Taşlamayı soruyorsanız, tek ağızlı olmadıkça pek bakmıyorum açıya, benim için ağız kalınlığı önemli o konuda, istediğim yükseklikte olduğunda ve ağız da istediğim kadar inceldiğinde işlem tamam.
Bileme için artık gözkararı bileme açısını kestiriyorum ve taşa veya zımparaya o açıda sürüyorum, genelde kontrol ettiğimde 1-2 derece artı eksi hata payı ile pek yanılmıyor göz kararım, ancak ciddi miktarda deneyim olmadan pek kolay bir iş değil yardımcı aparat olmadan yapmak.
Kesin olarak doğru açı için tahtadan yaptığım 10, 12, 14 derecelik değişik dik üçgen şablonlarımı kullanıyorum. Yapması çok kolay, 12 derece lik bir dik üçgeni trigonometri veya iletki yardımıyla çizebilirsiniz. tahta veya bu tarz bir levhadan keseceğiniz bir üçgeni bıçağın altına yatırıp tutuş açısını her taraf için kontrol ederek ve olabildiğince bu açıyı akılda tutarak bileme yaparsanız birkaç deneme sonunda hiç bir ölçüm gerektirmeden elinizin bu açıyı öğreniverdiğini görürsünüz...