Eğer hava çeliği ise folyo veya sefa ustanın bulduğu yöntemlerden biriyle bıçağı oksijenden korumalısın. Oksijen sadece oksitlemez, çelikten karbon da çalar... Eğer çelik karbon çeliği veya yağ çeliği ise bunların genelde su verme öncesi demlemeleri çok uzun değil, kullanılan ısılar da düşük, bu yüzden önce fırını su verme ısısına çıkar, bir süre kapat, ısı 100 - 150 derece kadar düşsün, sonra bıçağı koyup ısıtmaya devam et, bu satede refrakter malzeme önden ısındığı için hızla su verme ısısına çıkacaktır, bıçak da az süre fırında kaldığından karbon yitirdiği tabaka çok ince olacaktır, biraz zımparalayınca gidiverir. Ancak Normalizasyon işleminde folyo ben kullanıyorum açıkçası, sonuçta 3-4 kere fırına giriyor ve havada soğuyor, eğer oksijenden korunmazsa baya bir kalın karbon yitimi tabakası oluşabiliyor. Normalizasyon çevirimlerinin tümünde bıçak folyoda kalabilir, hiç arada çıkarmaya gerek yok.
Fırının hayırlı olsun Burak, benimkiyle aynı görünüyor. Aynen iki tarafta rezistans var benimkinde de. Açıkçası ben fırının değişik yerlerinde, değişik konumlarda bisürü ısıl işlem yaptım. Kişisel fikrim bu küçüklükte fırında rezistansa çok yakın olmadığı sürece bıçak eşit ısınıyor, arkada olsun önde olsun, sağda-solda pek fark yaratmıyor. Önemli olan senin yaptığın gibi bıçağı dik koymak, yoksa yamulma olabiliyor.