Bıçak Sanatı - Forum

Biley taşı alırken ideal ölçü nedir?

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Biley taşı alırken ideal ölçü nedir?
« Yanıtla #20 : 10 Aralık 2012, 00:30:01 »
 :D
bende ilk öyle baslamistim simdi taslari koayacak yer bulamiyorumm :D :D
tavsiyem
bileme icin gerekli taslar bir takim elmas ege eze lap vs
bir adet 800/ 5000 naniwa tas
duzgun bir tahta uzerine yapistirilmis deri
bileme icin baska hicbir seye gerek yok
benim  bir sandik tasim var yapistirma yaptigimda agirlik olsun diye uste koyuyorum  :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #21 : 23 Şubat 2013, 17:40:20 »
Geç bir cevap ama ne bileyeceğinize ve el becerinize bağlı olarak cevap değişir. Usturada en kolay 3"lik taşlarda bileme yapılıyor.

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #22 : 24 Şubat 2013, 23:10:50 »
Selam,

Konuya bende geç müdahil oldum ancak önceki yazıları okuyarak aklımdaki birkac noktayı belirtiyim istedim... Öncelikle sağolsun Sefa hocamız tas boyutunda sizi rahatlatmis.. Arkansas taslari cok guzel taslar ancak sahsen ben su tasparini seciyorum, zira kullanimlari ve temizliği cok daha kolay oluyor.. Yagi kalin taraf kolay emer bu sizi sasirtmasin, bazi yag taslarini yag hazneli kutulari ile satiyorlar. Kalin tarafi kullanirken ince ve tam tersi seklinde komple yagin icinde kaliyor taslar (bana gore cogu azi ayni sonucu verecektir milimetrik dogru orantisi yok yaglamanin). Kalin tarafi daha cok agiz acisini degistirmek veya ilk defa yeni bir agiz olustururken kullanip, takip eden bilemelerinizde yalnizca 1000lik taraf ve ardindan masat yeterli olacaktir. Kalin taraf cabuk oyulacaktir heleki yeni agiz acmaya kalkarsaniz... Bu durumda sonucun kalitesi icin daima tasinizin düz olduğundan emin olun ve eğer degil ise düzeltin. Elle bilemede bicagi surekli ayni acida istikrarlı bilemek önemlidir. Eger ağzı eşit ve düzgün açılmış bir bicaginiz varsa ve açısı sizi rahatsız etmiyorsa ispirtolu bir kalem ile ağzı işaretlemek sureti ile taşa sürmeniz gereken doğru açıyı kolayca tespit edebilirsiniz. Son olarak ucu kavisli bıçaklarda bu kısmı bilerken doğru teması sağlayabilmek icin kabzeden hafifce kaldirmak gerekir. Aşındırıcı olmayan bir yüzeyde bu hareketi denemenizi ve bıçağın ağzının uç ve dip kısmını tek ileri veya geri hamlede doğru sürttüğünü kontrol etmenizi tavsiye ederim.. Yine bu işlem kalıcı olmayan ispirtolu bir kalem ve karton koli kullanarak kolayca antreman edilebilir... Deri masat kullanacak iseniz kuyum imalatçılarına parlatmada kullandıkları elmas tozlu pastalardan sorup edinebilirsiniz (en kalını dahil işinizi görecektir)

Başarılar ve iyi çalışmalar dilerim...

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #23 : 08 Mart 2013, 04:41:57 »
Slm"lar benim derdimin dermani ( koca usta sefa cabuk bey ) senin beyaz arkansas biley tasi aynisi bende var yag yetistiremiyorum biley yaparken cabuk yagi yutuyor acaba sebebi nedir yoksa birde yagda yatir diyorlar sasirdim kaldim

Metnes71

• 66
  • Metin CANSEVER
  • Meslek: Makine Resim Konstruksiyon Teknikeri
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #24 : 12 Mart 2013, 16:07:53 »
Slm"lar benim derdimin dermani ( koca usta sefa cabuk bey ) senin beyaz arkansas biley tasi aynisi bende var yag yetistiremiyorum biley yaparken cabuk yagi yutuyor acaba sebebi nedir yoksa birde yagda yatir diyorlar sasirdim kaldim

Güzel soru cevsbını bende merak ediyorum , bende kullanırken çok makine yağı dökmüştüm , taş durduğu yerde yağları kustu  sonradan.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #25 : 16 Mart 2013, 17:47:16 »
:D
bende ilk öyle baslamistim simdi taslari koayacak yer bulamiyorumm :D :D
tavsiyem
bileme icin gerekli taslar bir takim elmas ege eze lap vs
bir adet 800/ 5000 naniwa tas
duzgun bir tahta uzerine yapistirilmis deri
bileme icin baska hicbir seye gerek yok
benim  bir sandik tasim var yapistirma yaptigimda agirlik olsun diye uste koyuyorum  :D

Kaya abi adresi özelden göndereyim mi?  ;D  :D
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #26 : 09 Mayıs 2013, 18:06:23 »
Kendi birikimlerime göre ne kadar büyük taş, o kadar iyi taş. Burada et kalınlığından ziyade boy ve en önemli.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 17 Mayıs 2013, 11:51:25 »
Büyük taşın elde perdahlaması daha zahmetli oluyor.

Lord Sparhawk

• **
  • 112
  • Meslek: akademisyen, lütiye
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #28 : 17 Mayıs 2013, 14:11:23 »
Büyük taşın elde perdahlaması daha zahmetli oluyor.

fayans+kum+zımpara