Sefa ustam konu disi ama merak ettigim.Gaz tasi diye tabir edilen kalipcilarin kullandigi
taslar bicak yuzeyi temizliginde kullanilabilirmi?permormansi nasil olur acaba?
İsmet, gaz taşlarıda bıçaklarda kullanılabilir ve gayet de güzel olur. Bir çoğu silisyum karpid esaslı, işlem sırasında gazyağı, sentetik tiner veya bulunamazsa mazot kullanılır. Bizim piyasalarda 1200 gride kadar vardır sanıyorum. Performansları forumda yazılanlardan daha iyi veya daha kötü değildir.
Ustam benim de sorularım var. Önce söyliyeyim daha önce de konuştuğumuz gibi bileme konusu hala bana yabancı. Ancak bir kısım malzeme buldum. Ben yazayım sen yorum yap lütfen.
1. 1500 ATLAS SiliconeCarbide su zımparası
2. Emery marka zımpara gibi birşey Altından sadece 4/0 yazıyor. Hissi 1500 gritten de ince (ipek gibi...)
3. Bir de kemeraltında Bıçakçı Hasan Ustadan 5TL'ye aldığım (başka yerde yok) siyah bilmem nere yağ taşı. Üzerinde kuyruk yağı veya yağlı sütle kaynatın kullanmadan önce diye ibare olan sarı bir ambalajdı.(Daha fazla detay veremiyorum hanım çöpe atmış)
Soru olmayınca ne diyeceğimi bilemedim.
1. Atlas iyi bir zımparadır, 1500 kum olanı bileme sırasının sonunda kullanabilirsiniz.
2. Emery markayı hiç duymadım, 1500 den inceyse 1500 den sonra kullanılabilir.
3. Söylediğiniz taşın kutusunun fotoğrafını ekliyorum. Girit taşıdır. Süt veya kuyruk yağı işine hiç girmeyin. İnce bir yağın içerisinde bir hafta kadar bekletir ve öyle kullanırsanız verim alırsınız. Fiyat performans açısından fena bir taş değil. Ben kullandım bir arkadaşa verdim, şu anda da bir tane daha var elimde ve arada kullandığım oluyor. 1200 kum civarındadır.