Bıçak Sanatı - Forum

O1 'den Dövme Bıçak

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
O1 'den Dövme Bıçak
« : 28 Ağustos 2012, 23:26:54 »

25 Ağustos cumartesi günü Gökhan ustamla beraber Özgür arkadaşımızı ziyarete gittik.Sabahtan akşama kadar vaktin nasıl geçtiğini anlamadık bile  O0. Bize ihtiyacımız olan malzemeleri elindeki imkanları sonuna kadar kullanarak tedarik etti sağolsun. Bir sürü hediyeyle bizi mahçup bıraktı.Bana hediye ettiği bir parça O1 den bende kendisine bu bıçağı dövdüm, umarım beğenir ve buradan tekrar kendisine çok çok teşekkür ediyorum  :2up

Bıçağı 22 lik milden döverek yaptım.Yaklaşık olarak 13 cm lik bir parçaydı. Bittikten sonra bıçağın toplam uzunluğu 28 cm, 15 cm namlu, et kalınlığıda ortalama 6.5 mm.Kabzede ceviz kullandım. Beğenilerinize sunuyorum , saygılar  ^-^

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: O1 'den Dövme Bıçak
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2012, 23:28:43 »
devam

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2012, 23:30:52 »
valla ben bıcak hazırlaya hazırlaya stres atıyorum sende örsün başına gecince ellerine sağlık gayet güzel duruyor bakalım performans nasıl olacak  >:D
yorarım ben onu
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2012, 23:34:03 »
valla ben bıcak hazırlaya hazırlaya stres atıyorum sende örsün başına gecince ellerine sağlık gayet güzel duruyor bakalım performans nasıl olacak  >:D
yorarım ben onu
  Şunu söyleyeyim fotodan daha güzel ama ne bileyim İnşallah beğenirsin . Zaten amaç yorman hem bende merak ediyorum arkadaş nasıl çıkacak diye  ::)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2012, 23:34:59 »
yorarım ben onu
  Şunu söyleyeyim fotodan daha güzel ama ne bileyim İnşallah beğenirsin . Zaten amaç yorman hem bende merak ediyorum arkadaş nasıl çıkacak diye  ::)

iyidir iyidir alınteri var onda ondan değerli bıçak mı olur

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 28 Ağustos 2012, 23:43:59 »
gayet hoş  rustık  ve üstünde ter ve emek  çokça olan bır eser olmuş   eline sağlık  Soytürk  :)   bu arada Özgürde oldukça  şanslı bır  adam ...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2012, 23:54:28 »
gayet hoş  rustık  ve üstünde ter ve emek  çokça olan bır eser olmuş   eline sağlık  Soytürk  :)   bu arada Özgürde oldukça  şanslı bır  adam ...

Beğenmene sevindim ustam,  sana da yaparız kısmet olursa  ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #7 : 28 Ağustos 2012, 23:56:42 »
 :) teşekkür ederim. müsait olursan Özgürle bırlıkte gelırsın bızım oraya bırlıkte yaparız..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 28 Ağustos 2012, 23:58:36 »
:) teşekkür ederim. müsait olursan Özgürle bırlıkte gelırsın bızım oraya bırlıkte yaparız..

İnşallah bende isterim, hem Sefa ustamın örsünü de çok merak ediyorum , kısmet diyelim  :)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #9 : 29 Ağustos 2012, 00:04:52 »

Bıçak mükkemmel olmuş...

Dövme Bıçak başka bir güzel oluyor...

Taner ustam özgür şanslı olabilir ama ben onun Kabusuyummmm...

Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 29 Ağustos 2012, 00:48:54 »
 :)

« Yanıtla #11 : 29 Ağustos 2012, 01:58:06 »
Soytürk, bıçağın hem formu hemde dövme işçiliği çok güzel olmuş. Çok rahat tutuşu olduğu bakar bakmaz kendini belli ediyor, yüzeydeki dövme izleride şimdiye kadar yaptıklarından daha düzgün, sanıyorum son perdahı tabanı, görece daha düz bir çekiçle yaptın. Tek bir kıllık yapacağım yine, ağız biraz daha yukarıya çıksa daha mı iyi olurdu acaba, ya da benim gözüme mi öyle göründü. Sonuç olarak ben çok beğendim, ellerin dert görmesin.

İnşallah bende isterim, hem Sefa ustamın örsünü de çok merak ediyorum , kısmet diyelim  :)
Çalıştırın arada sırada da alışsın kerata, yatmasın öyle kenarda.

Mehmet GENÇ

• 2369
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #12 : 29 Ağustos 2012, 17:14:58 »
çok güzel olmuş eline sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #13 : 29 Ağustos 2012, 17:49:33 »
Özgür ustam iyi günlerde kullanın. Soytürk ustam sizinde elleriniz dert görmesin. Dövme bıçak ayrı bir güzel oluyor gerçekten. İstanbul da olsam çağrılmayı beklemem bir şekilde bulup yanınıza gelirdim ve boşta dönmezdim :) O1 incelediğim kadarıyla performansıyla da güzel bir çelik. Özgür ustam performans sonucunu bekliyoruz. Paylaşırsanız seviniriz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 29 Ağustos 2012, 17:52:14 »
Özgür ustam iyi günlerde kullanın. Soytürk ustam sizinde elleriniz dert görmesin. Dövme bıçak ayrı bir güzel oluyor gerçekten. İstanbul da olsam çağrılmayı beklemem bir şekilde bulup yanınıza gelirdim ve boşta dönmezdim :) O1 incelediğim kadarıyla performansıyla da güzel bir çelik. Özgür ustam performans sonucunu bekliyoruz. Paylaşırsanız seviniriz.

Salimcim performans testi için bir kaç kütük keseriz problem değil bıcak bana herhalde 10 gün sonra gelir önce sertlik testi akabinde kesim testi yapacağım ki soyürk ün içi rahat olsun oda bunu bekliyor
bu arada ben performansı olmayan çeliklerden sanırım hep uzak duruyorum  :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 29 Ağustos 2012, 19:00:24 »
Özgür ustam bende bu huyunuzu çok seviyorum :) Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah bir gün hep birlikte örsün üzerinde çelik döveriz. Sanmai olur Damascus olur farketmez :) Soytürk ustam artık sizden de bir Sanmai veya Damascus bekleriz. Deneme yapıyor musunuz?

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #16 : 29 Ağustos 2012, 20:18:09 »
Abi, ellerinde sağlık on numara olmuş...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #17 : 29 Ağustos 2012, 21:24:54 »
Soytürk bıçağın formunu,kabzesini ve ayyıldızı çok beğendim. Eline sağlık.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 29 Ağustos 2012, 23:43:26 »

Yorum yazan tüm ustalarıma ve arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum, beyenileriniz çalışma şevkimi kat kat arttırıyor  :2up

Soytürk, bıçağın hem formu hemde dövme işçiliği çok güzel olmuş. Çok rahat tutuşu olduğu bakar bakmaz kendini belli ediyor, yüzeydeki dövme izleride şimdiye kadar yaptıklarından daha düzgün, sanıyorum son perdahı tabanı, görece daha düz bir çekiçle yaptın. Tek bir kıllık yapacağım yine, ağız biraz daha yukarıya çıksa daha mı iyi olurdu acaba, ya da benim gözüme mi öyle göründü. Sonuç olarak ben çok beğendim, ellerin dert görmesin.

Çalıştırın arada sırada da alışsın kerata, yatmasın öyle kenarda.

Aslında Sefa ustam her zaman aynı çekiçleri kullanıyorum, kaba dövmeyi 1.5-2 kg lık madırgayla son ağız dövmesini ve rütuşları Gökhan ustamın hediyesi olan bombe başlı çekiçle yapıyorum, sanırım her dövdüğüm bıçakta bir adım daha ilerliyorum ki işler daha iyi çıkmaya başlıyor.

Özgür ustam bende bu huyunuzu çok seviyorum :) Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah bir gün hep birlikte örsün üzerinde çelik döveriz. Sanmai olur Damascus olur farketmez :) Soytürk ustam artık sizden de bir Sanmai veya Damascus bekleriz. Deneme yapıyor musunuz?

Malesef , daha hiç deneme yapmadım, henüz emekleme dönemindeyim, yavaş yavaş ilerliyorum  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 29 Ağustos 2012, 23:59:43 »
Soytürk Ustam haddim olmayarak en azından ben sizin emekleme dönemini geçtiğinizi düşünüyorum ve sizden bir damascus sanmai görmek isterim.