatlak

2/3deki çatlak

ikisi birden
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #101 : 16 Ekim 2012, 22:44:31 »
Kesintili su verilse çatlaklar oluşmayabilirdi. Su verme işleminden sonra, örneğin 10 dereceye düştüyse bundan sonra yavaş soğumuş hızlı soğumuş bir şey değişmez, çatlak olacaksa zaten 750-800 dereceden ilk 250-300 dereceye indiğinde başlamıştır, sizin duyduğunuz çıt sesi işlemin tamamlandığının sesidir zaten.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #102 : 16 Ekim 2012, 22:49:25 »
geçmiş olsun biz Taner'le çok duyduk o sesleri  tecrübe işte nasıl kazanılacağı belli olmuyor   ;)

artık yeni bıçaklara diyelim haydi kolay gele   :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #103 : 16 Ekim 2012, 23:28:56 »
Geçmiş olsun üzücü bir durum..nacizane tavsiyem, fotoğraflar yanıltmıyorsa bıçak nerdeyse bilenmiş gibi geldi bana su vermeden ağız kısmını minimum 1 mm civarında bırakırsanız ve çentik sıyrık vs olmamasına dikkat ederseniz çatlama riski hayli azalacaktır.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #104 : 16 Ekim 2012, 23:42:50 »
evet ağız çok ince olmuş abi(su verdikten sonra bilemediysen tabi)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #105 : 17 Ekim 2012, 00:37:49 »
Ağız su vermeden önce boyunca 0.5mm idi. Freze izlerinin yok olduğu noktaya kadar dalınca baktım .5 kalmış  :(
Ben de yüzeyin tamamını 800e kadar zımparalayıp termal stres odağı yaratmıyayım diye ağzı da 1000 kuma kadar yuvarladım. Yani kesitte yanakların bittiği yerde düz bir sonlanma yerine yarım daire (çap 0.5) oluşturdum. Sorun bu da olabilir şimdi değinince hatırladım. Bu arada tufal temizliğinden sonra gece epey zımpara tekniği denedim ama gündüz okuldaki atölyede polisaja zımpara silindiri (400) yakıp tüm yanağın dış bükey taşlama şeklinde sıfırda buluşmalarını sağlayıp sonrada kaba bir polisaj yaptım.

Özet, hayır bileme kesiti sonra yapıldı ama perdah değil (perdah buydu değil mi?) tüm taşlama yüzeyi yatırılarak. Ama su vermeden önce ağız önerilenden inceydi.

Bu arada süreci sürekli kafamdan geçirip çektiğim filmi izliyorum. Olası üç hatam var, 1 penseyi bıraktığım için bıçak yatay konumda ısınmış, 2 suya üçüncü daldırmam gereksizmiş, hızlı soğutma yaratmış olabilir 3 sırttan soğutma yaparken dalıp ıslak bezin üzerine yatırmışım sıcak bıçağı. Zira eğriliği de sanki zamanla arttı soğuduktan sonra.

videoyu paylaşımıyorum daha önce hiç yapmadım...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #106 : 12 Ocak 2013, 19:02:59 »
Murat bey geçmiş olsun.sebeb sonuç ilişkisi iyi.Sanırım yeni çalışmalar gelir.Benim gibi yenilere faydası olur.