Bıçak Sanatı - Forum

Su Taşı

Su Taşı
« : 12 Eylül 2012, 16:57:52 »
Başka forumdan bir arkadaş, bir hırdavatçıdan 20 yıldır bekleyen bileme taşları bulmuş Taşlar su taşı, ben bir tane deneme amaçlı aldım. Taşın yüzeyini zımpara yapıp düzelttim ve bugün de kullandım. Özellikle bir son işlem taşı ve en az 6000 grid. Taşın performansından memnun kaldım. Akşama fotoğrafta eklerim ( kesinlikle Girit taşı değil, eminim) fiyatı 50TL+Kargo, niyeti olan kaçırmasın derim
Arkadaşın adı Özkan mail adresi ozkankamber@yahoo.com
Bu da fotoğrafı.
Bnedeki taşın boyutları 110x60x34 ama boyutlar belki değişebilir bilemiyorum
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2012, 17:12:34 Gönderen: sefaçabuk »

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Ynt: Su Taşı
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2012, 17:30:55 »
Sefa abi merhaba,

Sen geçer not verdiysen almak lazım,benimde ihtiyacım var,bileme işinde 400-600-800 kum duruma göre 1200 kum zımpara kullanıyorum,sonuç çok iyi oluyor ama taş başka tabiki,en azından sarfiyat az :)

Adres olarak eğer İstanbul'daysa elden almaya gidebilirim..

« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2012, 18:23:52 »
Bülent, taş Nevşehir den geldi.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2012, 09:50:46 »
Bülent, taş Nevşehir den geldi.

O zaman mecburi kargo ile sipariş vermek lazım :)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2012, 17:11:34 »
Sefa ustam taştan bir adet aldım biraz şekli bozuk kırıklar var ama gerçekten çok güzel iş çıkartıyor.Kıl kendi ağırlığı ile kesiliyor artık >:D >:D :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2012, 17:49:02 »
Sefa ustam taştan bir adet aldım biraz şekli bozuk kırıklar var ama gerçekten çok güzel iş çıkartıyor.Kıl kendi ağırlığı ile kesiliyor artık >:D >:D :2up
Taşın performansı gerçektende iyi, Zımparayla her tarafını düzeltip kullanırsan daha memnun kalırsın eminim.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 05 Kasım 2012, 22:11:20 »
Sefa ustam konu disi ama merak ettigim.Gaz tasi diye tabir edilen kalipcilarin kullandigi
taslar bicak yuzeyi temizliginde kullanilabilirmi?permormansi nasil olur acaba?
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2012, 22:27:06 »
Ustam benim de sorularım var. Önce söyliyeyim daha önce de konuştuğumuz gibi bileme konusu hala bana yabancı. Ancak bir kısım malzeme buldum. Ben yazayım sen yorum yap lütfen.

1. 1500 ATLAS SiliconeCarbide su zımparası

2. Emery marka zımpara gibi birşey Altından sadece 4/0 yazıyor. Hissi 1500 gritten de ince (ipek gibi...)

3. Bir de kemeraltında Bıçakçı Hasan Ustadan 5TL'ye aldığım (başka yerde yok) siyah bilmem nere yağ taşı. Üzerinde kuyruk yağı veya yağlı sütle kaynatın kullanmadan önce diye ibare olan sarı bir ambalajdı.(Daha fazla detay veremiyorum hanım çöpe atmış)
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2012, 22:54:55 »
Sefa ustam konu disi ama merak ettigim.Gaz tasi diye tabir edilen kalipcilarin kullandigi
taslar bicak yuzeyi temizliginde kullanilabilirmi?permormansi nasil olur acaba?
İsmet, gaz taşlarıda bıçaklarda kullanılabilir ve gayet de güzel olur. Bir çoğu silisyum karpid esaslı, işlem sırasında gazyağı, sentetik tiner veya bulunamazsa mazot kullanılır. Bizim piyasalarda 1200 gride kadar vardır sanıyorum. Performansları forumda yazılanlardan daha iyi veya daha kötü değildir.

Ustam benim de sorularım var. Önce söyliyeyim daha önce de konuştuğumuz gibi bileme konusu hala bana yabancı. Ancak bir kısım malzeme buldum. Ben yazayım sen yorum yap lütfen.

1. 1500 ATLAS SiliconeCarbide su zımparası

2. Emery marka zımpara gibi birşey Altından sadece 4/0 yazıyor. Hissi 1500 gritten de ince (ipek gibi...)

3. Bir de kemeraltında Bıçakçı Hasan Ustadan 5TL'ye aldığım (başka yerde yok) siyah bilmem nere yağ taşı. Üzerinde kuyruk yağı veya yağlı sütle kaynatın kullanmadan önce diye ibare olan sarı bir ambalajdı.(Daha fazla detay veremiyorum hanım çöpe atmış)
Soru olmayınca ne diyeceğimi bilemedim.
1. Atlas iyi bir zımparadır, 1500 kum olanı bileme sırasının sonunda kullanabilirsiniz.
2. Emery markayı hiç duymadım, 1500 den inceyse 1500 den sonra kullanılabilir.
3. Söylediğiniz taşın kutusunun fotoğrafını ekliyorum. Girit taşıdır. Süt veya kuyruk yağı işine hiç girmeyin. İnce bir yağın içerisinde bir hafta kadar bekletir ve öyle kullanırsanız verim alırsınız. Fiyat performans açısından fena bir taş değil. Ben kullandım bir arkadaşa verdim, şu anda da bir tane daha var elimde ve arada kullandığım oluyor. 1200 kum civarındadır.

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2012, 23:00:56 »
Sagol sefa usta kalipci bir arkadasim bircac adet 120,220,320,400 birde yaninda ozel karisim bir su gondermis
onun icin sormustum en kisa zamanda deneyecegim.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2012, 23:07:18 »
Sagol sefa usta kalipci bir arkadasim bircac adet 120,220,320,400 birde yaninda ozel karisim bir su gondermis

İsmet bey, taşları yüzey temizliğinde mi yoksa bilemede mi kullanmayı planlıyorsunuz. ?

...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2012, 23:24:09 »

İsmet bey, taşları yüzey temizliğinde mi yoksa bilemede mi kullanmayı planlıyorsunuz. ?

...

Mehmet bey yuzey temizliginde kullanacagim.zaten taslarin ebatlari bileme icin kucuk ve ince.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2012, 23:36:32 »
korktum şimdi bir an... :-[

İsmet bey o güzelim hazinelerinizde mi deneyeceksiniz.
daha zarar vermeyelim, temizliycez derken...

...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2012, 23:59:18 »
korktum şimdi bir an... :-[

İsmet bey o güzelim hazinelerinizde mi deneyeceksiniz.
daha zarar vermeyelim, temizliycez derken...

...

Hayir mehmet bey :) elimdeki profillerde deneyecegim hazir Taner usta isil islem hizmetine baslamisken
bir an once gonderecegim kismet olursa.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #14 : 06 Kasım 2012, 00:04:01 »

işte ben o konuya giç gelemedim, hep tembelliğimden sınıfta kaldım İsmet bey,
olur muu? olmazmııı? hiç bilgim de yok bu sebepten,
ne diyeyim ....   -haydi kolay gelsin..

...

Ismet Guney

• 667
  • 1968
« Yanıtla #15 : 06 Kasım 2012, 00:12:30 »
Ah o tembellikmi yoksa imkansizlikmi desem profilleri keseli nerdeyse bir yil olmustu O:-)

tesekkurler mehmet bey.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #16 : 06 Kasım 2012, 01:49:38 »

Soru olmayınca ne diyeceğimi bilemedim.
1. Atlas iyi bir zımparadır, 1500 kum olanı bileme sırasının sonunda kullanabilirsiniz.
2. Emery markayı hiç duymadım, 1500 den inceyse 1500 den sonra kullanılabilir.
3. Söylediğiniz taşın kutusunun fotoğrafını ekliyorum. Girit taşıdır. Süt veya kuyruk yağı işine hiç girmeyin. İnce bir yağın içerisinde bir hafta kadar bekletir ve öyle kullanırsanız verim alırsınız. Fiyat performans açısından fena bir taş değil. Ben kullandım bir arkadaşa verdim, şu anda da bir tane daha var elimde ve arada kullandığım oluyor. 1200 kum civarındadır.
[/quote]
Soru yoktu, sadece yorum almaktı amaç. Sağ olun. Emery dediğimi zımparamsıyı kuyum malzemesi satan bir yerden aldım. Adam da tam ne olduğunu anlatamadı ama "bu zımpara değil metali parlatmak için" dedi. Ben de  "hah, o zaman iyidir" deyip, denemek için aldım. Şüphelendiğim şey de acaba altında sadece "4" yazması 4mikron gren boyutu demek midir?
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #17 : 09 Kasım 2012, 19:36:03 »
Sefa Hocam,
Bu taştan ben de getirttim. Kullanımı ile ilgili sorularım olacak: adından mülhem  bu taşı su ile mi kullanacağız? Bugün Eminönü tarafında idim, orada da "Bolu taşı " diye benzer bir taş vardı, ondan da bir numune aldım, aldığım yerden yağ ile kullanmam önerildi. Birkaç dükkan ötede de Girit taşı vardı, henüz almadım. Bunun diğerlerinden farkı varmıdır? Teşekkürlerlerimle,
PRIMUM NON NOCERE

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #18 : 09 Kasım 2012, 20:22:42 »
ustalarim bu girit tasini izmirde alabilecegim bir yer biliyormusunuz?

« Yanıtla #19 : 09 Kasım 2012, 23:10:48 »
Sefa Hocam,
Bu taştan ben de getirttim. Kullanımı ile ilgili sorularım olacak: adından mülhem  bu taşı su ile mi kullanacağız? Bugün Eminönü tarafında idim, orada da "Bolu taşı " diye benzer bir taş vardı, ondan da bir numune aldım, aldığım yerden yağ ile kullanmam önerildi. Birkaç dükkan ötede de Girit taşı vardı, henüz almadım. Bunun diğerlerinden farkı varmıdır? Teşekkürlerlerimle,
Şafak bey, taşın yüzeyini zımparayla düzeltmişsinizdir sanıyorum. Kullanmaya başlamadan önce 15-20 dak kadar suda bekletiyoruz, adından bileme işlemine geçebilirsiniz, bileme devam ederken de arada bir taşın yüzeyine su damlatıyoruz. Yüzeyde oluşmaya başlayan gri renkteki çamuru yüzeyden temizlememeye çalışın, sadece ıslatın yeterli. Bolu taşı duydum ama kullanmadım hiç, yağla kullanıldığını biliyorum, Girit taşınıda yağla kullanıyoruz, iyi bir Girit taşı da güzel bileme yapıyor, defalarca denemişliğim var ama Bolu taşıyla kıyaslama yapamıyorum çünkü dediğim gibi hiç kullanmadım.