Bıçak Sanatı - Forum

Deri İzleme Kalemleri

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
Ynt: Deri İzleme Kalemleri
« Yanıtla #40 : 13 Ağustos 2011, 09:06:37 »
Sn. emrekipmen,

Bari Tutankhamon'u müzedeki lahtinde rahat bırakın.
Kuyumculuk, minecilik de mi var dağarcıkta?

Saygılar,

alikozanoglu

alikozanoglu

• 171
« Yanıtla #41 : 13 Ağustos 2011, 09:12:06 »
San. sefa çabuk,

Elimde bazı Tandy izleme kalıpları ve diğer deri aletleri var. Kopyalamak isterseniz bir müddet için size gönderebilirim.
Profilimdeki email adresimden de yazabilirsiniz detaylar için.

Saygılar,

alikozanoglu

« Yanıtla #42 : 13 Ağustos 2011, 12:53:56 »
Ali abi teşekkürler teklifin için. Benzer kalemleri Emre ustada görmüştüm, hatta son Ankaraya gidişte Gürcan ticarette ve Muammer ustada vardı. Büyüteç gözlük almadan onları yapmam mümkün değil ama yakınlarda büyüteç gözlük alacağım o zaman rahatsız ederim belki.

alikozanoglu

• 171
« Yanıtla #43 : 13 Ağustos 2011, 13:08:40 »
Sn. sefa çabuk,

Her zaman beklerim. Bir daha Ankara'ya gelişinizde bir çay içmeye de beklerim muhakkak. Tabii, lâflama dahil.

Saygılar,

alikozanoglu

« Yanıtla #44 : 13 Ağustos 2011, 13:14:10 »
Teşekkürler, bir dahaki ziyarette zamanı biraz daha uzun tutacağım,  çayınızı içmeye severek geleceğim.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #45 : 13 Ağustos 2011, 13:47:19 »
Sefa Ustam, bana gelirsen birlikte uğraşalım bunların benzerlerini yapmaya, sanırım iğne eğeler ve büyülteçli gözlük yeterli olacaktır bunların benzerlerini yapmaya. 6-8 milimlik bir de 440C milimiz olsa tamamdır  :2up Isıl işlem yapıp güzelce yüksek meneviş verdik miydi süper ötesi olur  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #46 : 13 Ağustos 2011, 13:51:16 »
Usta en son gidişimde Adanadan çok ince karbür dremel uçları aldım, bir de tüy testerem var :)) eğeye bile gerek yok aslında, ama gözlük olmayınca zor. Gözlüğümde geliyor o zamana kadar haydi haydi gelmiş olur bencede deneyelim :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #47 : 13 Ağustos 2011, 13:53:35 »
Bir iki tane denemiştim zamanında 303 paslanmazda, zamanla deforme oluyor ısıl işlem görmeyen malzeme, 440C mil nereden buluruz acep, Özgür duy sesimizi  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #48 : 13 Ağustos 2011, 13:54:35 »
Ah bu arada benim dremel sizlere ömür, gelirsen seninkini yanında getirirsen iyi olur ustam  :-[

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #49 : 13 Ağustos 2011, 13:55:53 »
Merak etme yükleyeceğim arabayı ^-^

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #50 : 13 Ağustos 2011, 15:39:47 »
Ali abi teşekkürler teklifin için. Benzer kalemleri Emre ustada görmüştüm, hatta son Ankaraya gidişte Gürcan ticarette ve Muammer ustada vardı. Büyüteç gözlük almadan onları yapmam mümkün değil ama yakınlarda büyüteç gözlük alacağım o zaman rahatsız ederim belki.

Sefa  ustam  .  Alacağın   büyüteç  gözlük hakkında  biraz  bilgi  verebilirmisin ? . büyütme  oranları  , nereden  bulunabileceği , fiyatları  vs .    Benimde    öncelikli   ihtiyaçlarım  arasında  da  :)
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #51 : 13 Ağustos 2011, 17:00:12 »
http://www.amazon.com/American-Science-Surplus-Industries-Magnifying/dp/B000X2L9XW/ref=pd_sbs_indust_25 yukardaki tip birtane almıştım Usaknifemaker.com'dan  zamanında, çok güzel iş görüyor, gözü yormuyor. 10X, 5X, 3.5X, 2.5X, 2X, 1.5X diye büyütme oranları var, tabii bir de çalışma uzaklıkları da çeşitli. Bazı profesyonel tipleri var,lensler değişebiliyor, ancak fiyatları uçuk: 200 - 300 doları bulabiliyor... "Optivisor" diye aratınız..

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #52 : 13 Ağustos 2011, 17:04:51 »
Bekir usta burada kuyumculara malzeme tedariki yapan bir firma var onlara söyledim getirecekler, ellerinde kalmamış. İki türü var biri Alman malı biri Çin malı. Piyasaya sordum hemen herkes Çin malı olanını kullanıyor. Mercek kaliteleri çok güzel, gayet net gösteriyor. 4-5 çeşit ayrı lensi var çıkarıp takıyorsun, tepesindede ekstra bir lamba var fiyatı 80 TL. Alman malı olanda iki lens var fiyatı 105 Euro. İkisinede baktım ben kalite farkını anlayamadım. Geldiğinde yayınlarım mutlaka beğenirsem tavsiye ederim alacak olursanda alır gönderirim hiç sorun değil ;)
Aynen şuna benzer birşey, hatta belkide aynısı http://www.alexmakina.com/main/isikli_buyutecli_gozluk_takimi-pmu749.html

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #53 : 13 Ağustos 2011, 22:54:20 »
Cağaloğlu ya da Tavukpazarı'nda aranan büyüteçler bulunabilir. Cağaloğlu'nda ışıklı büyüteçli masa lambaları da var.

Bunlar da benim kullandığım aletler:
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #54 : 13 Ağustos 2011, 23:30:56 »
Teşekkür  ederim  ilginize  arkadaşlar  .  Sefa  ustam  seninkinin gelmesini   ve  kullanmanı  bekleyip    yorumunu  almak  en doğrusu olacak  gibi  geliyor   fiyat aralığı   çok  zira .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

« Yanıtla #55 : 14 Ağustos 2011, 00:00:59 »
Epeyce çok Bekir Usta :(

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #56 : 14 Ağustos 2011, 01:50:37 »
Cağaloğlu ya da Tavukpazarı'nda aranan büyüteçler bulunabilir. Cağaloğlu'nda ışıklı büyüteçli masa lambaları da var.

Bunlar da benim kullandığım aletler:

eylem hocam kalemler cok güzelmış nerden aldınız acaba
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #57 : 14 Ağustos 2011, 01:55:32 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

FATMA

• *
  • 2
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #58 : 18 Ağustos 2011, 10:31:24 »
Benim de geçenler de bir lup ihtiyacım oldu ve bu siteye girerek siparişimi  verdim gayet memnunum hemde ürün yarı fiyatına kampanyadaymış tavsiye ederim  http://www.alexmakina.com/main/isikli_buyutecli_gozluk_takimi-pmu749.html

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #59 : 18 Ağustos 2011, 11:00:18 »
sayın fatma

bunu olumayacağınızı biliyorum ama belki okursunuz diye O:-)
bukadar zahmete gireceğinize ürünün sayfasına adam gibi birkaç resim ekleseniz bir de ürün açıklamasına bizahmet birşeyler yazsanız (kaç adet merceği var, kaç x yakınlaştırır,ışığı kaç pille çalışır vs..) zaten satış yapacaksınız.
ayrıca bu link yukarıda bir ustamız tarafından verildi hatta tavsiye edildi. siz de bir tüketicisiniz tüketiciyle empati kurmak buakdar zor olmamalı.   ooooof of..

saygılar...