Bıçak Sanatı - Forum

Su Taşı

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Su Taşı
« Yanıtla #20 : 09 Kasım 2012, 23:37:38 »
Teşekkürler Sefa Hocam,
Bolu taşı Nevşehirden gelene göre biraz daha yumuşakça duruyor, dokusu Girit taşını andırıyor. Bir daha taraflara gittiğimde bir parça alıp göndereyim, test eder görüşlerinizi söylerseniz biz de istifade etmiş oluruz.

ustalarim bu girit tasini izmirde alabilecegim bir yer biliyormusunuz?
Ne kadar bir şey istediğini söylersen buradan gönderebilirim.
PRIMUM NON NOCERE

« Yanıtla #21 : 10 Kasım 2012, 00:10:21 »
Teşekkürler Sefa Hocam,
Bolu taşı Nevşehirden gelene göre biraz daha yumuşakça duruyor, dokusu Girit taşını andırıyor. Bir daha taraflara gittiğimde bir parça alıp göndereyim, test eder görüşlerinizi söylerseniz biz de istifade etmiş oluruz.

Valla denk gelirse sevinirim, en azından bende merakımı gidermiş olurum.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #22 : 10 Kasım 2012, 00:23:52 »
Teşekkürler Sefa Hocam,

Ne kadar bir şey istediğini söylersen buradan gönderebilirim.
benim istegim daha ziyade yakindan incelemek elimde bilemek icin taslarim var suan. ilginiz icin tesekkur ederim

mukremin

• 78
  • Meslek: öğrenci(elk-hab)
« Yanıtla #23 : 12 Kasım 2012, 21:30:01 »
ustalarım yenı baslayanlar ıcın tas olarak ne onerırsınız? yoksa zımpara daha mı verımlı olur baslangıc ıcın?
içindeki asıl seni yaşadıgında, hayattan lezzet almaya baslarsın

« Yanıtla #24 : 12 Kasım 2012, 22:04:24 »
Bence zaman içerisinde taşa gereksinim duyarsan alırsın zaten. Bu nedenle başlangıçta zımpara daha iyi bir çözüm.

mukremin

• 78
« Yanıtla #25 : 12 Kasım 2012, 22:06:36 »
sagolun ustam. 400 600 800 gıtsem yeterlı olur demı? bıde sırtttan agıza mı kullanmalıyım agızdan sırta mı? bı bora cakım var agzını actırdım su an scandı sanırım. rahat battı kendımce sacma span taslara vurdum zarar vermedım cok ama ıstedım gbı deıl. onu duzeltmeye calısıorm yardımcı olacaınızı umarak . seımdıden tesekkurler
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2012, 22:22:52 Gönderen: mukremin »

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #26 : 13 Kasım 2012, 01:47:01 »
Erdi'cim, kemeraltı kestane pazarına git bıçakçıları sor. Konak tarafından gelince en son 3. bıçakçı Hasan Usta var. O bileyicilikte yapıyormuş. Ondan aldım ben. Amcada bir döner taş var sini kadar, görünce bir garip oldum. Onu vermiyor tabi. Bu arada yüzeyleri kötü epey zımpara istedi. Fiyatı da 5TL mi ne?
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #27 : 13 Kasım 2012, 01:59:47 »
sagol murat abi su vizeleri atlatayim bi ilk isim bu olucak eyvallah :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #28 : 13 Kasım 2012, 13:02:11 »
Erdi'cim, kemeraltı kestane pazarına git bıçakçıları sor. Konak tarafından gelince en son 3. bıçakçı Hasan Usta var. O bileyicilikte yapıyormuş. Ondan aldım ben. Amcada bir döner taş var sini kadar, görünce bir garip oldum. Onu vermiyor tabi. Bu arada yüzeyleri kötü epey zımpara istedi. Fiyatı da 5TL mi ne?

Girit taşının kilosunu internette en ucuz 60 TL den satıyorlar. Bu taşın boyutları nedir. Orijinal girit taşı ise ve boyutları makul ölçülerde ise bedava.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #29 : 13 Kasım 2012, 19:18:30 »
Hocam yanımda değil ama 25mm x 40mm x 200mm gibidir tahminim. Sizin kutusunun resmini koyduğunuz taş işte. Çakmamı değil mi bilmem. Zaten bıçak yapamıyorum diye taş deneyim mutfaktaki bilimum bıçağı riske atmaktayım. Henüz yorum yapacak seviyede değilim. Tek tecrübem pasta ile deride parlatma iyi sonuç veriyor.
Bir bilgi daha Ikea'da 23 tl bedelle seramik masat mevcut. Aldım, iyiliğini bilmem ama iş görüyor. İlgilenenlere duyrulur. Erişemeyenler alıp kargolayabilirim.

Girit taşının kilosunu internette en ucuz 60 TL den satıyorlar. Bu taşın boyutları nedir. Orijinal girit taşı ise ve boyutları makul ölçülerde ise bedava.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #30 : 13 Kasım 2012, 19:56:13 »
Alıp bir denemeli. 5 TL doğal taş hemde girit taşı.
İkea olayında artık ikea internetten satış yapıyor.
http://www.ikea.com.tr/urundetay/30167003/flaksa_bicak_bileyleyici.aspx

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #31 : 13 Kasım 2012, 20:35:25 »

Hocam yanımda değil ama 25mm x 40mm x 200mm gibidir tahminim. Sizin kutusunun resmini koyduğunuz taş işte. Çakmamı değil mi bilmem. Zaten bıçak yapamıyorum diye taş deneyim mutfaktaki bilimum bıçağı riske atmaktayım. Henüz yorum yapacak seviyede
değilim. Tek tecrübem pasta ile deride parlatma iyi sonuç veriyor.

Bir bilgi daha Ikea'da 23 tl bedelle seramik masat mevcut. Aldım, iyiliğini bilmem ama iş görüyor. İlgilenenlere duyrulur. Erişemeyenler alıp kargolayabilirim.

Girit taşının kilosunu internette en ucuz 60 TL den satıyorlar. Bu taşın boyutları nedir. Orijinal
 girit taşı ise ve boyutları makul ölçülerde ise bedava.

İstanbulda Eminönü'de kilosu 50 TL satılıyor. 300gr da var, 2 kg da.
PRIMUM NON NOCERE

« Yanıtla #32 : 13 Kasım 2012, 20:36:40 »
sagolun ustam. 400 600 800 gıtsem yeterlı olur demı? bıde sırtttan agıza mı kullanmalıyım agızdan sırta mı? bı bora cakım var agzını actırdım su an scandı sanırım. rahat battı kendımce sacma span taslara vurdum zarar vermedım cok ama ıstedım gbı deıl. onu duzeltmeye calısıorm yardımcı olacaınızı umarak . seımdıden tesekkurler
Bıçağın fotoğrafını görmeden şöyle yap demek biraz zor aslında  ;)

mukremin

• 78
« Yanıtla #33 : 13 Kasım 2012, 20:39:22 »
pekı o zaman en kısa zamanda foruma eklerım ustam sagolun :)

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #34 : 13 Kasım 2012, 21:31:10 »
bugun murat abinin dedigi yere gittim girit tasini aldim. guzel bir tas yuzeyi puruzlu ama ozellikle yapilmis zimparayla biraz duzelttim ama cok ugrasmadim yagladim bir kenara koydum biraz yagi emsin diye. boyutlari 20*400*200. agirligi 250 gram kadar var ama olcme imkanim yok kesin birsey diyemem.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #35 : 14 Kasım 2012, 00:14:06 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #36 : 14 Kasım 2012, 00:27:58 »
eylem abi onu gordum karsiyakaya gittigimde ugrayacagim aklimda tesekkur ederim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #37 : 14 Kasım 2012, 00:31:13 »
eylem abi onu gordum karsiyakaya gittigimde ugrayacagim aklimda tesekkur ederim

Uğradığında bilgileri burada da paylaşırmısın. Elinde var mı yok mu? Başka ne tür taşlar var ellerinde? Kaç paradır falan. Tabi zahmet olmazsa. Karşıyaka çok ters kalıyor. Unutmazsam yarın telefonda açıp sorarım ama yüz yüze görüşmek başka oluyor. 

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #38 : 14 Kasım 2012, 09:50:42 »
Girit taşı yüzeyinin pürtüklü olmaması lazım, aksine ipeğimsi bir hissiyat verir. 1200 grit civarında olan bir taş, farklı bir taş mı aldınız acaba?
YUCELMORE

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
« Yanıtla #39 : 14 Kasım 2012, 12:37:50 »
ne zahmeti abi aksine paylasmak hosuma gidiyor.
yucel bey yuzeyi purtukluydu ben biraz duzledim cunku o haliyle daha cok 400 gritlik tas gibiydi bende daha hassas bileme yapmak icin 2 yuzeyi zimparayla duzledim bir yuzeyi daha fazla yaptim onda dediginiz ipeksi yuzeyi elde ettim. bugun bileme yaptim mutfak bicaklarinin biledim. meydan kamptan aldigim opinel tasla masat yaptim. kolumda yer yer bosluklar olustu butun bicaklar kil kesiyor. bu tas uzun sure bana yeter herhalde :)