Selam,
Konuya bende geç müdahil oldum ancak önceki yazıları okuyarak aklımdaki birkac noktayı belirtiyim istedim... Öncelikle sağolsun Sefa hocamız tas boyutunda sizi rahatlatmis.. Arkansas taslari cok guzel taslar ancak sahsen ben su tasparini seciyorum, zira kullanimlari ve temizliği cok daha kolay oluyor.. Yagi kalin taraf kolay emer bu sizi sasirtmasin, bazi yag taslarini yag hazneli kutulari ile satiyorlar. Kalin tarafi kullanirken ince ve tam tersi seklinde komple yagin icinde kaliyor taslar (bana gore cogu azi ayni sonucu verecektir milimetrik dogru orantisi yok yaglamanin). Kalin tarafi daha cok agiz acisini degistirmek veya ilk defa yeni bir agiz olustururken kullanip, takip eden bilemelerinizde yalnizca 1000lik taraf ve ardindan masat yeterli olacaktir. Kalin taraf cabuk oyulacaktir heleki yeni agiz acmaya kalkarsaniz... Bu durumda sonucun kalitesi icin daima tasinizin düz olduğundan emin olun ve eğer degil ise düzeltin. Elle bilemede bicagi surekli ayni acida istikrarlı bilemek önemlidir. Eger ağzı eşit ve düzgün açılmış bir bicaginiz varsa ve açısı sizi rahatsız etmiyorsa ispirtolu bir kalem ile ağzı işaretlemek sureti ile taşa sürmeniz gereken doğru açıyı kolayca tespit edebilirsiniz. Son olarak ucu kavisli bıçaklarda bu kısmı bilerken doğru teması sağlayabilmek icin kabzeden hafifce kaldirmak gerekir. Aşındırıcı olmayan bir yüzeyde bu hareketi denemenizi ve bıçağın ağzının uç ve dip kısmını tek ileri veya geri hamlede doğru sürttüğünü kontrol etmenizi tavsiye ederim.. Yine bu işlem kalıcı olmayan ispirtolu bir kalem ve karton koli kullanarak kolayca antreman edilebilir... Deri masat kullanacak iseniz kuyum imalatçılarına parlatmada kullandıkları elmas tozlu pastalardan sorup edinebilirsiniz (en kalını dahil işinizi görecektir)
Başarılar ve iyi çalışmalar dilerim...